Местан обвиняем за ПТП-то, под гаранция от 10 бона

Лидерът на ДОСТ е със забрана да напуска страната
Обновена: 15 апр 2019 17:14 | 15 апр 2019 17:12, Веселина Йорданова
100
Местан обвиняем за ПТП-то, под гаранция от 10 бона
Снимка: архив, БулФото

Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение на Лютви Местан за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.

Още по темата

Започнало е разследване по досъдебно производство за установяване на причините за ПТП-то на пътя за "Маказа".

До момента са извършени разпити на свидетели и очевидци, назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение за причините за смъртта на детето, както и за вида на причинените увреждания на родителите му и неговия 9-годишен брат.

Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетната Е.А.

По отношение на лидера на ДОСТ е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лева. Наложена му е забрана да напуска страната, съобщиха от прокуратурата.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Зидаров няма да познае клекалото на Иванчева! Въпреки, че е ренегат от Сараите на бейлер бей Доган, Дуганя е харабия и ларж, ако го предразположиш да муй кеф.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ??? Номер 42 И понеже ти си преценил, че няма нужда от ограничения на скоростта, и не ги и спазваш нали!!!! Други, да ти кажа, не смятат, че и общото ограничение от 90 км./ч. е излишно да се спазва, както и ограниченията по магистралите! За *** всички правила са излишни....той е свръх шОфер!
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това значи ли, че не може да се скрие пак в някое посолство или консулство и да го играе котка и мишка? дали ще види правосъдие или ще се измъкне като братя избеГалеви и много други офейкали с няколко откраднати милиона в чужбина да си живеят живота на свобода?!? който го е пуснал от ареста, моля да заеме неговото място!
39
0
 
18
 
! Отговори
MISTER CRO преди 5 години
На входа на Благоевград, идвайки от Гърция има бензиностанция, на завой, точно на края на скоростната отсечка покрай Струма. Преди бензиностанцията има знак 60 км/ч. Влизаш да заредиш, но излизането си е е.вало макята понеже знака на никой не му е на дедовия и профучават със 100-120км./ч. Значи, кръстш се три пъти, молиш се на Аллаха, Яхве и Буда и при малкото видимост и със закрилата на боговете с *** газ се изнасяш!!! ...понеже никой не му дреме за некви знаци за ограничения на скоростта!!!
38
0
 
8
 
! Отговори
прозт преди 5 години
Аз пък не мога ди си обясна ситуацията,поне както е представена в медиите.Местан завива наляво,за да се включи в главния път,тия с беемвето идвали отляво и се треснали,а пък на Местан фолксвагена обръсната предницата отдясно вместо да е отляво?
37
7
 
6
 
! Отговори
??? преди 5 години
Въпросът опира до това с каква скорост се е движела колата, която е била с предимство. Ако се е движела с до 90 км/час. Не мога да си представя как може да се случи подобна катастрофа, освен ако Местан не е изкочил на 20-30 метра пред него. Няма нужда от ограничение 60 км/час или 50 и 40, при всяко кръстовище, бензиностация и т.н. Достатъчно е да се спазва общото ограничение от до 90 км/час.
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цацаратурата с двоен стандарт - на всекиму според заслугите - за апартамент гейт няма съд и затвор, за Иванчева обаче има, за Местан - символична гаранция. какво правосъдие е това драги граждани на територията, управлявана от мутрите?!?
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бебе на 6 месеца си отиде заради тоя ***. Минимум 10 години да му лепнете!
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До nina Нина, ти си от онези еваните шофери! Ти как реши, че ги е засякъл, а не че те са се треснали в него! Аз не казвам, че е невинен, *** ти как прецени, че е виновен!
33
0
 
10
 
! Отговори
Атлант преди 5 години
Вече няма да имаме лице на евроатлантчески цености...
32
1
 
13
 
! Отговори
до 35 преди 5 години
Абсолютна истина.Лека за *** е само един-перманентна камера и солени глоби.
31
4
 
12
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
До nina Ми ти щото караш по Австралия, затова си забравила как се кара тук! Прав участък километър и половина, по средата на разстоянието бензиностанция, преди бензиностанцията знак за ограничение от 60 км/ч....Никой не го спазва! Великия *** си вика..."Иееее,, виж къв прав участък, па турили знак шеесе...деееа идържавата...това са "хранилки за катаджиите"!!! и дава газ до ламарината...как да обясниш на ***, че знака е по ставен за да може колите излизайки от бензиност да се включат безопасно
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Местан обвиняем за ПТП-то, под гаранция от 10 бона"Как ще пускате убиец под гаранция бе?
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те турците не са виновни БСП ги назначи за техни лидери
28
5
 
11
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
Тва кръстовище не го знам,но има много такива,които видимост нула и за да се включиш се молиш на господ тоя по главния път да е спазил ограничението и се включваш в движението с *** газ!
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има хиляди кръстовища в България където видимостта в зоната на видимост след стопа е ограничена по ред причини (паркирали коли, растителност, завой, наклон). При натоварено движение минаването през такова кръстовище понякога си е руска рулетка, особено ако зад теб също има чакащи коли които да те притискат допълнително.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Служил съм в Кърджали и моят командир подполк. И.Иванов( справка дс-досието)му е бил офицер за свръзка на местаня. Чудя се на българските турци или мюсюлмани, как тези които доносничеха срещу тях сега са им лидери!?
25
2
 
14
 
! Отговори
Да го оставят да се преди 5 години
маха в Турция, по полезно ще е за България, никога повече няма да чуем името му, а той ще се крие като мишка, това и заслужава! Там ще си говори на турски колкото иска. Разбра, че има възмездие, даже от техният аллах!
24
2
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
То пък като има знак с ограничение 60км/ч преди кръстовище,сякаш някой го спазва?Е може 1 на 1000.
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме ми за Местан, обаче въпросът е принципен. Утре и аз като се включвам в главен път, и въпреки, че внимателно съм се огледл, и някой се натресе в мене, понеже не е спазвал ограниченията и ще съм виновен!