Местан иска в чужбина, обжалва забраната да напуска страната

Адвокатът му атакува и паричната гаранция от 10 000 лева
Обновена: 23 апр 2019 16:25 | 23 апр 2019 16:25, Камелия Цветанова
118
Местан иска в чужбина, обжалва забраната да напуска страната
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан, след като си върна шофьорската книжа, сега е обжалвал чрез адвоката си наложената му мярка за неотклонение "гаранция" от 10 000 лв. и забраната да напуска страната. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.

Още по темата
Жалбите против постановление на разследващ орган от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Кърджали са внесени днес в Окръжен съд - Кърджали за разглеждане заедно с материалите по делото.

Местан е привлечен като обвиняем по разследването за катастрофата край село Зогорско, при което почина 6-месечно бебе и пострада семейството на пеленачето.

Лютви Местан за втори път обжалва паричната си гаранция, след като Окръжният съд веднъж вече я отмени, а прокуратурата я наложи повторно на 19 април.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
67
 
! Отговори
Ататюрк преди 4 години
Видяхте ли бе, турци ?Видяхте ли какви ви водят и ви промиват главите!? До онзи ден, когато тоя ви печеше чевермета и ви говореше благо-благо. Когато ви насъскваше срещу българите ви беше добре, нали! Бяхте готови да колите българи, щтото тоя ви бе обещал РАЙ на земята. А сега видите ли го? Нахален, безочлив.... Уби ви детето и не иска да страда. Е, такива ви водят и насъскват! Вярвайте им ако толкова ви е акъла!
38
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето ви истинското лице на "голям" политик ... в такива ситуации се вижда колко си голям и дали ти стиска. Чака се само да се махне шумотевицата и тихомълком ще си прибере всичко до последно. Но иначе да "Покрусен съм" направо не може да го опише. Всичко е за пред камерата .. както и цялата политика. Важно е как излизаш в медиите.
37
0
 
40
 
! Отговори
мак преди 4 години
Наглост и никакво чувство за вина или поне осъзнаване, че е участвал в катастрофата, в която е убито бебе. Със сигурност ще отменят каквото си поиска, за да може да духне. Просто ще остане без никакво наказание.
36
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 39Жалък, но НЕ човек!
35
0
 
45
 
! Отговори
Калъфчо преди 4 години
Ай, завалията! Разби живота на едно цяло семейство и сега ми се изкарва страдалец... Дано има Бог, да ги наказва такива като тоя мидюрин. То се е видяло, че нашата право(не)раздателна система няма да ги накаже.
34
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък човек.
33
0
 
31
 
! Отговори
Валентин преди 4 години
Предполагам следващото му желание ще е да отиде на санаториум за сметка на бебчето, което е убил. много нерви му се събраха на люти - трябва да се възстановява, а не да го занимават с глупости като почернени семейства и поемане на отговорност
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Da di plati 500,000 eur na fam sa ubistvoto na vebeto 6 m i stresa na dr naraneni satvor v bg ili go prateta na erfogan tam ima sakoni ima red v turzia ne go e sream nahalen ubiez tova e detenze be karal si i ne si soral bs stop ti di vinoven i si ubiez ne se li sramuvasch ot sem jertva ne te li e strah ot alah tvojat bog ili ti si neveruesch mesto da se sasrsmisch i da poemedch vinsta si sa ubiistvoto
31
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдещето на едно семейство е тотално унищожено . Детенцето го няма , а господинът иска да живее както му се иска . Равни ли сме всички , или има по-равни , нахалството му е без граници .
30
1
 
19
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
След време ще поиска и д.(u.p).е от пострадалите семейство и ще го получи.!.
29
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще коментирам в духa на Местан : "Този комплицирано мултиплициран проблем се решава с релация на числови парични знаци от едно множество към друго множество". Или с други думи едни пари ще сменят собственика си и "правосъдието" ще е осигурено !
28
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
той може да иска много неща, но защо окръжния съд в Кърджали му ги дава? Къде е правото в случая и закона? Следващото, което може да поиска Лютви е семейството, което е блъснал да му ремонтира колата и да му плати обезщетение... В съда да се вгледаме и защо той действа според желанията на Лютви-то?!?
27
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гьон сурат на снимката,изключително нахален и безцеремонен човек .
26
7
 
20
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
Сега Местан определено има вина това е ясно! Но не е ясно дали ще успее да се сдобие с епикриза за най-малко 10 болести и инвалидна количка, както правят по принцип българите в подобна ситуация?
25
0
 
37
 
! Отговори
Н.Б. преди 4 години
Сега е момента правораздаващите и следствени органи да докажат на българския народ, че законите в България важат за всички и се прилагат по един и същи начин независимо от политическа, социална, и етническа принадлежност. Докажете че сме европейска законова държава.
24
0
 
29
 
! Отговори
Мустафа Кемал преди 4 години
Този е егати наглия тип. Не стига, че уби детето, потроши хората и им разби живота, а сега да го пуснат да ходи при самозвания султан-Хитлердоган. Не му ли стига, че му дадоха книжката, пуснаха го ареста, и че няма да плаща 10 000 лв. ??? Много стаж имат и турците да търпят такива като този.
23
0
 
35
 
! Отговори
в този ред преди 4 години
Да си излежи затвора за убийство,да плати кръвнина на опечаленото семейство,да се откаже от българското си гражданство и да се маха завинаги от България.
22
0
 
36
 
! Отговори
Този преди 4 години
Нали извърши нарушение и уби турско бебе, а турските *** го защитават.
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много добре, ако избяга в Турция и поиска политическо убежище. Един шпион по-малко.
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има работа в Турция. Този свали правителството на Орешарски по чужда заповед.