Съдът в Кърджали върна книжката на Лютви Местан

Магистратите: Няма опасност да извърши престъпление
22 апр 2019 17:37, Анисия Иванова
112
Съдът в Кърджали върна книжката на Лютви Местан
Снимка: БТА

Кърджалийският окръжен съд върна шофьорската книжка на лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, който е обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на 14 април на разклона за село Загорско по международния път за Гърция.

Още по темата

Магистратите отмениха постановлението на прокурор при Окръжна прокуратура – Кърджали, с което е отнето временно свидетелство за управление на МПС на политика.

Съдът е приел, че единственият мотив, с който се обосновава постановяването на ограничителната мярка е, че се взема с цел да бъде осуетено извършването на друго престъпление от обвиняемия. Според магистратите от събраните до момента данни по случая с Лютви Местан не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност.

Освен това липсвала ясно извършването на какво друго престъпление ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на политика. Определението на съда е окончателно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драги зрители, предаваме на живо от Сомалия в Европа, най-бедната и корумпирана държава в ЕС, Булгааристан. Ново дъно, невиждана корупция, липсваща дъдебна система ... хора спасявайте се докато е време. Един денще ни изхвърлят от ЕС и тогава ще е по-трудно. Време е да стегнем куфарите и да заживеем нормален живот. Оставете Булгаристаан на мафията, на платените от Турция и на тези с много тераси.Терминал 2 идвам...
30
0
 
18
 
! Отговори
алах преди 4 години
Ако има алах да го накаже чрез най скъпото му.
29
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо му е книжка? Нали е зле със зрението,освен това имал някакво заболяване/според заместника му/от което предремвал по 1/2 минути.Връщат книжка на неправоспособен водач, убил веднъж ще повтори. Това обаче не е престъпление според кърджалийското КРИВОСЪДИЕ.ОСТАВКИ беееее!!!Този ще гази наред.
28
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кърджали турски вилиет ли е вече или е част от територията на България????
27
0
 
20
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Бойко, Спасителю Наш;))) мълчиш ти в този кобен час;))) Владко ти накажи и вярата в Бога ни върни;)))
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОСТ и ДПС за незаконни турски партии.................двете пипала на турската мафия в България!!
25
3
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Този май е научен да спира на знак с надпис "DUR", не на Stop.
24
2
 
31
 
! Отговори
Ашколсун машала преди 4 години
Хубава работа, ама турска.
23
3
 
37
 
! Отговори
Батман преди 4 години
Кърджали е турски град и затова съдията Мехмед и Сюлейман са му върнали книжката.....
22
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая гадина Местан-ага е за затвора................това ясно, но БГ-съдебна система за 5 стотини работа не върши................корупция и некадърност на съдии и прокурори!!!
21
0
 
10
 
! Отговори
СПОКОЙНО преди 4 години
Лозан Панов ще спази Закона .
20
0
 
43
 
! Отговори
абсурдистан преди 4 години
Съда заседава за книжката ! това ли е най-важното ? тоя да има книжка ?Как не ви е Срам бе и съдиите и политиците ?па малко Морал,Смирение,Доблест нямате ли ?
19
2
 
44
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Изрoд мръсен!
18
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разследване и оставки в Окръжен съд Кърджали ВЕДНАГА! Очевидно си правят, каквото им нареди Лютви-то!! Този трябва да е зад решетките, а не под гаранция и с върната книжка!!! Срам и позор са такива съдии! Началниците им да не гледат в друга посока, ами да вземат веднага мерки! Иначе Динко да пали танка!
17
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местан е заплаха за националната сигурност ще връща той турско робство май забравихте за това ?
16
1
 
44
 
! Отговори
Респект преди 4 години
Предлагам в Негова чест пътен знак STOP да бъде заменен надписа с лика на Местан! Ей така, както са го изтипосали с каскета тук! Няма да спреш ли!!!!????
15
3
 
70
 
! Отговори
Българинъ преди 4 години
Кой беше този Местан? Не беше ли тоя, дето иска да обявява турско малцинство и да иска турска автономна република в Делиормана и Кърджалийско?! Защо този елемент не е в затвора, а се разхожда на свобода и убива хора?
14
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко са ги яхнали ДПС и ДОСТ така нареклите се турци в България.Не смеят и един протест да направят дори когато лидерите им убиват децата им.Мълчат като риби.СТРАХЛИВЦИ.
13
2
 
46
 
! Отговори
А колко деца за преди 4 години
убиване са му отпуснали? Няма да се учудим ако не го осъдят, това си е практика на съда, да съди само кокошкарите, а политиците са винаги невинни!? Какво търси другата кола на пътя на Местан, не е ли видял, че пашата минава!?
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами там мешерето каквото каже! Той затова иска да е малцинство!