Местан: Въпросът за вината - след обективно разследване

Лидерът на ДОСТ заяви, че страда дълбоко за починалото бебе
Обновена: 15 апр 2019 20:08 | 15 апр 2019 20:05, Веселина Йорданова
48
Местан: Въпросът за вината - след обективно разследване
Снимка: архив, БулФото

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан заяви, че докато не минат всички процесуално-следствени действия не може да се коментира въпросът с вината за вчерашната тежка катастрофа с негово участие.

При пътния инцидент загина 6-месечно бебе и бяха ранени останалите трима членове на семейството.

Още по темата
Това коментира самият Местан пред медии в Кърджали, на излизане от сградата на Окръжната прокуратура. Той подчерта, че е покрусен и страда дълбоко, като изразява съболезнования за починалото бебе, предаде БТА.

"Нека органите безпристрастно, обективно да извършат всички процесуално-следствени действия, да разпитат всички свидетели, надявам се неизбирателно и едва тогава може да се постави въпросът за вината и отговорността", каза още Местан.

За самия инцидент той разказа, че е подал ляв мигач, спрял е на знака STOP, видял е, че няма кола отляво или отдясно и е навлязъл в дясното платно по посока Кърджали.

"Ударът бе челен, бях ударен челно, а мога да бъда ударен челно, само ако вече съм заел позиция в дясното платно. Защо отсрещният водач беше в лявото платно, не мога да кажа" посочи лидерът на ДОСТ, като уточни, че си е позволил да коментира този детайл, защото той оформял общественото мнение, че "едва ли не съм изскочил, че съм застанал напреки".

Малко по-рано през деня прокуратурата излезе с официално съобщение, че Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност по случая. По думите на окръжния прокурор Желязко Стефанов, според закона предвиденото наказание е от 2 до 6 години лишаване от свобода. "Обвинението може да претърпи изменения, включително и по отношение на друго лице", коментира още Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бог да прости детенце!! за мен: местан спира и или не е имало никой или е му се е сторил далече но с този завой може би е първото и щото може би другият водач е карал бързо са се оказали фатално близо, другият водач е тръгнал наляво за да го избегне, в този момент обаче и местан е решил да се включи в дясната лента и така серия от грешни решения на двамата е довело до това..често се случва като ходите срещу някой и тръгнете да се разминавате и в крайна сметка първо тръгвате един срещу друг
37
1
 
3
 
! Отговори
Идиотска държава!? преди 5 години
"според закона предвиденото наказание е от 2 до 6 години лишаване от свобода." - толкова ли струва един човешки живот в България? Две години и като се признае за виновен, след споразумение ще излезе след една година, ако изобщо влезе в затвора!? Пак ще замажат положението! Поне да направи чешмичка за убитото дете и на нея да напишат кой го е убил!
36
0
 
8
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Сега разбрахте ли защо Европейска прокуратура с румънката начело е крайно наложителна за България и защо всички наши политици без значение от партията им са твърдо против? Ето заради такива, защото ако дойде някои от на майната си и проведе разследването първо на място и на база на тези данни ако излезе със становище веднага ще лъсне грозната истина. Ама понеже нашата прокуратура е пълна с роднини на този или онзи политик, затова всички скандали, схеми и гейтове се загубват по трасето!
35
3
 
