Цацаров погва властимащи за тавани и апартаменти

Данъчните проверяват Пламен Георгиев, Панова, Борислав Сарафов
Обновена: 4 апр 2019 10:15 | 4 апр 2019 09:11, Камелия Цветанова
108
Цацаров погва властимащи за тавани и апартаменти
Снимка: Артекс

Скандалът "Апартаментгей" продължава и след оставките на Цветан Цветанов като шеф на парламентарната група на ГЕРБ и на Цецка Цачева като правосъден министър.

Още по темата
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховна касационна прокуратура да извърши проверка как шефът на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев си е купил апартамент с огромна тераса, как е придобито луксозното жилище на сина на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов, както и как съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов е платила на цени под пазарните своя апартамент.

Прокуратурата възлага на НАП – София да извърши данъчни проверки на шефа на  КПКОНПИ Пламен Димитров и на съпругата за съответствия между декларираните  и получени доходи и имущественото им състояние в периода 2013 г. - 2018 г.

Данъчните ще изискат нотариалния акт за жилището на ул. "Проф. Георги Павлов" (срещу зала "Универсиада") в столицата.

Твърди се, че Георгиев е обявил в имуществената си декларация новата придобивка като "апартамент с тераса 48 кв.м" с обща площ 156 кв. метра. В нотариалния акт обаче било написано, че става дума за жилище на три етажа. Първият е 156 кв. м, вторият е 16 кв. метра и 186 кв. метра тераса, а третият – 33 кв. метра. Според нотариалния акт данъчната оценка на жилището е 452 785.70 лв., а Пламен Георгиев е платил 293 374.50 лв.

Ще бъде проверено и как синът на шефа на Националната следствена служба Боби Борислав Сарафов, си е купил апартамент, ателие и гараж в луксозния комплекс Еделвайс в Бояна за общо 540 000 лв.
Младежът трудно може да обясни този разход, тъй като няма участие във фирми и няма сключени ипотечни кредити. Баща му Борислав Сарафов не е обявил такива суми в декларацията си пред Инспектората на ВСС.

Така че НАП ще направи ревизия на сина на Борислав Сарафов за периода 2015 г. - 2018 г.

Съпругата на Лозан Панов също ще бъде проверена от НАП заради апартамента, който е купила от фирма "Артекс" на цени под пазарните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
Сега като ги "потна", ще видим какъв ще е резултата!
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде,бе!Ама верно ли ги погна?
79
0
 
3
 
! Отговори
Hahahhaha преди 5 години
HahahhahaHe e 01.04
78
0
 
7
 
! Отговори
65 преди 5 години
Я ,тоз бил тук.Нещо се позагуби.Реших ,че е забегнал.Явно е спал зимен сън ,щом сега ги е погнал.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анисия преди 5 години
Мансарди с двойна етажност, а не тавани. След като осигуриха 3 поколения луксозен живот, дреме им, че могат да им вземат властта. Идват нови, по-гладни, но неопитни в аферите.
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ай на басОт гербавата централа това ли ви спуснаха?Нали сте 10 години на власт - какво чакахте досега и не ги обвинихте или вкарахте в затвора?Какво мрънкаш по форумите - ако имаш тази информация по закон си ДЛЪЖЕН да сезираш главния прокурор, какво чакаш?До шия сте се набутали в лай.ната, ама все някой друг ви е виновен.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай ИванНе е точно така - от няколко години трябва да декларираш сумите над 20 или 50 хил. лева (не помня точно), които си взел от частни лица в данъчната си декларация. Така че тази вратичка отдавна е затворена.Друг е въпросът, че корумпето успя да си извади фалшива данъчна оценка със задна дата за един ден, ама след този скандал данъчните може да не се навият отново.
74
0
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Има ли арестувани за 24 часа.Ако няма,те могат да си заличат следите с фалшиви договори,че от приятели са взели парите......??? Ако е някой кокошкар,до сега да му е взета мярката.Но, тия наши политически бандишори,закон не ги лови,защоти вси са комунисти,членуващи в различни партии.
73
0
 
9
 
! Отговори
на геврека дупката преди 5 години
Интересно,ако ПОГНАТ Цацаров,кво ще стане!?
72
1
 
6
 
! Отговори
АЙДЕЕЕ БЕЕЕ преди 5 години
ОТ КАДЯ НА КАДЯЯ?? ША ГИ ПОГВА???
71
0
 
8
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Сериозно?
70
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След хорото на данъчните за 1 лев, не може данъчните да не се хванат на хорото за милиони укрити трансакции, укрити данъци и декларирани лъжи.
69
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли и за народа по един евтин апартамент от Артекс и после да си подадем оставките? Всеки ще поеме вината с мезета в новия си луксозноевтин апартамент. Герберите утвърдиха нова ниша и характеристика на недвижимост апартамент - луксозноевтин апартамент.
68
0
 
19
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Гарван гарвану око не вади.
67
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цацаров погва властимащи за тавани и апартаменти"---Верваме ви! А, като ги погне, дали ще ги стигне? ...
66
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а на бабата дето продава домашни яйца на пазара и искат апарат с фискална памет свързан дуректно с НАП ,,, да не открадне горката лев и 20
65
1
 
23
 
! Отговори
Скитник преди 5 години
В България никой никого не ПОГВА! Още от Живково време , когато бяхме равни някои бяха по-равни!
64
11
 
8
 
! Отговори
ще стане преди 5 години
Бавно и полека започва един процес очакван от тридесет години.Време е социалистите да отидат където им е мястото -> затвора!
63
0
 
21
 
! Отговори
Цъ, цъ, цъ, цъ преди 5 години
Тавангейт!
62
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остега знам резултата от разледването. Басирам се, че всички ще се окажат невинни...нищо, че е очеизвадно, че са нарушили закона