"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор

Иска проверка и от антикорупционната комисия за имота
Обновена: 22 мар 2019 10:51 | 22 мар 2019 10:35,
188
"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор
Снимка: "Артекс"

Антикорупционната комисия и главният прокурор да проверят как и с какви пари правосъдният министър си е купила апартамента на ул. "Юрий Гагарин". Това е поискала самата Цецка Цачева след като гръмна скандала "Апартаментгейн", в който е замесена и тя.

Още по темата

Преди дни стана ясно, че Цачева е купила от "Артекс Инженеринг" апартамент в луксозна сграда в столичния кв. "Изток”.

Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – около 2000 евро на квадрат. Справка в Службата по вписванията показва, че за около 200 квадрата е заплатена сума от 286 000 лева. Съседен апартамент с подобна квадратура е продаден по същото време на цена почти 40% по-висока.

Цачева твърди, че няма нищо нередно в сделката и че е купила имота на груб строеж, така че е нормално цената да е по-ниска.

За да изчисти напълно името си от скандала, тя е поискала проверката от главния прокурор и антикорупционната комисия, по време на която да бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, да се установи има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения.

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", отсече Цачева.

Тя се закани, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема.

Цачева увери, че е готова да сътрудничи напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
23
 
! Отговори
СМЕХ преди 5 години
40 ЛВ. / 20 ЕВРО/ НА МЕСЕЦ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗА ВЕЛИКДЕН !!!!!!!!
112
10
 
0
 
! Отговори
tsvetan lazarov spas преди 5 години
zashto imzavighdate i vie da behte na tiahno mesto ivie shtehte dase vuzpolzvate tova e realniat ghivot v sveta nasekade go ima i shtego ima a i dane zabravim specialno za adasha ta toi choveka ima tri prekrasni momicheta a shto si mislite che i te nemat po nekolko takiva ta to dae samo toi tia sa cvete za mirisane spriamo domufchief shto tam ne razrovite kak e zabogatial i kvisamo bili roditelite a samo se zanimavate sas rapona ebati zavista ebati alchnosta as puk si kupih kushta v sprintfilt
111
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз цаках 1400 ЕВРО на квадрат, а още старата къща не беше съборена. Сега искам да я обеся тая. Трябва да я обесим! Длъжни сме!
110
0
 
38
 
! Отговори
майката на нацията преди 5 години
Абе вуйно ! Стига с тези призиви за проверки.Сигурно всичко е законно,но....ТИ ПРОСТО НЯМАШ ПРАВО ДА КУПУВАШ ТАКЪВ АПАРТАМЕНТ,докато си на власт и си министър на правосъдието. Ей,*** ***! Не се наплюскахте,не разбрахте ли,че е"По-блаженно да се дава,нежели да се взима".Иначе все в Църквата стоите и свещички палите.Пфу !
109
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте писали глупости, преди 2г си купих 200кв. апартамент за 750? /кв. на място, където всеки иска да има. Днес ми дават 1900?/кв веднага кеш и не го продавам а пазарната оценка е 2200?/кв в момента. Айде да сме реалисти а не само да хулим....По тази логика да взема си викна една проверка от прокурора?!?!
108
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичко е законно, от сега ви казвам
107
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецоо къде е реформата ***... цял мандат не ти видяхме физиономията... иначе да глобяват България, ние ще плащаме... и глобите ви и апартаментите ви, не ви е срам, нямате морал
106
0
 
4
 
! Отговори
до 104 преди 5 години
Въпроса е за колко ще се намери купувач, те и на 500 евро ще са на печалба, но ако могат да го продадат на 2000 евро защо да го продават на 500 евро , основната идея е да се търси мах печалба а не просто печалба.Естествено тука се демонстрира че при продажба могат да ти направят отстъпка до 75 процента, т.е. прав си щом имат възможност да варират с цената наистина не е скъпо за тях строителството, ще им е скъпо ако пазарната продажба им е по 100 евро/кв.
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не се дадат сами на главния прокурор милиардери те Костов.. Доган... Пеевски... Първанов.. Борисов... Гергов свинаря
104
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цачева е комунистка, бивша партийна секретарка. Затова е и толкова алчна.
103
0
 
15
 
! Отговори
д-р менгеле преди 5 години
искам и азе да купя на зелено 600-700евра....*** за бай чепик е 2600 евро...НЯМА НИЩО РЕДНО......ИМА ЗАВИСИМОСТ.......ТОВА Е ВЛАСТТА.....ТЕ ЩЕ ИЗДЕЙСТВАТ НЯКОЙ СГОДЕН ПАРЦЕЛ НА АРТЕКС.....НЕ СА ПО РАЗЛИЧНИ ОТ КОМУНИСТИТЕ....ЗАТОВА ИМ ДАВАТ СЛУЖЕБНИ ЖИЛИЩА ....СЛЕД ТЯХ...СЛЕДВАЩИТЕ, ЩЕ КАЖАТ ТО ЦЕЦО И ЦЕЦКА СЕ ВЗЕХА И НИЕ ЩЕ СИ ЗЕМЕМ....
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че какво толкова има в апартамент за 2000 евро/кв.м.,че колкото е по широк,дълъг то толкова по малко има в него как заложено като материали,труд,техника,енергия и др.разходи.
101
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хора тази при заплата 4-5 хилки на месец как е сколасала да сбере 300хилки за апартамент,абе тези продължват да строят комунизма и то доста успешно а ние да ходим да мием чиний... и после да викаме да живее великият евопейски съюз...а за пенсионерите по 40 кинта оти немало пари в дъжавата....
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-притеснително е, че повечето магнати и олигарси с недвижими имоти са от ДПС и БСП.Някак неочаквани сделки излизат на открито. Врагове в парламента, приятели под масата.
99
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновено всеки протестира че цените са високи на имотите в София, за пръв път хората протестират че някоя фирма продава не на мах цени а на 700 евро квадрат, което не е ниска цена но не е и висока и мисля че са прави защото подобни продажби демонстрират наличието на имотен балон в София.А ако се спука балона не е хубаво за всички които са имат да изплащат на банките имоти си.Т.е. ще има много прецакани.Тука не става въпрос за няколко апартамента а за милиони които гражданите ще загубят.
98
1
 
1
 
! Отговори
bra brackets cancer преди 5 години
https://youtu.be/LbBymVZifk4
97
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цачева сама се даде на главния прокурор"---------------Сватба ли ще вдигаме?!?
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият ,който липсва там е Веско Потния, *** той има цял блок срещу НСА...
95
0
 
19
 
! Отговори
Цвъко преди 5 години
Пука ми на мезонетите! А вие яжте боб и садете картофи...
94
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оправдавам напълно г-жа Цецка Цачева! Тя е проявила изключителна интуиция и предвидливост. Разхождайки се/но трябва и да знаеш къде да се разхождаш,мож да блееш по Обеля и Офффча.../ тя видяла една голяма дупка и като си навряла главата в нея викнала-това май ще е луксозен блок.Колко ли струват апартаментчетата!? 600 евро на м2 другарко Цачева и Мирянов си подал главътъ от изкопъ.Така Цеца Стругарска се сдоби с апартаментче в блока за културни хора.