"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор

Иска проверка и от антикорупционната комисия за имота
Обновена: 22 мар 2019 10:51 | 22 мар 2019 10:35,
188
"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор
Снимка: "Артекс"

Антикорупционната комисия и главният прокурор да проверят как и с какви пари правосъдният министър си е купила апартамента на ул. "Юрий Гагарин". Това е поискала самата Цецка Цачева след като гръмна скандала "Апартаментгейн", в който е замесена и тя.

Още по темата

Преди дни стана ясно, че Цачева е купила от "Артекс Инженеринг" апартамент в луксозна сграда в столичния кв. "Изток”.

Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – около 2000 евро на квадрат. Справка в Службата по вписванията показва, че за около 200 квадрата е заплатена сума от 286 000 лева. Съседен апартамент с подобна квадратура е продаден по същото време на цена почти 40% по-висока.

Цачева твърди, че няма нищо нередно в сделката и че е купила имота на груб строеж, така че е нормално цената да е по-ниска.

За да изчисти напълно името си от скандала, тя е поискала проверката от главния прокурор и антикорупционната комисия, по време на която да бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, да се установи има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения.

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", отсече Цачева.

Тя се закани, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема.

Цачева увери, че е готова да сътрудничи напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
27
 
! Отговори
Край преди 5 години
А на Цецка мъжа и работи в РВД щото е много ценен кадър и навигира самолети много хубаво, а не щото заплатата му е към десетина хилки и Цеца го е уредила. Там е щерката на приятеля на Цв.Цв. - Веско Маринов.Тя пък е още по ценна - че може да пее.
92
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сума ти българи цял живот живеят я под наем я изплащат някоя мизерна панелка, мръсните ГЕРБ-аджии лапат по 10-20 мезонета и то в София.НЕ-уважаеми бургаски съдии, затова ли крадете законно купените жилища на българите - да има за Боко Суджука, Тетка Цачева, Ушев Цецо и Дебелата Лиляна с лакомия партизански пърдялник, а продажни заптиета!!!
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сред тях са интервю със служител на Артекс, който искрено се изненадва на въпроса могат ли да се намерят апартаменти за 670 евро в сградите им, скрита камера с брокер, който продава апартаменти в сградата на "Юрий Гагарин" 20 за 2500-3000 евро квадрата и нотариалният акт на Цецка Цачева, от който изглежда, че тя е купила апартамента си за 670 евро квадратния метър.Във видеото са и лаконичните отговори на Цачева и Рашидов на въпросите на Антикорупционния фонд.
90
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
286 000 лв. за 200 кв. м. означава цена по около 700 евро на кв. м. При нас има строеж на Артекс, в периферията на София и цените са им около 1000 евро, без сградата да е завършена. А на мястото, където Цецка е купила, трябва да са около два пъти по-високи. Просто човек трябва да е наивен, за да смята, че ей така без никаква причина една тумба политици се хвърлят да купуват в една сграда от една фирма. Чиста случайност, нали...
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 80Пич, повечето т. нар. "граждани" (около 80-85% ако трябва да сме точни), независимо къде и в какво живеете, сте едни ***, диви, стиснати и злобни тарикати на дребно.
88
0
 
