Северин избегна доживотна присъда, прокурата поиска 30 г.

Делото срещи сочения за убиец на Виктория по съкратената процедура
22 апр 2019 16:40,
109
Северин избегна доживотна присъда, прокурата поиска 30 г.
Снимка: БулФото

30 години затвор поиска прокуратурата за Северин Красимиров – сочен за убиец на телевизионната водеща Виктория Маринова, съобщава Нова.

Той ще избегне най-тежкото наказание предвидено в закона за такова престъпление - доживотен затвор, защото се призна за виновен и делото ще се разглежда по съкратена процедура.

Още по темата

Срещу Северин Красимиров са повдигнати три обвинения - за блудство, за изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. По-рано стана ясно, че роднините на убитата Виктория са завели и граждански искове за общо 450 000 лева.

В 10 часа тази сутрин той беше доведен от затвора в Белене с белезници в съдебната зала. В залата пристигнаха и неговови роднини, а майка му започна да крещи и да буйства и беше изведена от сградата. По-късно тя припадна.

Очаква се присъдата на подсъдимия да бъде прочетена още днес в 17ч.

Виктория Маринова беше убита на 6 октомври 2018 година, а тялото й беше открито в крайдунавската алея в Русе. Заподозрян според разследващите е 21-годишният Северин Красимиров, който се опита да се укрие в Германия, но беше екстрадиран в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано се самообеси в килията или да падне лошо по стълбите... службите знаят как... Не заслужава да живее.
30
1
 
19
 
! Отговори
xdv преди 4 години
Искам някой да обясни, как се намалява "доживотна" присъда с 1/3-та и защо за особено тежките престъпления все още има възможност за намаляване на срока на присъдите??!? Това е *** практика, защото тежките престъпления трябва да се наказват с максимална тежест, освен това те като брой не са толкова много и няма проблем съда да обръща достатъчно внимание точно на такъв тип дела!! Трябва да се промени закона и да няма намаляване на сроковете, съдиите трябва да работят-не да гледат де
29
0
 
16
 
! Отговори
Питанчев преди 4 години
Дали има корупция в съдебната ни система или некадърност ? А може би и двете .....
28
2
 
38
 
! Отговори
mazen преди 4 години
Значи за подкуп - 20г., за убийство пак толкова...
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какво е това умуване каква да бъде присъдата??? Та той се е осъдил сам - обвиненията за блудство, изнасилване и убийство да бъдат сопственото му наказание! Айде, като либерална и хуманна евроатлантическа държава да не блудстват с него, но другите 2 наказания да си ги изтърпи точ в точ!
26
2
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Това с признаването е напълно ОК. В противен случай почват едни висящи дела, гаранции и хората стоят навън с по 10 висящи дела и продължават да правят зулуми. Нека полежи 30 години в затвора, пък като излезе на 50 да го видим ще си помисли ли да прави простотии.---АЙДЕ ЛИБЕРАКИС НАЛАЗИХА ....Абе лево... и двамата знаем , че няма да излезе след 30 , а след 15 нали ? А? У кое НПО си?
25
19
 
2
 
! Отговори
Един преди 4 години
Това с признаването е напълно ОК. В противен случай почват едни висящи дела, гаранции и хората стоят навън с по 10 висящи дела и продължават да правят зулуми. Нека полежи 30 години в затвора, пък като излезе на 50 да го видим ще си помисли ли да прави простотии.
24
1
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Ето ви демокрация и евроценности, истеричните кресльовци, платени от едно определено посолство сигурно са много щастливи сега ;) ?!?!
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тия признавания за виновен когато всичко е доказано? Нашите юристи и законодатели имат ли нещо в главите си?
22
9
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Да е супер нормално е *** в храстите чака точно нея у парка да удари 12 часа на обяд ( и преди май не беше признал че я е изнасил ... ммм са явно от тежката дрога си е спомнил ) ... мен ме интересува колко кинти са му дали----изчезвай бе
21
2
 
7
 
! Отговори
Диана Експресс преди 4 години
Северинаааа момиче от сняг!
20
1
 
30
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
тва с признаването трябва да се забрани. Кога признават - когато са заковани до стената ? Е ... то и стажант прокурор ще си изкара делото и ще вземе максимална присъда?! И те признават - опа ...надоллу едни 10 години... Поредната либерална ***...
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 15Иванчева ли е корупцията в България?
18
25
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
Заради такива като Иванчева страдат милиони хора . А за убитата журналистка страдат само близките и! В Китай корупцията се наказва по тежко от Убийството!!!
17
3
 
0
 
! Отговори
Анчи преди 4 години
Супер......
16
4
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Не се знае дали този действително е виновен, не бъдете толкова жестоки. На мен мъжа й на тая журналистката ми е много съмнителен.---*** естествено бе вки сме лоши. Щом е *** - значи със сигурност е невинен. Има конспирация на националисти-шовенисити. Мъжа й, Брейвик, оня от Нова Зеландия, Путин, Тръмп и международното положение са виновни. Путин със сигурност.Ех мъко либерална...скоро идва и вашия край, споко.
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изнасилил, бил и убил по жесток начин жена и прокуратурата иска 30г.Но след присъдата на Иванчева, не мога да не направя паралел с 20г. за поискан (недоказан) подкуп.
14
7
 
22
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Ще търсите бай Тошо, искахте криворазбрана демокрация, на ви демокрация,демокрацията не пази обикновения човек,тя защитава крадците и убийците,та нали от тях е създадена... *** ще ни колят и бесят и ще им се разминава, само защото са си признали..... нямам думи !
13
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има само една справедлива присъда за умишлено убийство и тя смъртна присъда.
12
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се знае дали този действително е виновен, не бъдете толкова жестоки. На мен мъжа й на тая журналистката ми е много съмнителен.