Близките на убитата Виктория: Нима един живот струва 30 г. затвор?

Роднините недоволни от законодателството ни
23 апр 2019 09:05, Александър Попов
116
Близките на убитата Виктория: Нима един живот струва 30 г. затвор?
Снимка: Булфото

Окръжният съд в Русе даде 30 години затвор при първоначален строг режим на Северин Красимиров за изнасилване, блудство и за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова вчера.

Делото се гледаше по съкратената процедура, а Северин призна вината си, което автоматично намалява присъдата с една трета. Так той избегна и доживотен престой зад решетките.

Близките на журналистка обаче не смятат, че наказанието е адекватно.

Още по темата
"Нито един живот не струва 30 години, присъдите можеха и трябва да бъдат повече, но колкото и да дадат - важният въпрос е какво ще се промени, дали само годините са възмездие, как да се превъзпита този човек", коментира пред bTV бившият мъж на Виктория Свилен Максимов.

Според свекъра на убитата журналистка има начин да се промени тази несправедливост.

"Така или иначе присъдата е максимум по закона, но това ли е действителното наказаниe, според мен трябва да се допише още една алинея, че обвинените по най-тежките наказания да не могат да се възползват от облекченията, които дава тази прословута глава 27", коментира той.

Роднините на убитата Виктория заявиха, че извиненията на Северин в съда са били изрепетирана сцена, а не справедливо разкаяние.

Пред съда той се разплака и каза, че много съжалява за постъпката си. Искал да върне времето назад, но не можел. Той се извини на родителите на момичето. Обясни, че знае какво е, защото бил израснал без баща. Каза още, че бил млад и затова направил грешка.

Колеги на журналистката пък смятат, че чрез подписки е възможно да се предизвикат промени в закона.

Северин може да обжалва присъдата си, а според защитата му той ще го направи.

Служебният защитник на Красимиров - Иван Дойнов, заяви, че общото наказание трябва да бъде 15 години затвор. Според него по делото има смекчаващи вината обстоятелства - чисто съдебно минало, пълни самопризнания, умствена изостаналост и изразено съжаление от извършеното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А поръчителя на убийството - бившия й мъж, милионер, които си купи самолет няколко дни преди това, някой няма ли да го погне?----------------------Ти си ***.
34
0
 
6
 
! Отговори
до 34 преди 5 години
Ха,ха,ха.Напротив,само се чуват.Дай реален пример,за такъв,който е кряскъл,че ще убие някого и ще го излежи и да го извърши.Няма такъв пример за последните 70 години.Българино само голем го вади на приказки,ама си е наведена главица.
33
3
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
През 2010 година по настояване на Европейската комисия беше приет този закон за защита ъкратеното производство. Според него, ако извършителят признае вината си, съдът е длъжен да намали присъдата с 1/3.Така на практика доживотният затвор без право на замяна беше отменен. Все си мисля, че ако ГЕРБ имаха малко по-умни хора в управлението, можеше законът приет под натиск от ЕС да НЕ важи за особено тежките случаи на убийства, изнасилвания и разпространение на наркотици. Да, ама не !
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
15 години? Такъв закон, с такива възможности за престъпниците води съвсем естествено до саморазправа - често се чуват вече думите "ще те убия и ще те излежа" и не само се чуват...Лъжата, несправедливостта и насилието са взривоопасна смес.
31
1
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Каквото повикало,такова се обадило.Че тия къде си ги избирате не са спрели да ви се подиграват и обиждат,а вие не спирате да си ги избирате. Примери:чипа и 800 дни на Царя,матрияла на ББ,80%*** на Христов от БСП.Дори много са му дали.Това твърдоглаво племе точно това заслужава!Твърдоглавостта не е обида,не е генетично,а начин на възпитание.
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искам да си представям как ще се чувства дъщеричката на жертвата, когато този ще е вече на свобода, а тя млада жена.....
29
2
 
30
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Смекчаващи вината обстоятелства ???? 15 години затвор за зверско убийство и гавра с жената? Това ли е съдебната система на Българи???? Всеки надрусан *** може спокойно да убива, после си признава, изказва съжаление, ако е и *** още по-добре, най-много 15 години. В някой други части на света нямаше да води и ден свобода.
28
3
 
41
 
! Отговори
Кастрация преди 5 години
Задължително кастриране на сексуалните престъпници, вкючително от малцинствен произход ! Нприкосновеност и безусловно право на самозащита при нападение или нахлуване в частна собственост!Субсидии за закупуване на оръжие и безплатно обучение на възрастни хора в рискови зони (без полиция и болници) Да живее България!
27
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е на около 20 и нещо... При добро поведение ще излезе след 15.. на 35 след доста време на сухо единственото в главата му ще е .... познайте какво.Как може такъв човек да го пуснат в обществото ??? !!!
26
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За убийство да се дава доживотен затвор и ще се прекрати този цирк.
25
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на свободната медия !Пуснаха статия за потулването на катастрофата на Местаня и статията стоя точно 3 минути и я махнаха!Свобода на словото и печата!Хах!
24
1
 
38
 
! Отговори
Абсурд преди 5 години
Ако за такова престъпление дават 30 г.и аз съм баща или съпруг на жената,докопвам го този ,ако ще и в съда да е и публично му прерязвам гърлото.Все ще изляза след 10 г след работа и добро поведение.
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност един живот не струва 30 години ако е отнет по такъв брутален начин, струва друг живот!!! За съжаление в либерастката действителност това не се случва и заради това има такива наглеци!!!
22
0
 
29
 
! Отговори
La France преди 5 години
Срам. Жената, която при това е майка, е била убита по особенно жесток и безчувствен начин и без причина. Трябва да изгние в затвора и да излезе когато вече е дядо и не може без проходилка.
21
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина ли има хора, които си мислят, че е набеден? Вие луди ли сте? ДНК, самопризнания и т.н.... Наистина ли си мислите, че този с умствената изостаналост е такъв артист? Наистина ли си мислите, че някой ще влезе в затвора за 20-30 години за каквато и да било сума?*** ли сте глупави ли сте или *** немате работа и сте си намерили доста извратено забавление?
20
0
 
23
 
! Отговори
Позор преди 5 години
Рома осъзнато върши последователност от няколко ужасни престъпления след което бяга от правосъдието.Абсолютно аналогичен случа (,утежнен даже от жестокост на деянието) като тези по делото "Килъри" където Пешо Сумиста и др имат доживотен затвор
19
5
 
37
 
! Отговори
да преди 5 години
И кой ви каза че ще лежи 30? Най много 15, после хелзинкските комитети ще го изкарат тихомълком. Както каза един техен представител по радиото, те са боязливи хора и имат нужда от защита. И това го каза пред българка журналистка, която му даде думата и го изслуша. И не каза и гък, въпреки че нейна колежка гние убита от едно боязливо етническо момче. Немам думи. Заслужаваме си точно това.
18
7
 
1
 
! Отговори
М дааа преди 5 години
Ако направите една бърза справка из Европа и ще видите, че в много от държавите максимално се излежават 20 години, питайте на колко години осъдиха оня дето разстреля децата...
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийство няма как да се върне. Дори да убият всичките му роднини празнината от убитата никога няма да се върне. Това, че в България има големи разлики между присъди при сходни престъпления и неадекватни присъди при очевидни престъпления допълнително засилва болката. Най-много дразнят оправдателни присъди при смърт.
16
5
 
1
 
! Отговори
!? преди 5 години
Че 30 годинки не са малко, за съпоставка повечето се измъкват с условна или до 5-8г.