Проверяват зам.-министър Манолев за злоупотреба с европари

Според публикации той построил частна вила с басейн
17 апр 2019 12:25,
49
Проверяват зам.-министър Манолев за злоупотреба с европари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховната касационна прокуратура извършва проверка на заместник министъра на икономиката Александър Манолев заради публикации в медии за злоупотреби със средства на Европейския съюз, съобщиха от Прокуратурата.

Още по темата

Според информациите Манолев си е построил частна вила с европари. Затова и започва проверката предвид твърденията в публикациите за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност.

Върховната касационна прокуратура изиска от Държавен фонд "Земеделие" заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/, цитиран в публикациите – "Изграждане на жилищна сграда за гости в м."Чинар куши" гр. Сандански".

В хода на проверката прокурор от Върховна касационна прокуратура ще снеме писмени обяснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявлението за подпомагане, последващото оторизиране на плащанията, както и за спазване на задължението на бенефициента в срок от 5 години след сключване на договора да използва придобитите активи по предназначение и с оглед спазването на разпоредбата на чл. 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11 август 2008г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка "Разнообразяване към неземеделски дейности" от ПРСР за периода 2007г. - 2013 г.

Върховна касационна прокуратура ще възложи и на органите на НАП действия по реда на ДОПК.

Александър Манолев миналата година бе номиниран за транспортен министър, след като Ивайло Московски подаде оставка заради тежката автобусна катастрофа в Своге.

Преди да бъде избран обаче той изненадващо се оттегли, а като мотив той посочи "координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
Престъпник и толкоз!
38
0
 
2
 
! Отговори
koko преди 5 години
Като рупа не рева а?
37
0
 
2
 
! Отговори
Арест за Борисов преди 5 години
експерти да докладват колко хотели къщи за гости с басейни,яхти,вертолети джипове са изградени с грабени милиарди от народа/вижте ОП развитие на селските региониПреди години нахендриха за сметка на народа обекти вкл маскирани като еко за на 10 000 000 000 с лихва от над 12 % или около 1 200 000 000 годишно
36
0
 
2
 
! Отговори
крадат милиарди преди 5 години
НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОКУПИРАЛИ ВЛАСТА В София на 9.11.1989 годишно ограбват над 23 000 000 000 живи лева от най бедния в света народ Българския.Ползват доказано престЪпни групировки маскирани като ПАРТИИ вкл ГЕРБ БСП ДПС и други.нагло корупцинни почти готоеи проекти им обезпечават ограбване на над 60 000 000 000 през следващите години
35
0
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
Че те сума ти "тарикати" навремето си построиха палати по ПРСР, декларирайки ги за "къщи за гости". И голям джумбиш- отиват им проверяващи и какво да видят- ми простряни чорапи и прочие :) Нищо общо с къща за гости.Не мога да твърдя дали този господин е част от горните тарикати. Но имайки предвид, че е от групата на управляващите- ще се учудя ако това не е така. Щот нали знаете- те са "най- хитрите".
34
0
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Че му накриват капата- он е гербераст ! Них ги не лови закон !!!
33
0
 
3
 
! Отговори
до Винету преди 5 години
Туй твойто си е чист сталинизъм -като не си с нас,то си против нас демек от Позитано си,нищо че се пишеш десен евроатлантик.Дори и малкото останали независими разследващи журналисти ще изкараш комунисти.Бая са ти промили мозъка,типично по комунистически.Ти не разбра ли,че борбата ви е вътре в ГЕРБ-смяна на поколенията както му се викаше едно време около 1989.
32
5
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До А. Много елементарен коментар бе, пич. Понеже нямаш аргументи. А аз съм си добре по принцип, Пия само хапчета за повръщане, когато видя някой от БСП.
31
6
 
0
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До А. Май не е точно така, както го описваш. Повечето от тези в ГЕРБ, които бяха принудени да си подадат оставките от държавни постове не съм разбрал да са били върнати. За разлика от други партии, където и оставки няма.
30
2
 
2
 
! Отговори
A преди 5 години
До Изнервен 20Пий лекове срещу изнервяне.Ако нямащ пари за лекове -обвинявай усвоителите . А това си е мероприятие.
29
4
 
1
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 22. Залежават на Позитано 20 и се вадят от подлите бесепари винаги точно преди избори. След което ги губят.
28
0
 
9
 
! Отговори
A преди 5 години
До Винету 18Прав си това е само "сигнал" - да видят хората, че ГЕРБ се борят срещу корупцията. Ще го разследват няколко месеца (до изборите през септември) и ще го пуснат, па и за това, че е изтърпял мероприятието -ще стане министър. Още повече, че вече ще може да казва, цитирам един др. наглец "Проверяваха ме и съм доказано чист."
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А. Айде стига сте я защитавали тази крадлива коза Иванчева. *** и Пульо се оказаха големи "разбирачи" от съдебни дела.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всуе ви е към днешна дата цялата проверка. 2018 беше миналата година...5 изтекли години! Чист като сълзица. Готов за министър.
25
0
 
6
 
! Отговори
A преди 5 години
До мечти 6 А не. Друго е склоняваш към даване на подкоп, друго е да си усвоиш европари. Усвояването го правят всички в и около ГЕРБ, а другото (20 г. затвор) е за хора, който им пречат да усвояват.
24
1
 
5
 
! Отговори
A преди 5 години
До Анонимен 2Баце го е подхвърлил на ОЛАФ. Далаверите с европари са огромни, но този ще изпере пешкира.
23
0
 
3
 
! Отговори
A преди 5 години
До опааа 1Е тя е хитра. Оженила се за голям член на Еврокомисията.
22
1
 
4
 
! Отговори
от 22 преди 5 години
някой да се чете няКОЙ.
21
0
 
8
 
! Отговори
до Винету преди 5 години
Те тия сигнали залежават в едни други 2-3 антисистемни сайтове от доста време,докато някой им обърне внимание,т.е. дошло е време да се използват,не че не са се случили.
20
1
 
18
 
! Отговори
хм преди 5 години
Що ме изтрихте бе?Аз просто питам що е то селски туризъм?Аз така го разбирам-ферма,в която туристите отмарят активно докато вършат селскостопанска дейност във ферма построена за целта с еврофондове,а не хотел с басейн,в който да се цамбуркат богаташите!