Депутат от ДПС на съд за търговия с влияние

Димитър Аврамов бил оказвал натиск върху длъжности лица
16 апр 2019 20:38,
22
Депутат от ДПС на съд за търговия с влияние
Снимка: БулФото

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов е с обвинение от спецпрокуратурата за търговия с влияние.

Разследването установило, че той и двама негови помагачи, са поискали 220 000 лева от бизнесмен и право на ползване на земеделски земи, собственост на бизнесмена.

Престъплението е извършено в периода между 6 и 17 юли 2012 г., съобщиха от държавното обвинение.

Депутатът взел 100 000 лв., като в замяна обещал да упражни натиск върху директора на Областна дирекция "Земеделие" в Монтана, за да отмени заповед за служебно разпределение на ползването на земя в землището на село Стубел, да издаде заповед за въвеждане във владение на фирмата на бизнесмена в масив в селото и да сключи споразумение за ползването на земелски земи.

Аврамов трябвало да окаже натиск и върху шефа на местната полиция в Монтана, който да осигури полицейска охрана върху масива при прибирането на реколтата от рапица.

През 2012 г. Аврамов е обвинен в търговия с влияние, но е оправдан от Софийски градски съд през 2016г. Тогава прокуратурата обяви, че ще протестира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
koko преди 4 години
Само за това как изглежда ,веднага арестуван.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...момчето си чист етнически българин...-----Ама друг път.На очите ли си да вярвам или на някой който пише че го познава.А и антропологическите му особености пределно ясно показват че е от тези които медиите наричат роми.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи-и-и, момчето си е чист етнически българин, независимо от физиономията му. Познавам го лично. Жена му е собственик на "Гала" - Монтана, брат му го разследваха за връзки с престъпни групи, не знам доказа ли се нещо. Момчето се издигна и влезе в парламента от ГЕРБ, после се оля в деянията си от там го напъдиха. ДПС го приеха, щото те приемат всякакъв политически ***. За 200000 лв. по аналогия с Иванчева трябва най-малко на 40 години да го осъдят, ама едва дали ...
15
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 5 години
Ето такова е лицето на ромската партия ДПС.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости, ГЕРБ правят политическа чистка преди изборите - сплашват конкуренцията.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в Берковица му стоят мирно. Всички поръчки за строителство и ремонти се дават на негови фирми. започнал да разбира и от строителство.
12
0
 
6
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
А Цветан Цветанов кога ????
11
2
 
12
 
! Отговори
БАН преди 5 години
А, колко години търсехме "липсващото звено" в еволюцията на човека! Ми, ето го от плът и кръв. Готина снимка! Изпъкват интелект и ерудиция! И най- вече изпъкват вежди и джуки! Точно като при "липсващото звено".
10
2
 
9
 
! Отговори
Регистратора преди 5 години
Вижте му на тоя, българското личице! *** той, милият , едва ли може да напише "кюфте" на български! Той и на турски няма да може да го напише, да не говорим ,че тоя едва ли знае в коя държава живее! Лицето му издава "ВИСОК интелект-турски). Кой допусна това!?
9
1
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Шопо Тогава Герб беше в силата си, а тоя-основна фигура, както сега е Деси от Дулово.Протеже беше тоя на Фидосова, но тя се отрече от него, а после и тя изпадна в немилост. Когато го държаха в следствения арест, казал, че "изправят ли ме вна съд-ще срина целия Герб, като си отворя устата" , и то прикриха. Още тогава бяха до гуша във фекалии и далавери. От тоя пропищяха земеделците-взимаха им земята без да питат, била "Бяло петно". Знам за случаи с жандармерия и полиция на нивите,прокурори..
8
1
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Тая *** трябваше да я натикате още преди няколко години,но тогава го осъдихте условно.
7
1
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен5 Веднага ще ти отговоря-това е водещия кадър на Герб, в нашия край, протежето на Фидосова, от времето на първия кабинет, когато Фидосова колеше и бесеше в нашия край и кадруваше на всякъде-от портиер до директор.Другите впечатления не те лъжат-2 минути разговор с него, и добиваш впечатление що за личност е.Типичен Гербаджия, стъпил на комунистическо седесарския капитал на баща си, натрупан в зората на демокрацията, и използувал връзки и влияние , за да стигне до тук.Сам-не става.
6
2
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
По време на Европроектите, той разпределяше порцциите, във водните цикли из областтта, в по-малкия Вършец, стояха му мирно.След като изпадна в немилост той, а по-късно и Фидосова-бързо смени убежденията си, и сега е от ДПС. Той е идеолога и прокаралия първия лобистки закон-за "Белите петна" в земеделието.Държавата автоматично разпределя земята ти,ако не я обработваш и нямаш договор с кооперация, на който пожелае, а той дава 15 лв на декар арендна вноска на общината, с която гориш, ако не я потър
5
1
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен 4 Първо го арестуваха, после Фидосова, на която бе протеже-се отказа от него, после-го оправдаха, като каза, че стигне ли се до съд-ще си отвори устата и ще срине Герб. И не е ***, както го охарактеризираха някои.Елементарен като фасул, но с висше образование/познайте как е получено/.Баща му беше шеф на СП "Столове", през комунизъма, после -ликвидатор на консервения комбинат в Бойчиновци, и оттам замля воденицата.Сега е затворил цикъла-земя-фураж пилета-кланница-магазини.
4
0
 
14
 
! Отговори
авс преди 5 години
КОРУПЦИНИРАНА ДЕМОКРАЦИЯ НИ ДАДОХА
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престъплението е извършено 2012? ... без коментар, добре че поне има малко раздвижване.Тази Темида не само сляпа ами и заспала.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кой затвор? Щото Иванчева е в сливенския. 20г. Ще има ли?
1
1
 
22
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Как върви килограма, пардон кводратния метър ?