Местан има два дни да плати гаранцията си от 10 000 лева

Безспорно бил участвал в катастрофата, а и имал спестявания
30
Местан има два дни да плати гаранцията си от 10 000 лева
Снимка: Булфото, архив

Два дни има лидерът на ДОСТ Лютви Местан да плати гаранцията си от 10 000 лева заради катастрофата край село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца.

Още по темата
Окръжният съд в Кърджали реши, че той трябва да внесе гаранцията си до внесе до 25 април.

Определението на съда е по повод жалба на Местан срещу паричната гаранция, наложена му от прокуратурата. Той вече веднъж обжалва мярката и тя беше отменена, но веднага след това прокуратурата му наложи повторно гаранция от 10 000 лева.

Съдът в Кърджали е приел, че при вземане на мярката за неотклонение органът на досъдебното производство е взел предвид степента на обществена опасност на деянието, доказателствата срещу обвиняемия, семейното и имущественото му положение, възрастта и др. данни за личността му.

В определението се посочва също, че на този етап от разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на обвинения Лютви Местан към разследваното престъпление и де посочва, че той е един от участниците в катастрофата.

Събрани са доказателства за имущественото състояние на обвиняемия, от които се установява, че същият притежава недвижими имоти и спестявания, като взетата мярка за неотклонение е съобразена с тях и е законосъобразна, се казва още в определението. То е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
ххл преди 4 години
Може би и бащата има вина. Много млади хора карат като луди! Старите хора са казали ,стигне с 30 минути по късно, от колкото да не стигнеш изобщо! Язък за бебето!!! Живият си жив ,умрелият няма да се върне!!! Това е трагедията!!! Помислите върху тези думи ,млади хора!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
киорсуфра преди 4 години
ха тоиа ли ниама пари малко са му.Триабва не 10000 а 110000 да му е гаранциата
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха ! " Не плащай Местане "Ще гледа небето на квадратчета ,нека да не плаща .
18
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво да плаща, кой е виновен че някой си безотговорен "родител" е карал с 150 км в час бмв ЗАЩО като бързаше стигнали навреме?
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама те не ги ли пускат КОГАТО ги платят????
16
16
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Местан е невинен - трябва да осъдят бащата на детето - и да плати на Местан за Пропуснати ползи .
15
21
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Не ми се вярва ,че от съжаление към бебето пишете против Местан ! Бебето също е от турски произход и вие не съжалявате турци , а просто пишете против Местан защото е пионка на Ердоган за което и аз го мразя ,но това не ми дава право да отричат факти и истини относно катострофата ! Ако Местан беше българин ,тогава щяхте да пеете дурга песен , щяхте да кажете как е възможно онзи родител да лети с над 150 км/ч и правосъдието да го оправдава ?!
14
2
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
И колко е Спестил Местан ?Какви Къщи и Хотели ИМА ?Само плаши турците старци в България . Този е Вампир - цока кръв от Българските Турци - сега му се видя голия *** на Гюмнето - има Стотици Милиони Евра спестени заради Голямата си Уста пред Нормалните Мюсюлмани които лъже че ще им направи Държава и няма да работят .
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека няма пари, ще исха назаем. Може да отиде и до заложна къща.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, Делян да не е приятел с Местан? Ако не е КОЙ, тогава остава да е ТОЙ!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за предателите има закрила в тази псевдо държава! Но за обикновения гражданин - само мор по всички направления! ТЯ се отказа от нас, а ние КОГА?
10
24
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Аз ако съм на мястото на Местан ще се боря до край ,ще обжалвам в международния съд ! Не може само аз да съм виновен когато правя завой и навлизам в пътя с 10 или 15 км/ч ,а друг да лети на пътя с " предимство " с над 150 км/ч при ограниечие на скороста до 50 км/ч ! Аз с 15 км/ч мога да бъда причина за сблъсъка ,но не и причина за смъртта ! Този който е карал с 150 км/ч той е причина за смъртта ! Хем нарушава ограничението за скорост ,хем причинява смърт !
9
1
 
16
 
! Отговори
На каналааа преди 4 години
Бих го скопил/не че са му нужни/ с две тухли.
8
17
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До ми прехвърли гоАбе кой освен лъжливи свидетели може да докаже ,че не си спрял на знак стоп ?! Затова казвам слагайте си камери на автомобилите ! В случая Местан и да е спрял на спора , тъй като няма видимост от завоя трябва да се изнесе малко напред , както и е направил в случая ! И точно когато прави завоя онзи лети с над 150 км/ч и го удря странично в предницата , дори не е имал време да риагира и да набие спирачки ! Изхвърчал е в дерето поради това ,че ударът е бил страничен !
7
1
 
18
 
! Отговори
аман бе преди 4 години
Писна ми от тоя доносчик!Значи "безспорно бил участвал в катастрофата",така ли!?Ами ако някой реши,че не е "безспорно",а катастрофата е станала ей така от само себе си,тогава кво прайм!?
6
19
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Аз ако съм на мястото на Местан направо ще прехвърля делото в Страсбург ! Не може някой да лети по пътя с над 150 км/м при ограничение на скоростта до 50 км/ч и да не го смятат за виновен в пътно транспортно произшествие в което има смъртен случай ! С 20 км/ч ли можеш да убиеш човек или с 150 км/ч ?!
5
2
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Всеки друг от нас на неговото място вече щеше да има обвинение, а за фе са въртят, сучат как да изкарат, че е само участник в катастрофата като по този начин ще излезе, че и другия е виновен.
4
2
 
28
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Ако имахме държава ,тоз нямаше да убие бебето ,защото щеше да лежи в затвора за насаждана на етническа омраза и шпионаж в полза за Турция !
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да съберем по някой лев със SMS - и за горканчо ?
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли аз не съм разбрал нещо ... гаранция се плаща и тогава те пускат под гаранция. Така поне е в цивилизования свят ...БГ е Сомалия на Европа, най-продажните и корумпирани в света.