"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор

Иска проверка и от антикорупционната комисия за имота
Обновена: 22 мар 2019 10:51 | 22 мар 2019 10:35,
188
"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор
Снимка: "Артекс"

Антикорупционната комисия и главният прокурор да проверят как и с какви пари правосъдният министър си е купила апартамента на ул. "Юрий Гагарин". Това е поискала самата Цецка Цачева след като гръмна скандала "Апартаментгейн", в който е замесена и тя.

Още по темата

Преди дни стана ясно, че Цачева е купила от "Артекс Инженеринг" апартамент в луксозна сграда в столичния кв. "Изток”.

Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – около 2000 евро на квадрат. Справка в Службата по вписванията показва, че за около 200 квадрата е заплатена сума от 286 000 лева. Съседен апартамент с подобна квадратура е продаден по същото време на цена почти 40% по-висока.

Цачева твърди, че няма нищо нередно в сделката и че е купила имота на груб строеж, така че е нормално цената да е по-ниска.

За да изчисти напълно името си от скандала, тя е поискала проверката от главния прокурор и антикорупционната комисия, по време на която да бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, да се установи има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения.

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", отсече Цачева.

Тя се закани, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема.

Цачева увери, че е готова да сътрудничи напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
17
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 5 години
Г-жа Цецка Цачева е невинна.Проверката ще го докаже и почтеността й ще се затвърди.
132
0
 
24
 
! Отговори
Ц.Цачева преди 5 години
Егати държавата,щом аз съм и м-р на правосъдието.
131
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цачева,защо чак сега се даде?Е,много си се дърпала,цели две години.Бреййй,мома англичанка,скромна,скромна,вместо цял палат като Влади,само един луксозен апартамент на ниска цена.Евала министърке,машшала.
130
1
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
СНЕМАМ ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ ДОВЕРИЕ ОТ ГЕРБ!!!
129
0
 
13
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Корупция!!!!!
128
0
 
13
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Със сигурност всичко в апартаментите на Цветанов, Цачева, а и другите гербери ще излезе напълно законно. В това няма и съмнение. Не си чак толкова глупав, ако си толкова глупав, няма да станеш политик. За да си политик, трябва да си спекулант, а това е видно и без бинокъл. Подтекста на тази атака е съвсем друг и тя е удар в крайъгълният камък на основата на ОПГ-то.
127
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купили са си чертеж и дупка, не апартаменти. Цената дори е висока за една скица и един изкоп. Веждю обясни.
126
5
 
2
 
! Отговори
Сат. преди 5 години
ТИ ПРОСТО НЯМАШ ПРАВО ДА КУПУВАШ ТАКЪВ АПАРТАМЕНТЧе тя откъде да знае, ти защо чак сега и го казваш? Кажи на какъв апартамент има право и да се съобразява, жената. А ти на колко квадрата имаш право и в кой квартал?
125
9
 
10
 
! Отговори
Питам преди 5 години
А Нинова и Йончева кога ще поискат да бъдат проверени от антикорупционната комисия ?
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може всеки да нарушава тръстовите споразумения -Така ли? И защо?
123
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
София се е превърнала в клоака, откъм география и откъм хора, както се вижда! Тъпчете се там, в луксозните си апартаменти, а отвън смрад: във въздуха и в душите ви! Това ви е наказанието, че и си плащате!
122
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е гадно 200 кв апартамент за 286 хиляди лева, съседния апартамент е продаден на някой неизвестен пак 200 кв за 400 хиляди лева , а лобито на строителите казват че не трябва да се продава под 2000 евро.Или 200кв трябва да струва минимум 800 хиляди лева, това е тръстово споразумение както пише в статията, Не може всеки да нарушава тръстовите споразумения магарешки в петрола тея в имотите, на какво прилича това.
121
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като си помисля, че това същество се гласеше за президент...
120
2
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
А тя като го е купила на груб строеж, той сам ли се е довършил?
119
9
 
10
 
! Отговори
дааааа преди 5 години
Интересно оная с изцъклените очи дето всички сомалийски пирати и направиха панаир и тя си направи банкова сметка в офшорките кога ще каже -проверете ме.Или е по удобно цялата и партия от крадци да застане плътно зад нея и да я пратят евродепутат.
118
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изглежда че следващото ниво на действие е да се прокара закон в който всеки гражданин който е купил имот под пазарната стойност да бъде проверяван от прокуратурата.По този начин ще се застраховат срещу падане на цените на имотите.Очаква се голямо падане на цените поради демографията на България хубава е да има някаква защита срещу това, така че да има интерес да се строи.
117
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кой бе! Цачева ли?"На главния прокурор? И той 'зе ли я?!"---Ми, 'що не? Те са си от една категория 'Тежка полусредна'. :)
116
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, сега вече главният прокурор като я провери, проследи средствата, установи ... нали се сещате за невинния, чистия Цвъки Цвък? :) После Пожарникарят пак ще приглася на Физкултурника, че това "тактически ход" на Корнелия пред изборите ... :)
115
1
 
8
 
! Отговори
Кой бе! Цачева ли? преди 5 години
На главния прокурор? И той 'зе ли я?!
114
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яжте жито и пийте ракия та да не мрънкате толкова. Много ви знаят праведните мутри на вас! Всички сме праведни моралисти докато не ни се отрови парашута, тогава ставаме тарикати и връзкари. На времето като се крадяха предприятие след предприятие всичките мрънкачи от чистач и охранител до политик и бизнесмен се надявахте да намажете, с каквото може! Някои изнасяха чували с пари, други изнасяха трактори, трети изнасяха камиони с работно облекло. ВСИЧКИ КРАДОХТЕ ИЛИ СЕ НАДЯВАХТЕ ДА ВИ ОГРЕЕ!