Близките на убитата Виктория: Нима един живот струва 30 г. затвор?

Роднините недоволни от законодателството ни
23 апр 2019 09:05, Александър Попов
116
Близките на убитата Виктория: Нима един живот струва 30 г. затвор?
Снимка: Булфото

Окръжният съд в Русе даде 30 години затвор при първоначален строг режим на Северин Красимиров за изнасилване, блудство и за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова вчера.

Делото се гледаше по съкратената процедура, а Северин призна вината си, което автоматично намалява присъдата с една трета. Так той избегна и доживотен престой зад решетките.

Близките на журналистка обаче не смятат, че наказанието е адекватно.

Още по темата
"Нито един живот не струва 30 години, присъдите можеха и трябва да бъдат повече, но колкото и да дадат - важният въпрос е какво ще се промени, дали само годините са възмездие, как да се превъзпита този човек", коментира пред bTV бившият мъж на Виктория Свилен Максимов.

Според свекъра на убитата журналистка има начин да се промени тази несправедливост.

"Така или иначе присъдата е максимум по закона, но това ли е действителното наказаниe, според мен трябва да се допише още една алинея, че обвинените по най-тежките наказания да не могат да се възползват от облекченията, които дава тази прословута глава 27", коментира той.

Роднините на убитата Виктория заявиха, че извиненията на Северин в съда са били изрепетирана сцена, а не справедливо разкаяние.

Пред съда той се разплака и каза, че много съжалява за постъпката си. Искал да върне времето назад, но не можел. Той се извини на родителите на момичето. Обясни, че знае какво е, защото бил израснал без баща. Каза още, че бил млад и затова направил грешка.

Колеги на журналистката пък смятат, че чрез подписки е възможно да се предизвикат промени в закона.

Северин може да обжалва присъдата си, а според защитата му той ще го направи.

Служебният защитник на Красимиров - Иван Дойнов, заяви, че общото наказание трябва да бъде 15 години затвор. Според него по делото има смекчаващи вината обстоятелства - чисто съдебно минало, пълни самопризнания, умствена изостаналост и изразено съжаление от извършеното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
34
 
8
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 4 години
Тия па много интересни!? Е, колко да струва един човешки живот?! Разбира се, че е безценен.Колко искате да лежи? Сто години? Колкото е предвидено в закона - толкова ще лежи! И не смейте да изземвате правомощията на съда!Такива самолюбиви нарциси са станали всички.... Само и единствено собственият им живот им е най-най-най-ценното нещо...
14
2
 
35
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
след като си е признал всичко до живот без право на замяна корекция назакона незабавно в белене с мотиката да си изкарва прехраната
13
4
 
46
 
! Отговори
Тооо преди 4 години
В съседна Турция ги съдят до живот, само за заговор срещу властта , а този е изнасилил и убил жена по мъчителен начин с удари .В Пакистан такива убийци ги убиват с камъни.Повечето щати на САЩ се счита, че убийците са разход за обществото и ги ефтанизират, вместо да лежат до живот.
12
2
 
9
 
! Отговори
хохо преди 4 години
До АнонименЧестно казано не ме интересува кой е , просто искам това да бъде преустановено ... и едните и другите са мър..ши.
11
10
 
12
 
! Отговори
fake news преди 4 години
не, щото няма да лежи 30на втора инстанция ша я намалят на 8на апелативния на 5и с добро поведение е на вън след 1г.честито. че така, живота и струва 1 година, не 30 :)
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хохоПолитиците очевидно заслужавт едно яко наказание...РАзберете хора, тези които в момента "управляват" не са нищо повече от вас, не ви превъзхождат с нищо , нито имат повече интелект от вас...те са обикновенни , дребни души...
9
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отнел си брутално и насилствено човешки живот - лежиш до живот.Като няма смъртна присъда ще гниеш в затвора.
8
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако жертвата не беше журналистка и ако не се беше разшумяло толкова по Европа, щяха да му дадат 3 години условно.
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тридесет години не са малко, ама като знам, че за добро поведение, и полагащото му се условно предсрочно, не повече от двайсет години ще лежи, което е малко предвид бруталното престъпление което извърши!
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този въпрос трябва да се задава на гербаджийските юристи, които преобръщат правото наопаки, за да пазят избраните и техния любим електорат.
5
2
 
41
 
! Отговори
хохо преди 4 години
В тази държава се подиграват с нормалните хора които искат да живеят нормално...ОК , сега съдията не е виновен, а кой питам аз? Сега проблема е в политиците които са създали този скопен закон , очевидно в услуга на някой. Защо в съседна Гърция ги осъждат на доживот? Това са много прости въпроси на които май никой не може да отговори , нали ?Друг проблем ..Всеки ден се тръби, че няма деца в тази държава , не се раждат и т.н. И какво се прави по въпроса? Нищо. Жалка работа. Гнус ме е вече ...ю
4
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А убиеца местан колко ли ще получи?Ще му вземат книжката за 1 година и ще го потупат по рамото.
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А убиеца местан колко ли ще получи?
2
3
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Не се притеснявайте- Те затворниците ще му издадът справедлива присъда !! Няй много няколко месеца да види слънцето му давам !
1
8
 
22
 
! Отговори
teo преди 4 години
МНОГО ГОДИНКИ МУ Е ДАЛ русенския корумпиран СЪД !!! Трябваше да го освободят и обявят за НЕВИНЕН !!! Ето това е българското правосъдие и СЪДЕБНА СИСТЕМА ! Тъка ще гледаме ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ! ТОПКАТА Е В НЕплатените ЖУРНАЛИСТИ !?!? БЪЛГАРИНО СЪБУДИ ЛЕВСКИ ???????