Северин получи 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова

Присъдата на русенския Окръжен съд е на първа инстанция
Обновена: 22 апр 2019 17:52 | 22 апр 2019 17:36, Анисия Иванова
131
Северин получи 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова
Снимка: Булфото

Окръжният съд в Русе даде общо 30 години затвор при първоначален строг режим на Северин Красимиров за изнасилване, блудство и за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова, съобщава БТА.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като 21-годишният Красимиров призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. По този повод наложената от съда присъда бе намалена с една трета, която според закона е 30 г.

Още по темата

Жестокото престъпление бе извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на младата жена бе открито до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Председател на разширения съдебен състав бе съдия Юлиян Стаменов. Двамата прокурори по делото - окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова, обясниха, че това е криминално престъпление, извършено по сексуални подбуди, като няма връзка с професионалната дейност на жертвата. Те определиха изнасилването като брутално и представиха доказателства.

По думите им обвиняемият е проявил яростна жестокост, воден бил от полово желание, имал нисък самоконтрол, не зачитал личността на другия. Преди престъплението употребил и алкохол.

Прокурорите поискаха максимални наказания за трите тежки умишлени престъпления, като окончателното общо наказание, след намаляване на присъдата с една трета, да бъде 30 години. Това поиска и Андрей Желязков - адвокат на близките на Виктория Маринова.

Служебният защитник на Северин Красимиров - Иван Дойнов, заяви, че общото наказание трябва да бъде 15 години затвор. Според него по делото има смекчаващи вината обстоятелства - чисто съдебно минало, пълни самопризнания, умствена изостаналост и изразено съжаление от извършеното. По време на делото бяха разпитани и двама свидетели по предявените граждански искове - Румен Максимов - тъст на Виктория и дядо на детенцето й, и Илкин Осман - близък приятел.

Максимов обясни, че Виктория е била любяща майка. Той заяви пред съда, че е много трудно да опише как седемгодишното момиче е приело новината за смъртта на майка си. Каза още, че и сега продължава да я търси.
Макисмов и Осман обясниха, че има промяна в поведението на детето след смъртта на майка й. По този повод било потърсено и съдействието на психолог.

Пред съда Северин Красимиров се разплака и каза, че много съжалява за постъпката си. Искал да върне времето назад, но не можел. Той се извини на родителите на момичето. Обясни, че знае какво е, защото бил израснал без баща. Каза още, че бил млад и затова направил грешка.

Майката на Северин, след като го видя тази сутрин, се разплака и се свлече на земята, крещейки името му. След това бе изведена от съда. Баба му Славка обясни, че внукът й не бил такъв като дете.

Съдът реши също, че Красимиров трябва да заплати на двамата родители на Виктория и на нейната дъщеря обезщетение от по 150 000 лева. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев коментира, че съдът е наложил максималното наказание и че е доволен от крайния резултат. Адвокатът на Красимиров Иван Дойнов каза, че най-вероятно присъдата ще бъде обжалвана. Според него имало превес на смекчаващи вината обстоятелства.

Румен Максимов коментира наложеното наказание, като заяви, че е крайно време да се направи промяна и подведените под отговорност за престъпления, предвиждащи най-тежкото наказание, да не могат да се възползват от намаляване на присъдата с една трета.

Присъдата е на първа инстанция и може да бъде обжалвана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Махнаха бай Тошо.Сега е по-лошо !!!
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво бе за изнасилване и убииство на млада жена 30 години затвор и след 15 години ще го пуснат за добро поведение. Абе при вас имали народ бе или сте останали само оФце. Това ако се случи тук в бялата държава този ще отнесе доживотен без право на замяна. Ако жената беше подръжник на власта този едвли щеше да се отърве с тази присъда,но понеже жената им бъркаше отзад с предаванията си по телевизията това убииство им дойде като манна небесна. Няма кой да им вади кирливите ризи.
39
4
 
