Срещу 1000 лв. гаранция пуснаха собственичката на ротвайлерите

Кучетата разкъсали и кучето на съседа й, стана ясно в съда
Обновена: 13 апр 2019 18:52 | 13 апр 2019 18:02, Анисия Иванова
76
Срещу 1000 лв. гаранция пуснаха собственичката на ротвайлерите
Снимка: Булфото

Срещу гаранция от 1000 лв. съдът пусна собственичката на ротвайлерите, които на 10 април нахапаха три деца и дядо им в софийското село Железница.

Още по темата
Прокуратурата поиска постоянен арест за жената.

Съдът счете, че има доказателства, че е извършила престъплението - не е положила достъчно грижи за животните и те са причинили средна телесна повреда - обезобразяване на долни крайници на три деца.

Обвиняемата Полина Шишманова твърди, че кучетата били откраднати. Според съда кучетата или са пуснати от собствениците си, или са избягали от дома си.

В залата стана ясно, че ден преди това е имало отново инцидент с ротвайлерите на обвиняемата - тогава те влезли в двора на неин съсед. На 8 април около 14 часа ротвайлерите влезли в имота и нападнали кучето му, причинявайки му тежки увреждания - извадено око, счупен таз.

Ротвайлерите, собственост на Шишманова, са агресивни, заключи прокуратурата. Телената ограда, където живеят кучетата, не е нарушена и няма как те да са избягали. Съпругът на обвиняемата обаче твърди, че клетката на животните била разбита и така те са изчезнали.

Свидетели на случилото разказаха, че двете кучета били без каишки и намордници. Те ухапали многократно по цялото тяло възрастния човек и трите деца, сочи експертизата на прокуратурата.

Стана ясно още, че ротвайлерите не са минали задължителната ваксинация за бяс през 2019 година.

Шишманова не е осъждана, по думите й е застрахователен агент и има спортен лагер. Според защитата няма опасност да се укрие и да извърши ново престъпления. Защитата обясни още, че обвиняемата признава вината си и много съжалява.

По смисъла на закона престъплението не е тежко - наказва се със затвор до 3 години. Шишманова е обвинена, че не се е погрижила за животните си и така се е стигнало до инцидента. Освен че няма опасност да се укрие жената трябва да се погрижи и за болния си съпруг, който е с два инфаркта и съпътстващи заболявания.

„Това, което съм мислила тия три дни е огромното съчувствие към тези три деца. Моля да не ме задържате под стража”, заяви Полина Шишманова пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете жената.И тя като Цв.Цв. и другите няма повече да прави така.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАбе пич! Държавата нали сме тези дето пишат коментарите. Нали Фандъкова тръгна да прибира кучетата и 40 кочелюпоклонците се разтропаха под прозореца на ББ щото щели да се заразят в кучкарниците. И я спряха. Нали веднага ще излезат. *** народ, слаба държава!
45
0
 
17
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 5 години
ТРЯБВА един кучкар да влезне в затвора, за да разберат другите, че да имаш куче е отговорност.Всяка сутрин виждам кучкарите от квартала, как се събират в оградена детска площадка, където пускат кучетата си "да потичат" и да се изходят в пясъчника, където после ще си играят децата.Някой виждал ли е кучкар да ходи с найлонова ръкавица и да събира кучешките екскременти? Може би 1 на 100 го прави.
44
0
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
А медицинските разходи и пластичните операции на обезобразените деца кой ще плаща?
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липсва превенция за такива породи кучета. От там трябва да се започне.Жалко за децата и дядото, не искам и да си помисля какво е, но риск от това да избягат животни има. Може и някой външен човек да им е помогнал да избягат... не можем да гадаем и правим заключения. На финала две почернени семейства
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забранете най- после притежаването и отглеждането на такива породи!!!!! Погледнете държавите, в които е така! Държавата е виновна! Дано родителите я спукат от имуществени и други дела!
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И после защо хората стреляли с въздушни пушки по свободно кръжящи ***. Ами ей точно заради такива като тая. Защото на хората им е писнало подобни "инциденти" ида се разминават безнаказано и вземат правосъдието в свои ръце. Ами и на моето дете ако се случи нещо подобно, първата ми работа е да унищожа пoмиярите, за да не пострада друг човек. А след това може би бих ошамарил и собственика.
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искаш да станеш сериен убиец в България безнаказано е лесно. Просто си купуваш два ротвайлера или питбула и се кефиш на резултата.
39
0
 
