Близките на пострадалите: Местан има пари и мощ!

Според тях разследването на катастрофата може да не е обективно
23 апр 2019 11:44,
73
Близките на пострадалите: Местан има пари и мощ!
Снимка: БулФото

Притесняваме се, че може всичко да се потули. Той има пари, има мощ и ще ги подкупи. Вярваме на държавата. Страх ни е от богатите. Това заяви пред Нова Ергюн Мюмюн - близък на семейството на 6-месечното бебе, което загина при катастрофа, причинена от лидера на ДОСТ Лютви Местан.

Вчера Кърджалийският съд отмени постановление на прокуратурата, с което се отне книжката на Местан. Решението на съда е окончателно и не подлежи на протест или обжалване.

Още по темата
Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Близките на загиналото дете за входирали искане до Върховната касационна прокуратура  да упражни контрол върху следствените органи в Кърджали как се води разследваето и дали всички доказателства се събират адекватно. Според тях има съмнения, че разследването няма да е обективно, а част от фактите могат да бъдат променени.

"Имало е видимост, той не е спрял на СТОП-а, минал е директно на средата на пътя и така е станало произшествието. Местан е виновен, той не знае закона щом не е спрял на знака. Като се огледаш наляво надясно – всичко се вижда”, коментира дядото на починалото бебе Джавдет Сали.

По думите на близки на семейството, Местан не е оказал първа помощ и дори не слязъл от колата си в продължение на половин час.

Джавджет Сали сподели и че дъщеря му е в тежко емоционално състояние, не може да стане от леглото и не спира да плаче за бебето си.

"Ако има закони в тази държава, то те трябва да са еднакви за всички нас" - завърши дядото на починалото дете.

Припомняме, че на 14 април след тежка катастрофа с участието на Лютви Местан, загина 6-месечно бебе, а майката и бащата на детето бяха спасени в болницата. Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейството. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
12
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Времето между момента, в който Местан може да види BMW-то до пресичането на кръстовището от BMW-то е около 2 секунди при 110 км/час, около 2,5 секунди при 90 км/час и около 3,6 секунди при 60 км/час. Пита се в задачката, като е видял знак пресичане на път без предимство, с колко км/час е трябвало да шофира BMW-то.
32
12
 
6
 
! Отговори
допълнение към 29 преди 4 години
И било ли е детето в детско столче, зактепено с колан или е било на предната седалка в ръцете на майка си?
31
7
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Не познавам мястото, но го разгледах с гугъл. На това кръстовище, за идващите по пътя без предимство (Местан с фолксвагена), в посоката, от която е идвало BMW-то, видимостта е около 60 метра. Местан там прави ляв завой, т.е. насрещно срещу другата кола, а двете коли са ударени отпред и отдясно. Шофьорът на BMW-то казва, че е карал с над 90 км/час, но с по-малко от 110 км/час, има знак за пресичане на път без предимство. Това са фактите. За всеки шофьор е пределно ясно кой каква вина има.
30
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още преди 10 години американският посланик го беше написал в доклада си.В България правосъдието и здравеопазването е разделено на две.За бедни и богати.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То вече е заметено, не забравяйте, че Местан-Зидаров е от първите политици на промяната още в СДС, а сега сетете се какви бяха всички там, чада на партията майка. Нищо, че после се продаде на още няколко разузнавателни служби. Парите и власта ще потулят работата пък и съда също си е техен всеизвестно е как стават назначенията в системата с одобрението на един корпулентен депутат от ДПС.
28
42
 
6
 
! Отговори
Скитник преди 4 години
С колко е карал бащата, и детенцето било ли е в специално за целта детска седалка? Ако е било, съдете производителя на седалката,ако не е било бащата!
27
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредно доказателство за наличието на двоен стандарт у нас - Иванчева я проснаха на земята и арестуваха, като вися с месеци в ареста за "искане на подкуп", а тоя за причинена смърт си е свободен и с книжка, за да продължава да управлява МПС.Държавата на разноликият аршин сме ние! Срам и позор! Бягайте, млади хора, спасявайте се оттук навреме! Че утре някой може да убие вашите деца и да го видите след това да си пие спокойно кафето на съседната маса.
26
2
 
20
 
! Отговори
!? преди 4 години
Тези новини не четат ли, турски шофьори след тежка катастрофа се пращат в къщи, срещу подписка.
25
15
 
5
 
! Отговори
кво неясно има!? преди 4 години
До СократисАко го беше засякла крава,произшествието пак щеше да стане,кравата щеше да е виновна,но нямаше да я съдят!Като си решил да се правиш на умен,постарай се повече!
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре е да начертаят схемата на разклона,кръстовище,кръгово с знаците за организация на движението и кой от къде идвал до тоз момент като на листовка за изпит пред КАТ.
23
23
 
13
 
! Отговори
Лекета сте! преди 4 години
Сократис ви казва какъв е закона и пак не сте съгласни и слагате минуси.За какви се мислите? Хем сте невежи, хем не искате да се учите. Само след час може и вие да сте в подобна ситуация и тогава ще се чудите как да се измъквате и ще забравите за всичко което сте писали тук.Мнооого сте наперени тук, измисляте си ваши закони,раздавате правосъдие ама не и за вас ако сте вие обвиняеми.Никой не коментира високата скорост на бащата на детето, който го и погуби.Лекенца сте!!!
22
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споделям мнението на почерненото семейство. Моля се справедливостта да тържествува.
21
2
 
76
 
! Отговори
Mitkyla преди 4 години
Срам за прокуратурата! Как може човек отнел друг човешки живот, да му се върне отнетата книжка и това да не подлежи на обжалване....??? Къде сте господа съдии и прокурори? В кой свя живеете? Със сигурност не е в света който живеем ние обикновените хора!!
20
5
 
31
 
! Отговори
От бореца преди 4 години
Десет дена се ослушваха, а сега прореваха, късно е вече, всичко е подредено и нагласено!!! Овце, той е един от вас, знае как най- качествено да ви стриже!!!
19
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както медиите потулихте Доган и Пеевски, така ще потулите и тоя.
18
1
 
88
 
! Отговори
ядосан преди 4 години
Време е вече етническите ни турци турци да се събудят, да осъзнаят, че са манипулирани и използвани от ДПС, Дост и всички там техни организации. Това са феодални структури и е срам в 21 век в България да се допуска съществуването на подобни феодални структури. СЪБУДЕТЕ СЕ! Само вие можете да ги изтриете и да ги пратите в бунището на историята!!!
17
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Златен талон издадоха ли му? Ако не са, да побързат. С него може да сгази човек безплатно, ако е инкрустиран с платинени букви
16
42
 
15
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Не може да се вменява допълнителна вина на когото и да било!Законът затова е Закон, за да се спазва и да се тълкува недвусмислено.Местан има вина за неспазване на предимство вследствие на което е предизвикано ПТП. Дали има смърт, дали е на дете или възрастен, това е казус, по който има вина и другия водач, който трябва да шофира така, че да вземе адекватни мерки при подобни ситуации.Ако не беше го засякъл Местан, а например животно-кон, куче, крава, ако беше аварирала кола на това място-Тогава?!
15
2
 
56
 
! Отговори
!! преди 4 години
ДПС/ДОСТ са ЕТНИЧЕСКИ АНТИБЪЛГАРСКИ организации ЗАБРАНЕНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ!
14
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кво стана с един други дето уби дете - Московски се казваше.Или вече го забравихте.