Северин получи 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова

Присъдата на русенския Окръжен съд е на първа инстанция
Обновена: 22 апр 2019 17:52 | 22 апр 2019 17:36, Анисия Иванова
131
Северин получи 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова
Снимка: Булфото

Окръжният съд в Русе даде общо 30 години затвор при първоначален строг режим на Северин Красимиров за изнасилване, блудство и за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова, съобщава БТА.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като 21-годишният Красимиров призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. По този повод наложената от съда присъда бе намалена с една трета, която според закона е 30 г.

Още по темата

Жестокото престъпление бе извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на младата жена бе открито до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Председател на разширения съдебен състав бе съдия Юлиян Стаменов. Двамата прокурори по делото - окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова, обясниха, че това е криминално престъпление, извършено по сексуални подбуди, като няма връзка с професионалната дейност на жертвата. Те определиха изнасилването като брутално и представиха доказателства.

По думите им обвиняемият е проявил яростна жестокост, воден бил от полово желание, имал нисък самоконтрол, не зачитал личността на другия. Преди престъплението употребил и алкохол.

Прокурорите поискаха максимални наказания за трите тежки умишлени престъпления, като окончателното общо наказание, след намаляване на присъдата с една трета, да бъде 30 години. Това поиска и Андрей Желязков - адвокат на близките на Виктория Маринова.

Служебният защитник на Северин Красимиров - Иван Дойнов, заяви, че общото наказание трябва да бъде 15 години затвор. Според него по делото има смекчаващи вината обстоятелства - чисто съдебно минало, пълни самопризнания, умствена изостаналост и изразено съжаление от извършеното. По време на делото бяха разпитани и двама свидетели по предявените граждански искове - Румен Максимов - тъст на Виктория и дядо на детенцето й, и Илкин Осман - близък приятел.

Максимов обясни, че Виктория е била любяща майка. Той заяви пред съда, че е много трудно да опише как седемгодишното момиче е приело новината за смъртта на майка си. Каза още, че и сега продължава да я търси.
Макисмов и Осман обясниха, че има промяна в поведението на детето след смъртта на майка й. По този повод било потърсено и съдействието на психолог.

Пред съда Северин Красимиров се разплака и каза, че много съжалява за постъпката си. Искал да върне времето назад, но не можел. Той се извини на родителите на момичето. Обясни, че знае какво е, защото бил израснал без баща. Каза още, че бил млад и затова направил грешка.

Майката на Северин, след като го видя тази сутрин, се разплака и се свлече на земята, крещейки името му. След това бе изведена от съда. Баба му Славка обясни, че внукът й не бил такъв като дете.

Съдът реши също, че Красимиров трябва да заплати на двамата родители на Виктория и на нейната дъщеря обезщетение от по 150 000 лева. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев коментира, че съдът е наложил максималното наказание и че е доволен от крайния резултат. Адвокатът на Красимиров Иван Дойнов каза, че най-вероятно присъдата ще бъде обжалвана. Според него имало превес на смекчаващи вината обстоятелства.

Румен Максимов коментира наложеното наказание, като заяви, че е крайно време да се направи промяна и подведените под отговорност за престъпления, предвиждащи най-тежкото наказание, да не могат да се възползват от намаляване на присъдата с една трета.

Присъдата е на първа инстанция и може да бъде обжалвана.

 


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
23
 
! Отговори
Ще го пуснат предсро преди 2 месеца
Виктория Маринова пусна репортаж за корупцията в ГЕРБ.
На следващият ден я убиха.

Тая *** вече се е споразумяла с когото трябва , ще полежи десетина години после ще си хари мръсните ГЕРБ-ерски пари.
87
0
 
37
 
! Отговори
Страхил преди 2 месеца
" Според него имало превес на смекчаващи вината обстоятелства."
=====================================================

И кои са тия смекчаващи вината обстоятелства ?
Че е индиец ли ?
Че е мюсюлманин ?
Или че трябва да бъдем т о л е р а с т и ?
86
2
 
3
 
! Отговори
ДИВАК преди 2 месеца
До ХА-ХА-ХА ! - личи си , че си комунист но , напълно споделям мнението ти ! Кирчо първо фъфли и изнервя слушателя докато си изкаже думичката , после се чудиш и за смисъла на изказването МУ . АЗ съм НАЦИОНАЛИСТ !ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!
85
0
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 2 месеца
И да попитам титанът на юридическата мисъл, човекът приличащ на завършил помощно училище, настоящ министър на правосъдието Данаил Кирилов :
Кирилов, ти, ли предложи този идиотски закон за съкратеното производство при самопризнание ?
Защо този закон важи и за такива тежки случаи като този с убийството на Виктория ?
Кажи, светило на герберската юридическа мисъл !
Обясни на нас простите ЗАЩО ?
Why ???
Почему ???
Като го правехте този закон не помислихте, ли че ще спасите с него зверове и изчадия ?
84
13
 
