Престъпна група ощетила бюджета с над 2,5 млн. лв. от внос на месо

Спецсъдът наложи 2 ефективни и 5 условни присъди
12 апр 2019 18:20, Анисия Иванова
6
Престъпна група ощетила бюджета с над 2,5 млн. лв. от внос на месо
Архив: Булфото

Престъпна група от седем души е ощетила бюджета с 2 779 186 лева. Групата е действала в продължение на 11 месеца - от септември 2013 г.

Участниците организирали внос на месо в страната от името на дружества, регистрирани на малоимотни лица, и избягвали установяването и плащането на ДДС чрез продажба на вносната стока без документи или чрез минимизиране на данъчните задължения с включване на фактури за нереални доставки в дневниците за продажби на контролираните дружества.

Днес спецсъдът наложи две ефективни и пет условни присъди на седмината по обвинение за участие в група за данъчни измами, съобщиха от Спецпрокуратурата.

Съдът е уважил в пълен размер гражданския иск на министъра на финансите в размер на 2 779 186 лева спрямо ръководителя на групата, извършил данъчните престъпления.

Седем години лишаване от свобода наложи съдът за организатора на групата Пламен И. Тригодишна ефективна присъда определи за участника в групата Георги Г.

Останалите членове на престъпното сдружение са осъдени на различни срокове "Лишаване от свобода" с отлагане на изпълнението. Групата бе неутрализирана на 14 октомври 2014 г.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
подигравка с живота на хората 5 години се водят дела и накрая нищо от къде ще севземат 2 милиона от някои които не вижда и не чува
5
0
 
0
 
! Отговори
МИСОТО преди 5 години
А колко меса с изтекъл срок хвърчат по ресторантите...преди години в едно цехче около столицата бачкаха с маски и противогази
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А престъпната група ГЕРБ кога??
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престъпната група от 2013- 2014год. не ни я казвайте. Кажете колко са щатните и нещатни служители в НС. Щото излиза, че храним много повече от 240 депутати.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 условни присъди и това е дело от 2013-2014.Няма какво друго да допълня.
1
0
 
11
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Дайте някакви имена , фирми, лица или просто фейкнюз за вдигане на рейтинга на разследващите