9
 
! Отговори
видео преди 5 години
Антикорупционният фонд, който направи разкритията за евтините апартаменти на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов в луксозни сгради на Артекс в столичния квартал Изток, публикува филм.във фрогнюз го има
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа обаче искаме от нивата - в южните части на София ако може. Каква Обеля те гони.Затова ще има задръствания, мръсен въздух и т.н. София се е надула от народ - вече се пръска по шевовете.
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми той тоя набеден гладен прокурор на Боко *** - Пудеа бе, поръчкова разроботка на ГЕРБ, Суджука и Ушев Цецо.Ще и пръдне на това дето го няма Тетка Цачева - майко-бащата на нацията.....
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените обаче в София няма да паднат. Тия дето чакат да паднат могат да пият една студена вода. Ще си платят като попове мераклиите за хубао жилище в София. Който няма стотинки - в Обеля 2 има за по 500 евро/кв.м.
84
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 80Toй ти дава пример за 5-те лева. Че няма гражданско общество, че сте овча маса, която е тотално хаотична и неорганизирана. Затуй Цвъцки и Цецовци си правят каквото искат - знаят, че тоя *** народ нищо не може да им направи.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 50Сеири да има ама колко хора са заробени с ипотеки от по 2000+ евро на квадрат? Иначе да - въпросният имот не е толкова важен, а срещу какво е разменен и не е описано, както Цвъто казва в "натуралния акт". Това никой няма да каже.--------------------Всеки си прави сметките мой човек. Като си дошъл от майната си и искаш София - плащаш. А щом имаш ипотека не си за жалене. Не всеки може да си позволи това. ок.Ама Манастирски ливади - там НЯМА ЕДИН СОФИЯНЕЦ - на бас.
82
0
 
12
 
! Отговори
неинформиран преди 5 години
Не разбирам от имоти признавам си , но излиза че Цветанов е продал 2 апартамента за 400 000 лева на по 2 000евро/кв т.е. имал е два апартамента по 48 квадрата и ги разменил като добавил 100 000 лева за апартамент 220 кв.Правилно ли хванах дискусията по тези имоти?Извинявам се за неинформираността но от 10 минути съм на тази тема, предполагам че повечето са информирани от дни и имате повече информация.
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете цената, по-интересният факт е, че Артекс искат за комплекса в Дружба по 300 лв. на месец поддържка на общи части.....Колко ли е месечната такса в Летера?
80
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май чичо цачев сам се сготви.
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 78Пич, не ти ли минава през акъла, че не всички ГРАЖДАНИ живеят в панелки, за да дават по 5 лева за вход.И не всички имаме асансьори в къщите си.Даже и селяните са граждани на Р.България!
78
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от няколко години следя пазара на имоти, специално Артекс въобще не съм питал, защото се счита за луксозно и се предполага скъпо и не ми е по джоба. Но да се връзват всички и да обясняват как 900 евро и 1300 евро не били пазарни цени, е като да се вържат на това, че няма имотен балон. Дори на 600 евро строителят има печалба, особено продадено на зелено и издадено на шакловка и замазка. И аз търся на 600 евро на готово но да е 100 квадрата, намялайки квадр цената се вдига.
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ал Кохол"Но ние гражданите можем да ги накажем."Кои вие? Гражданите ли??? ХА-ХА-ХА "ние гражданите", вика... Кои граждани? Тези, които се стискате да дадете по 5 лв. за чистачка на входа? Или тези, които не си плащате за асансьор? Вие не сте никакви граждани, а някакви диви, нискоинтелигентни твари.
76
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия се правят на ударени. Цачева поискала да проверят с какви пари е купила имота. Не е това въпросът, който хората задават. Въпроса е защо за тях цената е наполовина на цените, на които се продават жилища в района. Прокуратурата трябва да проверява защо фирмата строител е предложила такава цена и дали е получила нещо в замяна. А както вече почнаха да излизат публикации, имало е едни гласувания в парламента, които са обслужвали именно тази фирма.
75
1
 
18
 
! Отговори
Хъш от някъде си преди 5 години
Политичета, съдии, прокурори така са се увъртяли в корупция и гнилост, че Железния Феликс (Дзерджински) да дойде заедно с цялатата ЧК от ония години и той няма да може да се оправи. Отиде ни държавичката, братчета, държавичката и живота ни по дяволите...
74
3
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
Сеири да има ама колко хора са заробени с ипотеки от по 2000+ евро на квадрат? Иначе да - въпросният имот не е толкова важен, а срещу какво е разменен и не е описано, както Цвъто казва в "натуралния акт". Това никой няма да каже.