9
 
! Отговори
? преди 5 години
Голяма трагедия.За съжаление да се вярва на полицейска експертиза или да се изиска тя да бъде безпристрастна в БГ е много трудно.Аз съм участник в ПТП за което имам съставен акт от КАТ Царево контрольор Панайотов, в който акт пише как при маневра удрям колата зад мен докато и двамата се движим на пред в една лента по извънградски път. Аз си мислех, че не спазване на дистанция е причината, но известно време на саме между другия водач и контрольора докато чаках репатрака наклониха везните
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Катастрофите между 2 автомобила не се случват когато поне единия шофьор е умен и адекватен. Случват се когато на пътя се срещнат 2 *** неадекватни"----Моли се някой пияницa да не ти удари паркираната кола, че ще те питам тогава колко си адекватен.
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Катастрофите между 2 автомобила не се случват когато поне единия шофьор е умен и адекватен. Случват се когато на пътя се срещнат 2 *** неадекватни ***. Бил съм свидетел на много подобен удар с много подобни последствия. И причината беше, че единия караше с превишена скорост а другия само леко намали на стопа. Поне единия ако беше спазил правилата, само щяха да се препсуват и да си покажат по един среден пръст.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"До28. В случая не е смачкан калник , а е тежко ПТП с убииство."Мда, викаш да омаловажаваме всички ПТП-та в които хора имат например счупен крак, ръка или глава... Важното е, че са живи, викаш... Викаш да се оправя всеки натопен, набеден и излъган от МВР шофьор, особено ако няма парички за автокаско и вноска в здравен фонд, викаш мaйнaта му щом е бедняк, а? Кво ни пука, нали е жив, а? От къв зор хората в МВР да си вършат работата, щом никой не е умрял, а?.... Как не те е срам!
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До28. В случая не е смачкан калник , а е тежко ПТП с убииство. Заради смъртния случай и кръвнината. А тя е от значение. Казуса е сериозен. Няма емоции, няма нова онова. Кара младия водач. Не са ясни отношения със старите ва него и на жена му. Той вози внуче. Носи отговорност за скорост, светлини, кошче за бебе, колани, предпазна възглавница, знаци, гуми и други.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приказки от 1001 нощ на Местанчо.Могат да те ударят челно и ако не спреш на СТОП, монаваш с висока скорост и за са компенсираш навлизаш в насрещното платно. Тези найстина ни правят на лебеди.
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно, малко ми изглеждат коментарите като "Не спазвам законите брат миии!!! Карам с 200 шот така ми е кеф! Тука имам предимство беее ако искам и с 300 ше мина, какво ми пука за правилата на мене, нали аз съм с предимство!"
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В лявото платно. Защото най вероятно се е опитал да избяга от навлиащия автомобил на Местан в кръстовището. Човека се е опитал да спаси семейството си . Жалко за бебето. Трагедия. За жалост такива ситуации има всеки ден.Трябва да се въведат видеорегистратори те
27
0
 
11
 
! Отговори
ЕВО преди 5 години
Всичко това може да се случи на всеки от нас и на всеки седнал зад волана.Не е важно за къде си тръгнал,а не къде,а до къде ще стигнеш.Лошото е,че в България властват други закони.Законите на корупцията,безвластието и безнаказаността.Днес най-важното е да си,като тези от върха.Нагли,безскрупулни и най-вече от силните.Силни и недостижими,но вярвайте,всички сме земни,нараними и много,непростими.Непростими за вяра,убеждения и търпимост.Другото се демонстрира.Ежедневие от Аз,Ти,Той,а после Кой.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Има техническа експертиза. Спирачен път, знаци, скорост, колани, бебешко кошче, предразни възглавници, кръвни проби."Сложи си ръка на сърцето и признай честно, на колко хора в България като са дошли минцифaйките от МВР, са мерили спирачния път при ПТП?
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"отнел предимство, което действие е станало причина за птп. Точка. Няма какво да се усуква. Другия може да е летял и с двеста, но ако местан не беше отнел предимството, всичко щеше да е наред."---Eто затова няма да се оправи България. Точно заради такива хора с такова мислене. Предимство ли е предимството, за някой, който не спазва правилата? Ако ги спазваше, щеше да има предимство. Ами ако някой кара с 1000 км/ч разчитай на предимството си. Пффф. ОК!
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зо22. Неможе да взима решение по ПТП. Има вече Акт от КАТ Има убито бебе. Има техническа експертиза. Спирачен път, знаци, скорост, колани, бебешко кошче, предразни възглавници, кръвни проби. И така нататък. .
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германиятрябва да си турчин
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам и дума на местанов
21
4
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Демек тоя не знае нарушил ли е правилника или не ! Демек тоя е неадекватен ! Е кой му даде книжка на тоя,неуравновесения ?
20
7
 
4
 
! Отговори
Пич преди 5 години
До Анонимендокато резняцйте се требят по между си аз нямам проблеми с това
19
0
 
11
 
! Отговори
Крадец на сладолед преди 5 години
Ще лежи, но тоя, който си пиеше кафето с Тиквата едва ли