Четирима с обвинения за измами за над 8 млн. лева

Пети участник в схемата се издирва
23 апр 2019 21:50,
8
Четирима с обвинения за измами за над 8 млн. лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, съобщава БНТ.

Пети участник в схемата е извън България и предстои неговото издирване и връщане в страната.

Групата е арестувана при специализирана полицейска операция на ГДБОП на 17 април. Претърсени са жилища, счетоводна къща и етаж от офис сграда. Иззети са документи, компютри, печати, банкови карти и мобилни телефони.

Обвиняемите са действали в периода от 2014 г. до април 2019 година. Според разследващите те са ощетили бюджета с поне 8 860 057 лева чрез неплащането на корпоративен данък и ДДС.

Механизмът на престъпната дейност е включвал регистриране на офшорни фирми и търговски дружества в Гърция на името на подставени лица, контролирани от групата, деклариране на несъществуващи вътрешно-общностни доставки на спортни стоки, както и продажби на спортни стоки чрез интернет платформа, които не са били отчитани.

Четиримата обвиняеми са задържани за 24 часа и са определени парични гаранции в различен размер - 100 000 лв, 50 000 лв. и 20 000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тъкмо си помислих, че това са пацо терасата и физкултурника, но най-вероятно те са окрали доста повече от 8 млн.
6
3
 
6
 
! Отговори
hmn преди 4 години
Тая новина е като някъв виц. Прибрали 8 милиона, и ги пуснали под гаранция от 170.000. Те сигурно са се п-о-п-и-к-а-л-и от смях.
5
2
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
без нищо конкретно тва ми звучи като поредна новина запълваща странницатаот къде са как се казват и т.н...?
4
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тъкмо четиримата обвиняеми ще могат да играят заедно белот в затвора.
3
2
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Ако някой пише в социалите мрежи за стачка против правителството-на другия денролицията е пред тях с предупредителен протокол, че и по телевизията ги дават, за назидание на останалите. А тази група е наблюдавата от 2014 година. Задачка -закачка:Кой е по-опасен за Б-я-народът, който се самоорганизира за бунт, или ОПГ.Явно-народът, щом така експедитивно и ефикасно се действа, като надигне глава...
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не казвате имената или поне градът, където е била акцията? Как за политиците се хвърлят всякакви подробности (дори лъжи), а за тези е пълна мъгла? Трябва да са доста важни!
1
2
 
4
 
! Отговори
Шиши преди 4 години
Бая време е наблюдавана тази ОПГ от 2014. Браво на бопаджиите, евала !