Северин Красимиров иска съкратено съдебно производство

Целта е да избегне доживотния затвор без право на замяна
6 апр 2019 15:00, Анисия Иванова
77
Северин Красимиров иска съкратено съдебно производство
Снимка: Булфото

Северин Красимиров, обвинен за жестокото убийство на Виктория Маринова, ще поиска съкратено съдебно производство.

Това потвърдиха роднини на жертвата пред Нова тв. Защитата на Красимиров вече е депозирала искане в деловодството на Окръжния съд в Русе делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК.

Още по темата

При тази процедура обвиняемият признава фактите и при определяне на наказанието, ако той бъде признат за виновен, доживотният затвор без право на замяна като вид наказание изобщо отпада, той не се обсъжда. Може да се наложи доживотен затвор, който автоматично се заменя с лишаване от свобода.

На 22 април ще се проведе така нареченото разпоредително заседание, на което съдът ще прецени дали да уважи искането на защитата на Красимиров.

Срещу него са повдигнати три обвинения: за извършване на блудствени действия, за изнасилване и за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. За последното престъпление законът предвижда най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на помилване.

Ако съдебният състав уважи иска на Красимиров, делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК, ще получи наказание, което задължително не е доживотен затвор, а е лишаване от свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
44
 
! Отговори
Защо да го храним преди 5 години
20, 30 или дори само 10 години, ако му намалят присъдата за уж добро поведение?Този нито ще се поправи, нито ще поумнее (нали писаха, че интелектуалното му ниво е като на 14-годишен).Единствените резултати ще са: Когато излезе, ще има време да направи още 10-ина деца, носители на неговите гени; когато излезе, в неговата общност ще има вече авторитет на герой и много "печен", съвещателният му глас ще тежи, когато решават какво да правят; вероятността да извърши друго тежко престъпление е голяма
8
3
 
51
 
! Отговори
Ебасси преди 5 години
Направо що не му дадете условна присъда, ***.
7
20
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Искахте я тая демокрация и евроценности, сега какво ревете, ще търпите ;) !!!
6
4
 
17
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
Да,бе нещо да не е зле със сърцето тва момче.
5
5
 
18
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Анисийче, да беше обяснила разликата между затвор и лишаване от свобода.
4
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива садистични убийци, психопати , не трябва изобщо да излизат в обществото.
3
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той бил искал.... Наглецът, убиващ зверски искал..... Кой си ти и с каква наглост гледаш хората в очите, какво си направил добро през жалкото си долно съществуване, че искаш???А жертвата какво е искала или това не е важно?! Пръстъпниците се оказват с права в тази абсурдна държава, а би трябвало да е обратното - жертвите и/или техните близки да се ползват с права!
2
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако съдебният състав уважи това искане той ще убие отново когато излезе след 15 години.Токов решение би било изключително безотговорно спрямо обществото и човечеството.То не трябва да се случва.
1
2
 
45
 
! Отговори
срамота преди 5 години
Чудото на правната ни система-доживотния затвор се заменя с 20-30 години и след 10 навън за добро поведение, до следващото убийство.Гражданите които издържат тази държава и власт с данъците си имат право да бъдат само жертви.Докъде се докарахме с добротата на законите защитаващи извършители на тежки престъпления.А в демократична америка все още в някои щати за убийство има смъртни присъди.