Близки на ранените в катастрофата с Местан: Той е отнел предимството!

Съселяните на Юсеин не вярват да е карал бързо с двете си деца в колата
169

Хората от село Пърлица, община  Кирково, където живее пострадалото семейство в катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан край село Загорско, обвиняват политика за пътния ад, който отне живота на 6-месечно бебе.

Хората признават, че пътният участък е опасен и само за последните две години там са станали четири тежки катастрофи. 

Още по темата
Кметът на общината Шинанси Сюлейман коментира пред Bulgaria ON AIR, че трафикът по този път е много натоварен заради прохода "Маказа“. Оттам освен български коли минавали и много румънски и украински.

Той призовава всички  да са много внимателни на това трасе.

"Нека да изчакаме прокуратурата, вместо да гадаем дали единият е карал бързо или другият не е спрял“, каза още кметът. 

Според него едва ли шофьорът Юсен е карал бързо с двете си деца в колата.

На същото мнение са и роднините на шофьора.

Вуйчото на Юсен каза, че при разговор с него, раненият мъж е споделил, че Местан не му е дал предимството,  направо е пресичал пътя и го е е ударил.

Според чичото му Юсеин не е слаб шофьор, пътува непрекъснато и вината не може да е в него.

Съседът на пострадалото семейство Салватин допълни, че той е  професионален шофьор, опитен и няма как с двете си деца да кара бързо.

Пред bTV роднини на пострадалите изразиха опасения за честността на процеса срещу Лютви Местан.

Според чичото на Юсеин "10 000 лв., колкото е размерът на гаранцията на Местан, или 100 000 лв. за него са джобни пари".

Друг близък допълни: "Той е човек с повече познати, връзки – може да го изкарат невинен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
108, Напълно съм съгласен, затова нека изчакаме експертизата. Ако е така, както казваш - значи Местан е виновен. Жалкото е, че в държава като нашата най-много да се отърве с 2 г. условна.
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 103Много е относително, ако на конкретния участък е имало ограничение 50 поради наример ограничена видимост, а те са карали със 140 е напълно възможна подобна ситуация, но в конкретния случай имаш видимост над 300 меттра, допустимата скорост е 90, така че просто трудно може да бъде направена съпоставка
105
0
 
3
 
! Отговори
z-rock преди 5 години
Да то накажат "принудителен труд" на възстановяването на Нотр Дам! 10 години!!
104
1
 
3
 
! Отговори
69 преди 5 години
До Анонимендай номер на дело да видим присъдата ***:)_______________________Тук много бъркаш. Инцидент отпреди години - кола с трима младежи се удря в камион, излизащ от път със знак СТОП. После беше доказано, че ако колата се е била движела с нормална скорост, водачът на камиона е щял да ги види и да не излезе на пътя. Но те са летели със 140 км/ч, той е нямало как да ги види и са се ударили в него. Резултат - тримата загиват. Шофьорът на камиона беше оправдан.
103
5
 
5
 
! Отговори
69 преди 5 години
До Анонименвината си е твоя - преценил си грешно скоростта на другата кола или не си потеглил достатъчно бързо. И в двата случая 6 или 7 години ефективно в кафеза. В крайна сметка имаш знак стоп - спираш и пропускаш движещите се с предимство. В конкретният случай е ставало въпрос за една единствена кола или кво господинът не му е в характера да чака простосмъртните да минат ли?
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте сега, Местан е в политиката от много време, и като такъв е свикнал да се вози на задната седалка, отдавна е позагубил шофьорските си умения,а като добавите и възраста му- отслабенно периферно зрение, неумение да преценява пътната обстановка, забавени реакции и т.н. и т.н. ........... и станала белята, пораженията по неговата кола са основно в предна дясна страна, самия удар не е бил толкова силен, пораженията говорят за около 80 км/ч, лошото е че колата е излетяла в дерето и се е преобърна
101
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината за ПТП е неспазване на предимство. Скоростта на другата кола няма никакво значениеТук много бъркаш. Инцидент отпреди години - кола с трима младежи се удря в камион, излизащ от път със знак СТОП. После беше доказано, че ако колата се е била движела с нормална скорост, водачът на камиона е щял да ги види и да не излезе на пътя. Но те са летели със 140 км/ч, той е нямало как да ги види и са се ударили в него. Резултат - тримата загиват. Шофьорът на камиона беше оправдан.
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 69Скоростта нямала значение за този тип инциденти? Т.е. - ако видиш автомобил, движещ се с 90 на 100+метра и тръгнеш да се включваш, си еднакво виновен и ако автомобилът се движи с 180? Ами ако видимостта е малко над 100 и джигитът лети с 200? Т.е. - няма как да си го видял, предполагаш, че кара с 90, а той долита до теб за около2 секунди - си си съвсем виновен?Ауауууууууу
99
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
доживотен затвор за Лютви Местан!
98
1
 
