Срещу 1000 лв. гаранция пуснаха собственичката на ротвайлерите

Кучетата разкъсали и кучето на съседа й, стана ясно в съда
Обновена: 13 апр 2019 18:52 | 13 апр 2019 18:02, Анисия Иванова
76
Срещу 1000 лв. гаранция пуснаха собственичката на ротвайлерите
Снимка: Булфото

Срещу гаранция от 1000 лв. съдът пусна собственичката на ротвайлерите, които на 10 април нахапаха три деца и дядо им в софийското село Железница.

Още по темата
Прокуратурата поиска постоянен арест за жената.

Съдът счете, че има доказателства, че е извършила престъплението - не е положила достъчно грижи за животните и те са причинили средна телесна повреда - обезобразяване на долни крайници на три деца.

Обвиняемата Полина Шишманова твърди, че кучетата били откраднати. Според съда кучетата или са пуснати от собствениците си, или са избягали от дома си.

В залата стана ясно, че ден преди това е имало отново инцидент с ротвайлерите на обвиняемата - тогава те влезли в двора на неин съсед. На 8 април около 14 часа ротвайлерите влезли в имота и нападнали кучето му, причинявайки му тежки увреждания - извадено око, счупен таз.

Ротвайлерите, собственост на Шишманова, са агресивни, заключи прокуратурата. Телената ограда, където живеят кучетата, не е нарушена и няма как те да са избягали. Съпругът на обвиняемата обаче твърди, че клетката на животните била разбита и така те са изчезнали.

Свидетели на случилото разказаха, че двете кучета били без каишки и намордници. Те ухапали многократно по цялото тяло възрастния човек и трите деца, сочи експертизата на прокуратурата.

Стана ясно още, че ротвайлерите не са минали задължителната ваксинация за бяс през 2019 година.

Шишманова не е осъждана, по думите й е застрахователен агент и има спортен лагер. Според защитата няма опасност да се укрие и да извърши ново престъпления. Защитата обясни още, че обвиняемата признава вината си и много съжалява.

По смисъла на закона престъплението не е тежко - наказва се със затвор до 3 години. Шишманова е обвинена, че не се е погрижила за животните си и така се е стигнало до инцидента. Освен че няма опасност да се укрие жената трябва да се погрижи и за болния си съпруг, който е с два инфаркта и съпътстващи заболявания.

„Това, което съм мислила тия три дни е огромното съчувствие към тези три деца. Моля да не ме задържате под стража”, заяви Полина Шишманова пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера хората, които не могат да се погрижат за себе си, но вземат кучета, при това породи, за които е нужно да имаш опит в отглеждането им!В случая, тази ... и много други като нея, решила да си вземе кучета за охрана на дома си, без да има ни най-малка представа как се отглежда подобна порода!?Имено такива "собственици" са причина за многобройните инциденти с нападения на кучета срещу хора, а не самите кучета!
26
2
 
14
 
! Отговори
malart преди 5 години
Къде са футболните фенове с качулките да се изсипят пред дома на тая?
25
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ха!..И като стана дума за нахапани,ЗАПЛАШЕНИ,и потърпевши:-Некой знае ли жив ли е още оня перко,който дръзна да се избъзика с Мутрьо?
24
1
 
