Ветеринарен лекар с плантация от марихуана за 170 бона

Използвал Google earth, за да избере труднодостъпен район
11 апр 2019 15:55,
16
Ветеринарен лекар с плантация от марихуана за 170 бона
Снимка: BulFoto архив

Инспекторът от Агенцията по безопасност на храните в Шумен К. К. е предаден на Окръжната прокуратура в Шумен за извършени от него две престъпления, свързани с наркотици в големи размери. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Още по темата

Стойността на иззетото количество марихуана в землището на село Янково, където ветеринарният лекар си направил плантацията за отглеждането й, е 171 120 лева, а на иззетата марихуана, която държал с цел разпространение в къщата си в кв. „Дивдядово“ – почти 170 000 лева. Количеството на наркотичните вещества е над 80 кг.

В обвинителния акт прокуратурата посочва, че стойността на предмета на престъплението надхвърля над два пъти критерия за особено големите размери.

Досъдебното производство било образувано, след като 33-годишният мъж бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители на 9 октомври 2018 г. Мъжът бил тестван с техническо средство, а показанията отчели, че Красен К. управлява МПС след употреба на наркотични вещества.

При проверка в дома му органите на реда усетили специфичния мирис на марихуана. Със следово куче била открита и плантацията с марихуана, която Красен засадил и отглеждал в гориста местност край село Янково. Технологията за отглеждане на конопа според разпита на задържания била заимствана от сайт.

Инспекторът, който е ветеринарен лекар, е знаел, че отглеждането и извличането на сокове от растението от вида Херба канабис индика сатива е забранено от закона. Затова чрез Google maps избрал труднодостъпния район в землището на село Янково, разположен до водоизточник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Да ама не!Ония сортове дето се друсат с тях имат 1000 пъти повече канабис.Това дето расте свободно по ниви и чукари си е нашенски коноп с които за дасе напушиш трябва 1 килограм! И значи не става.
10
0
 
1
 
! Отговори
SHTANGI преди 5 години
До Само питамАко я видиш няма как да объркаш .. пък и ако е красива е и добре парфюмирана тъйчи... :D
9
0
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Коя е Мари-Хуана?
8
0
 
8
 
! Отговори
Qnec преди 5 години
Така е кой ще ти купува алкохол ако тревата е законна?
7
1
 
17
 
! Отговори
haha преди 5 години
това е коноп и до Втората световна война е бил масово отглеждан и използван навсякъде. Конопените растения се характеризират с това, че са растенията с най-широка употреба от всички останали.Заради 20 вида от семейство с над 500 представители обаче производството и употребата му е ограничено от закона.
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази трева расте по ниви и чукари. Едно време бабите и викаха коноп. Никой не й обръщаше внимание докато не ни докараха демоникрацията. От както ни я докараха вече и викат канабис или марихуана. По интелигентно е от Коноп. Пък и я пушат та да си замайват мозъците и да не виждат кога им дигат цените на тока, парното, водата, храната, и кога ги унищожават.
5
1
 
24
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
леле тва незаконно ли е щот язе посадих вместо домати 3-4 декара от тая трева идвая едни момчета по скапо я купуват викат и за прасетата става ама сака бая вода та требе и сонда да бием
4
7
 
43
 
! Отговори
pipo преди 5 години
Управляващите са смешници! В половин Европа тревата не е незаконна!!!
3
1
 
34
 
! Отговори
стига де преди 5 години
Какво толкова, за животинките е, за да ги лекува.
2
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази "новина", написана по такъв начин, звучи доста жалко, та чак смешно. Жалко за човечеца!
1
0
 
43
 
! Отговори
гербаджийче преди 5 години
Браво,че ударихме конкуренцивта.Язък само за ония морските.Сигур са се ударили в скалите.