19
 
! Отговори
Додо преди 4 години
За да ви стане ясна картинката - най-яростните организации, борещи се за отворени граници и неконтролируема, масова миграция от Третия Свят в Европа са еврейските НПО-та. В същото време Израел не е приел нито 1 бежанец от началото на бежанската криза. Така е и със смъртното наказание - еврейските НПО-та се пребориха за пълната му отмяна в Европа, а в Израел си го има е се изпълнява. Това говори много!
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА КОЛАААААААААА!ВСИЧКИИИИИИ!!!!!!!!!!
37
1
 
16
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Не мрънкайте - ще минат 3-4 години и ще го освободят предсрочно за добро поведение.
36
3
 
13
 
! Отговори
Гласоподавател преди 4 години
До Додо: Помним Доде, помним! Помним и как ГЕРБ-ерското правителство прати жандармерията във Войводиново да брани ромите (ц), вместо да си свърши работата по конституция и да пази интереса на Българите! Същото стана и в Кюстендил, и в Габрово и на още няколко места в последните 3-4 години. Бойко Борисов се е навел на диктатурата на Брюксел! А Брюксел мрази етническите Българи!
35
4
 
18
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Не забравяйте как съда в Пловдив пусна с условни присъди двамата мръсни ц*г*н* (защото били се извинили и съжалявали) които на Йордановден пребиха почти до смърт и инвалидизираха е-р Димов! Българския съд е парализиран от Брюкселския илюминатски диктат и служи на антибългарската кауза. Последното 20 е с Местан.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълните самопризнания се водят смекчаващи вината обстоятелства...това е някаква болна шега. Адвокатът на този .род следва да се гръмне. ***.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да се върне смъртното наказание, нали сме у еврогейскияя съюз!
32
1
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Анисийче, присъди не се сумират. Лежи се само най-тежката.Ако беше поискал рушвет, щяха да му дадат максимум 20 г.
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата история остана неразкрита. Аз съм на мнение че най-вероятно са дали цял куфар с пари на тоя ром за да извърши престъплението понеже жертвата беше разследвала копупцията.
30
2
 
11
 
! Отговори
БРАДАТА преди 4 години
Мисля скоро да се възползвам от плодовете на труда на господин Смит и господин Уесън.
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смъртно наказание? Глупости! При смъртното накзание просто ще го умъртвят на бързо, докато жертвата е жестоко измъчвана. Трябва да се върнат средновековните мъчения.
28
0
 
7
 
! Отговори
Киро Клисаро преди 4 години
До Коце кмета: Кремацията е скъп процес. По-добре на рибите.
27
2
 
20
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Отмяната на смъртното наказание, съчетано с вкарването и облагодетелстването на огромни маси полухора от третия свят, изповядващи култ към смъртта, е част от стратегията на юдейско-масонския НСР за унищожаване на Бялата раса и Християнска цивилизация. В същата категория са и промоцията на педерacтия и содомии, насилственото вкарване на атеизъм, ерозирането на културата чрез Холивудската пропаганда, разбиването на традиционното семейство и в крайна сметка премахването на частната собственост.
26
2
 
1
 
! Отговори
onazi gnida ... преди 4 години
...si iskala shofiorskata knijka ?!??...toia si bil priznal?!??.a na pojarnikaria ...prevrati mu se privijdat zashto li ?!??!
25
0
 
20
 
! Отговори
ист преди 4 години
В затвора ще му хареса, и няма да му се излиза. Там ще бъде обичан.
24
0
 
7
 
! Отговори
..kakvo kato e преди 4 години
..priznal be ?!?? Tova e saznatelna gavra s choveshki jivot I ubiistvo nakraia !!! Malko mu e !!! Do jivot I bez parvo na pomilvane !!!
23
2
 
11
 
! Отговори
Един от Оз преди 4 години
Додо прав си, сега в момента тече дебат в Австралийския парламент да може всеки щат да си възвръща смъртното наказание, защото в момента има федерален мораториум от 1992 г насам.
22
19
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До ДодоИ като има смъртна присъда в САЩ спаднаха ли убийствата? Аман от ***!