Местан: Въпросът за вината - след обективно разследване

Лидерът на ДОСТ заяви, че страда дълбоко за починалото бебе
Обновена: 15 апр 2019 20:08 | 15 апр 2019 20:05, Веселина Йорданова
48
Местан: Въпросът за вината - след обективно разследване
Снимка: архив, БулФото

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан заяви, че докато не минат всички процесуално-следствени действия не може да се коментира въпросът с вината за вчерашната тежка катастрофа с негово участие.

При пътния инцидент загина 6-месечно бебе и бяха ранени останалите трима членове на семейството.

Още по темата
Това коментира самият Местан пред медии в Кърджали, на излизане от сградата на Окръжната прокуратура. Той подчерта, че е покрусен и страда дълбоко, като изразява съболезнования за починалото бебе, предаде БТА.

"Нека органите безпристрастно, обективно да извършат всички процесуално-следствени действия, да разпитат всички свидетели, надявам се неизбирателно и едва тогава може да се постави въпросът за вината и отговорността", каза още Местан.

За самия инцидент той разказа, че е подал ляв мигач, спрял е на знака STOP, видял е, че няма кола отляво или отдясно и е навлязъл в дясното платно по посока Кърджали.

"Ударът бе челен, бях ударен челно, а мога да бъда ударен челно, само ако вече съм заел позиция в дясното платно. Защо отсрещният водач беше в лявото платно, не мога да кажа" посочи лидерът на ДОСТ, като уточни, че си е позволил да коментира този детайл, защото той оформял общественото мнение, че "едва ли не съм изскочил, че съм застанал напреки".

Малко по-рано през деня прокуратурата излезе с официално съобщение, че Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност по случая. По думите на окръжния прокурор Желязко Стефанов, според закона предвиденото наказание е от 2 до 6 години лишаване от свобода. "Обвинението може да претърпи изменения, включително и по отношение на друго лице", коментира още Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наглец
17
4
 
1
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Си за затвор. Обаче Герб+Дост ми звучи по-реално
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен тоя е виновен.Автомобилът му има сериозен челен удар отпред.Тръгнал е да пресича без да гледа в права линия.В тоя момент другият талибан е минал (винаги са с бмв или фолксваген) и ефендито го е изпраскал странично.Файтонът е тежък танк към 2 тона е и леко се е поместил.Другият кенеf пилотиран от електората му е отлетял.Жалко за детенцето.Ако тоя беше мъж щеше да си направи устата поне да плати нещо.А той като бг мутрите няма значение колко човека ще убият-винаги светци.
15
26
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Не мога да си обясня колко голям *** трябва да си за да ххърчиш в населено място с 180 или 200 км/ч и при положение ,че децата си са в колата ?! За такива просстаци дори смъртна присъда е малко ! То си личи от колата на Местан , цялата предница разбита до двигателя , представете си този просстак с каква скорост е карал ?!А ада ще гори , уби собственото си дете ! Но по-добре ,че е собственото му дете , че да му дойде акъла в главата и да страда заради собствената си простащина !
14
4
 
27
 
! Отговори
тоя преди години преди 5 години
блъсна едно момче в Кърджали, но тогава беше депутат и не само се отърва ами успя да осъди потърпевшия види се и шофирането е едно от многото неща който не му се отдават
13
3
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЧОВЕК СИ КАРА СПОКОЙНО АВТОМОБИЛА И ХОП ПОЯВЯВА СЕ НЯКОЙ МЕСТАН ДА ТЕ ЗАСЕЧЕ И СТАВА БЕЛЯТА!
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В етноса всичко може да се реши с достатъчно голяма кръвнина и построяването на една чешма на мегдана на селото в памет на бебето, а Лютфито не е стотинкаджия. Естествено моралните угризения си остават за цял живот, дали на свобода или зад решетките...
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
скандал след скандал докато се отвлече напълно вниманието от апартаментгейт и се заметат нещата под килима. в същото време прасевски с 1 работен ден в парламента за този мандат ще става евродепутат от листата на ДПС. как изобщо е депутат тоя свин, като не ходи на работа? как така партията ДПС е още в парламента, въпреки че е на верска основа, което е забранено в конституцията. с крадени пари! ето как! с крадени милиарди левове са в парламента и ще продължат да бъдат, защото спим!
10
6
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Е за това си слагайте камери на автомобилите за да можете да докажете какво е станало , така дори ще опровергаете лъжливите свидетели ! То стана ясно ,че в България няма наказания за джигите които летят с 180 км/ч и причиняват смърт на невинни хора дори и на децата си ! В Германия преди месец дадоха доживотна присъда на трима джигити които се надпреварвали кой по-бързо ще кара и са причинили смъртта на един пешеходец ! Ясно е ,че този безотговорен родител няма да бъде съден
9
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лютфи е отнел предимство, което действие е станало причина за птп. Точка. Няма какво да се усуква. Другия може да е летял и с двеста, но ако местан не беше отнел предимството, всичко щеше да е наред. Предимството се отнася и за двата потока, а не само за този в който се включва.
8
5
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Голяма е хиена Лютвито, овърта го, няма да се признае за виновен.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно, както сам казва, погледнал е само на дясно. Не е погледнал на ляво, и е засекъл идващият от ляво. Засеченият в опит да го избегне е влязъл в насрещното. После е станало мазалото.
6
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан излезе мъж,нямало да се кандидатира за евродепутат,а разни Бановци и Иванчевици юруш към европарламента барабар с вси апартаментаджии,техноимпексовци и сараи разни.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два дни минаха вече, а все още няма информация с колко км в час се е движил другият автомобил?И защо няма никакъв спирачен път?
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересен е казуса. Да видиме на село как се прави техническа експертиза. Дали ще се вземе във предвид и поведението на младия водач. Светлини, колани, спирачен път, скорост, знаци, бебешка клетка при возене.
3
7
 
26
 
! Отговори
Невъзвращенец преди 5 години
Мачът е ясен. Местаня се е разбрал колко пари струва бебето, обещал ги на татко Мюмюн, а той ще си направи ново. Сега очаквайте как Мюмюн ще си смени показанията и ще каже, чр сам е виновен. Особености на малцинствата, какво да правиш!
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Въпросът за вината - след обективно разследване"ЕГАТИ НАГЛИЯ ГА....!!
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 години само заради физиономията.