22
 
! Отговори
а преди 5 години
аз ли нещо се лъжа - пийнал съм, знам ли и аз - или ми се струва, че да пуснеш 3 бойни кучета срещу малки дечица е ОК в българия, таксата е 1000 лева.Просто нямам думи, според мен по-справедливо е поне едно 10 години в затвора, тези кучета са нейна отговорност.
38
0
 
19
 
! Отговори
До 39 преди 5 години
До ???Как се крадат няколко ротвайлера?Какво ще правиш с краден ротвайлер?Ти изобщо ротвайлер виждал ли си през живота си и знаеш ли какви са особеностите на породата?
37
25
 
1
 
! Отговори
??? преди 5 години
А какво става, ако кучетата наистина са били откраднати?
36
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
омразните кучкари все невинни,кучетата им и те,и кой е виновен тогава? - пострадалите разбира се кой друг,10 години затвор за всеки пострадал,ще ми се мотае той пред невинните животинки, да ги дразни ама ха,пфу и правосъдие,нека минат две три седмици да се забрави случая и ще има 3 месеца условно и 200 лв глоба
35
1
 
15
 
! Отговори
виготура_вигопрасна преди 5 години
BG съдията е голям самарянин, понеже не е на негов гръб! Три години ефективно не е малка присъда..... Не три години, три месеца да й дадат и ще й дойде акъла в нахалната тиква, ама не! В Габрово има протести заради случая с нападнатото момче в магазина! За този случай също трябваше да има протести!....ама нали собственичката на кучетата е бизнес дама, за нея може!!!!!
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще се случва непрестанно, докато няма строго наказание за тях. 5000 лв глоба за без връзване на повод и да обикаля полицая в парка в почивните дни100 000 лв глоба за нанесени телесни увреждания, изземване на животното и съд
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съда се изказал и решил. Поли /съдистката мълчи/ отглеждала животните да ОБЕЩАЕ друг път да не прави така!!!!????Направо присъдата шокира.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До29. Много точно.Сега БСП се гласи с 11 партии от Агенти да върне живота като в Соца. На законодателя не му се иска ЕС право. Иска власт до живот
31
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
собствениците на животни са супер нагли, разхождат ги масово без каишки и като им направиш забележка ще те убият с поглед. такива да плащат яко! глоби, затвор и нахапване от ротвайлер, ако не са мотивирани да разхождат с повод и намордник
30
1
 
28
 
! Отговори
Край преди 5 години
Племе дето децата му ги ядат кучета е нормално да изчезне. До три месеца пак ще се случи. Така до края. Природата такава глупост не търпи!
29
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
По 500 лева на куче, сложете някъде ценоразписа.
28
0
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
виждам,че някои се възмущават:-"Що за съдебна система е това?!"..Ще ви кажа:-ШИЗОФРЕНИЧНА,УМИШЛЕНО КОНФИГУРИРАНА като ДЕФЕКТНА от врагове на нацията!!!!Защо?Защото:-1.СЪЗНАТЕЛНО ИЗРИТАХА принципа че "Правото" не е само сбор от алинеи и параграфи,а МОРАЛНА и НРАВСТВЕНА категория!!!!-2.Правото принадлежи НА ОБЩЕСТВОТО,НЕ на някаква сбирщина от ЧИНОВНИЦИ!-3.Обществото беше сведено до .."НАБЛЮДАТЕЛ",но НЕ УЧАСТНИК в събитията,които го засягат ЖИЗНЕНО!!!