3
 
! Отговори
Ахмед Муса преди 5 години
Колеги шафери, давам ценна инфо.. След моста в Кързали, когато се качите нагоре и след табелата където пише ''Маказа 56км'' , КАТ без да поставят табели за радар, снимат със необозначени камери, и после пращат писма със снимки на колите..Един приятел му пратиха блага вест, без да знае ссъс 600 лв глоба !Това е противозаконно, и човека ще осъди *** в Страсбург .
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 69Когато влизаш в кръстовище и те връхети от нищото мотоциклет, Ауди, или БМВ и т.н. управляван от безсмъртен ще те питам отново.
96
5
 
4
 
! Отговори
До 89 преди 5 години
Ти книжка имаш ли и на колко години си бе момче ? Кой трябва да спре-според теб този с предимството ли? Ами тогава и тези на зелен светофар трябва да дават път на тези на червен.!?!? И как точно се ,,обезопасява шест месечно бебе"-то си ЛЕЖИ в количката,не можеш да му сложиш колан......./Само тези които не са имали или нямат деца да не коментират,че е смешно това за ,,столчето и колана/
95
6
 
5
 
! Отговори
до експертите преди 5 години
Не оневинявам Местан,но за настъпването на птп с такива резултати винаги има минимум две причини.В случая превишена скорост,Местан може би има проблеми със зрението или не е преценил ситуацията и е останал с впечатлението,че беемвето в далечината не идва,а се отдалечава.Общо взето вината е споделена.И двамата водачи са виновни за смътрта на бебето!
94
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МирославМирчо! Колата на Местан е зад "острова" с отнесена предница! Не е ударена челно. Платното по което се движи БМВ-то е свободно. БМВ-то е летяло отгоре. И вместо да намали е решил с висока скорост да заобиколи Местан навлизайки в насрещното. В репортажа по Нова се видя, че има достатъчно време да се изтегли колата навлязла в пътя с предимство и да спре идващата кола по пътя, ако има ситуация. Летял е и не взел правилното решение. И с тази скорост, без да натиска спирачка е минавал.
93
8
 
8
 
! Отговори
69 преди 5 години
Причината за ПТП е неспазване на предимство. Скоростта на другата кола няма никакво значение, тъй като поне аз не знам в ЗДП да има текстове, по които е наказуемо, че не си успял да избегнеш ПТП с някаква маневра. Аналогично мъртвата точка на огледалата, не е оправдание за ПТП, както и опрадванието ми движеше се бързо не го видях. Напълно съм отвратен от опитите на Местан да бяга от отговорност с фалшиви свидетели и лъжи, че е искал да завие уж на дясно и бил ударен челно в неговата лента.
92
0
 
3
 
! Отговори
Геле преди 5 години
Само си чешете езиците, ще им метне 100, 150000 и случаят е приключен.
91
2
 
10
 
! Отговори
до експертите преди 5 години
Експертите коментиращи спирачният път при определена скорост бъркат двата щата.Катастрофата е станала без спирачен път с наличието на удар.Не е едно и също!Едно е да удариш пешеходец тежащ 50-120 килограма,друго е мпс 1 тон например.Мой познат експерт грубо изчисли,че скоростта е била около 120-140 км/ч.Като се погледне това е напълно нормална скорост упражнявана от поне 90% от шофьорите по такъв нов прав път.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бог да прости детенце!! за мен: местан спира и или не е имало никой или е му се е сторил далече но с този завой може би е първото и щото може би другият водач е карал бързо са се оказали фатално близо, другият водач е тръгнал наляво за да го избегне, в този момент обаче и местан е решил да се включи в дясната лента и така серия от грешни решения на двамата е довело до това..често се случва като ходите срещу някой и тръгнете да се разминавате и в крайна сметка първо тръгвате един срещу другПроч
89
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 5 години
единствената вина на шофера е ,че се е опитал да избегне удара - завил е в ляво , отнесъл е бронята на Местан и оттам колата се е отклонила в дерето. Та в тоя случай ако го беше нацелил директно може и по-малки да бяха щетите за него и по-големи за Местан , но никой не иска лошото , както и никой не може да премисли подобна ситуация в рамките на секунда
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не е започнал отрано аварийно спиране?Ако се разсъждава йезуитски - може би защото бебето не е било обезопасено в колата и не е искал да бие спирачки......