16
 
! Отговори
мак преди 5 години
Бг съдиите държат 1-во място по неадекватни присъди. Какво им попречи да задържат тая....? Нахапаните деца не ги ли трогват? Е...ти правосъдие.
23
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
иначе...добре изглежда на снимката....и като го написах:..-Защо така ВСИЧКИ "ТАРИКАТИ" заливат "фейсбуците" и др. със снимки,фрапиращи фукни за себе си и папагалите наоколо,но когато стъпят в съда....са С ЧУВАЛ НА ГЛАВАТА!!!!?..Какво, чувала ще изтрие сичкото качено ?
22
1
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗАТВОР И ТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!ХЕМ СИ ИЗЛИЗАЛИ ОТ ДВОРА И КОГАТО ИМ СКИМНЕ! ХЕМ ТЯ ЗНАЕЛА И НЕ ПРАВЕЛА НИЩО!!!ДА Я ОСЪДЯТ НА 50 ХИЛЯДИ КРЪВНИНА ДА ПЛАТИ!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първият коментар наистина кефи. Може даже да си организира шоу и да го гледа ядейки пуканки с приятели. Има и много други хора в България, които могат да си го позволят. Такова ни е нивото. Маймунска държава.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия с кучетата са съдисти. За тази жена няма никакво угризение , че кучетата са нахапали друг. Това за нея е лека радост. След това осъждане тяма да предприеме нищо. Ще има още случай. И никой няма да се оплаква от нея.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според защитата няма опасност да се укрие и да извърши ново престъпления. Защитата обясни още, че обвиняемата признава вината си и много съжалява.Затова нека да я пуснем, нека да й дадем награда, пари, още кучета и потупване по рамото. Че е съжалила и че си признава.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ротвайлерите може да бъдат откраднати само ако преди това бъдат упоени.
17
1
 
33
 
! Отговори
Смисъл на закона... преди 5 години
"По смисъла на закона престъплението не е тежко"Три деца и дядо им са нахапани от кучета-убийци, ще носят физическите и психическите рани от това разминаване със смъртта до края на живота си - но този инцидент, плод на безотговорно поведение на собствениците на животните българският закон е определил като леко престъпление? Дали законодателите биха определили нещата така, ако техните деца бяха пострадали при подобен инцидент?Не мисля!
16
2
 
16
 
! Отговори
Дивото зове !!! преди 5 години
Какво направи кака Поля ?!Изтърва псетата на воля.Така е в територия дивашка,с луди, ориенталци и алкаши.
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой да е видял да се правят превантивни мерки на кучкарите и да им се налагат глоби? А нарушенията им са на всяка крачка.
14
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онзи дето обесил котката също го грозят три години затвор! Здравето на три деца и един мъж е равно на живота на една котка! Да живее България!
13
2
 
37
 
! Отговори
Изяж първи кучето преди 5 години
Аз затуй ходя с нож голям като сатър. Зимата не се вижда под якето.Летно време си го нося в торбичка. От била. По тъмно без брадва не отивам никъде. Даже за хляб. По добре да ме осъдят че съм заклал и изял някой ротвайлер,отколкото да ме изядат те.
12
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нахапали са кучето на съседа,после е станал скандал с него.Собствениците са решили да се отърват от ротвайлерите и са ги изхвърлили край Железница.Ако са избягали от къщи или откраднати, е трябвало да подадат сигнал в полицията.Щом не са подали тази версия напълно отпада и трябва да ги третират с цялата тежест на закона.Толкова е просто и ясно.По принцип и член за тероризъм може да задейства някой по-строг прокурор.А ако децата бяха без възрастни около тях?Сега да им плати едно 50 бона кръвнина
11
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Oгромният проблем в България е липсата на Съдебна система.99% от проблемите в страната произлизат от това обстоятелство,всичко е вследствие на това.
10
3
 
36
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
смех!..Кучетата били.."ОТКРАДНАТИ"..?!?!?!?!?!Как се крадат РОТВАЙЛЕРИ,бе ***,това да не ти са кокошки?!..но щом е в застрахователния бизнис правете сметка как ще се развият събитията.Ще ви кажа:-Наглата ще осъди нахапаните за това,че с поведението си са стресирали ротвайлерите и сега трябва да се водят на кучешки психолог за туширане на стреса...Какво,викате "Щуротия!"?..Е,като (не дай Боже!) се забъркате в някаква история със застрахователи,кредитиращи бухалкаджии и "полиция",ще разберете
9
1
 
27
 
! Отговори
кинолог преди 5 години
Има макар и не много хора, които отглеждат кучета, така, както трябва. Те самите трябва да се организират в НПО и безплатно или на символична сума да провеждат обучение на собственици на кучета.Съответно всеки, който отглежда куче да притежава сертификат за успешно преминато обучение.В момента гледам през прозореца дама на достолепна възраст, буквално влачена от мъжка кавказка овчарка на повод, но без наморник. Това не трябва да се допуска !
8
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животните да се евтаназират, собственичката да полежи 18 месеца в затвора и всичко ще е точно.