6
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 месеца
Като се замисля сега, туй младо ромче всъщност е невинна жертва на нашето расистко и ксенофобско общество! Той всъщност е искал да обогати културно и да запознае фашизоидната Виктория Маринова с интересни обичаи практикувани в ромската общност /без съмнение прилагани от баща му върху него, а той от своя страна ги е преподавал на децата си многократно/, но тя не му е отвърнала с нужната толерантност. Нейният явен расизъм и ксенофобия са предизвикали справедливият гняв на младежа и той е бил ПРИНУДЕН да я накаже подобаващо според както повеляват традициите и обичаите на неговата общност.
83
4
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 2 месеца
Този ром с лека умствена изостаналост е бил лесен за манипулиране. Надрусали са го като животно и са използвали първичните му инстинкти да го насъскат срещу неудобната журналистка.
Роднините на това животно казаха, че вечерта на убийството от дома му са го взели двама по-възрастни мъже.
Установено ли е кои са тези мъже и какво общо имат с него и случая ?
А, това, че нямаше да получи доживотна присъда без право на замяна го знаеха и малките деца.
Всъщност то е част от сделката ....
82
1
 
16
 
! Отговори
Крум преди 2 месеца
Моите закони. Моят ред. За да я бъде БЪЛГАРИЯ.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма да го поправят в затвора.Той е в тази възраст където трябва да бъде изпратен в лагер в който се работи,и се поучават.Та когато излезе,да бъде гражданин за пример.Днес затворниците се насилват,насила им се предоставя дрога за зарибяване,превръщат се доносници и долни провокатори,нищо добро.Няма да се поправи такъв човек,докато не стане вярващ в Бог/Алах.
80
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Георги Първанов доста престъпници помилва, включително Цветелин Кънчев. Ред е на Румен Радев. Я, какво симпатично момче, що да гние в затворите. Ще стане отличен лидер на Евророма.
79
1
 
24
 
! Отговори
БЕСЕН преди 2 месеца
30 години!!!!!!Срам!!!!Подигравка с паметта на жестоко убитото и поругано момиче,подигравка с мъката на родителите...Това нещо северин вече трябваше да е ОБЕСЕН,ОБЕСЕН,ОБЕСЕН....Това е единствената справедлива присъда......
78
0
 
20
 
! Отговори
запознат преди 2 месеца
Истинския виновник днес беше обявен в листата на ДПС на второ място!
77
5
 
6
 
! Отговори
Лозан П. преди 2 месеца
Мога да го оправя.Момчето не е виновно.
76
0
 
4
 
! Отговори
до LindaWells преди 2 месеца
Ти като се присъедини към тая работа , да земеш и български да научиш с тия 22 000$ на месец, че тоя гугъл преводач хич го няма.
75
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мдам, на втора инстанция ще ги намалят на 15-20, после за добро поведение още на половина, и ей ти го Северинчо навън на 30, да си харчи паричките, дето са му обещали. А тия 450к кравнина няма как да му ги вземат, щото той няма нищо, няма и как да ги изработи. Ако приемем че е виновен, особено жесток убиец ще лежи 10-тина години, Иванчева за уж поискан подкуп 20г. Справедливост отвсякъде. Да не говорим, че все още не вярвам, че той е извършителят. Тогава имаше голям натиск и кой знае.
74
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-разумно да го отровят в затвора за да не изпее кой му е поръчал да убие онова момиче.Така и клиентите ще са спокойни и момичето ще бъде отмъстено.
73
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега са 30 години ,след изборите ше му я намалят на 15 заради расизъм към малцинство и накрая при добро поведение излиза след 5 години !

Хвала на българската съдебна система .Пито -платено Бойко си знае работата .
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега са 30 години ,след изборите ше му я намалят на 15 заради расизъм към малцинство и накрая при добро поведение излиза след 5 години !

Хвала на българската съдебна система .Пито -платено Бойко си знае работата .
71
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кастрация !!!!
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До тонката
Теб да те вкарат
из вратеняк!
69
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма смекчаващи вината обстоятелства -предумишлено убийство придружено с изнасилване и грозни действия.След това бяга и отрича.Би трябвало да го самоубият в затвора.Но не и преди да отлежи 7-8 години.