Молдовецът, взривил банкомат, иска по-малка присъда

Съучастникът му успял да избяга зад граница
23 апр 2019 01:30, Анисия Иванова
11
Молдовецът, взривил банкомат, иска по-малка присъда
Снимка: 24 часа

23-годишният молдовец Евгени Недеалков, взривил банкомати в Пловдив и София и задигнал от тях почти 300 000 лева, призна вината си. Така очаква наказанието му да бъде намалено с една трета. Законът предвижда от 3 до 15 г. лишаване от свобода.

На подсъдимата скамейка застана единствено Недеалков, тъй като от съучастника му нямало и следа. Той успял да избяга през границата ни с Турция още миналото лято. Така за деянието на този етап ще отговаря засега само молдовецът.

Чужденецът беше задържан миналата година се изправи днес пред пловдивския районен съд. Адвокатката му Светлана Паскалева отправи искане за справка дали банките са застраховали парите от разбитите банкомати. Тя настоя да й бъде дадено становище дали задигната сума е възстановена.

Още по темата

Делото е отложено до изготвяне на справките, поискани от защитата на молдовеца. От задържането му през лятото досега той е под ключ.

Двата обира бяха извършени между 5 и 7 юли м.г. Инцидентът в града на тепетата стана на разсъмване около 4,35 часа на 7-ми. Тогава банкомат в пловдивския район "Тракия" беше взривен, а тътенът разбуди квартала. От устройството бяха откраднати почти 215 000 лева. Тежката врата на банкомата излетя на повече от десетина метра. Недеалков и съучастникът му използвали горивно-кислородна смес.

Няколко дни по-рано беше ограбен и банкомат в столичния район "Люлин". От него бяха отмъкнати 77 000 лева, припомня "24 часа".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Да живее Великата червена независима съдебна система. Щели да правят справи в банките, абе направо го пускайте тоя, голямо чудо, че е взривил 2 банкомата и откраднал парите.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахаЕ стига вече с тая Иванчева де. Не е цвете за мирисане. Гнила ябълка е, а я изкарвате жертва, каквато НЕ Е. Писна ми да слушам глупости.
8
2
 
6
 
! Отговори
хаха преди 4 години
От 3 до 15 ? Значи ще му дадат 3 години защото е чужденец и никога не е правил такива работи :))) КАто си признае 2 години , малко работа и излиза другата година .... точно това ще стане..А Иванчева за много по малко пари 20 години ...хахаха жалки сте . Как ще ви уважава народа, ами няма...
7
0
 
3
 
! Отговори
до Гошу преди 4 години
ти пък кога ки ходил в Перу бе, лъжец фантазьор?
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами работи бе, бъди честен и почтен и изплащай апартамент 40 години, пък аз балъка си го купих моя за 6 месеца и е в центъра на София.Не подтиквай към закононарушитения! Човек трябва да живее според общоприетите човешки норми за да спи спокойно. Утре да не четем:"нашият Гошу го самоубиха.
5
13
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
До 4Ами работи бе, бъди честен и почтен и изплащай апартамент 40 години, пък аз балъка си го купих моя за 6 месеца и е в центъра на София. Държа да подчертая, че е тухлена кооперация с камина, барплот и парк срещу мен.Без градски транспорт, но с близка Метростанция. Имам си и паркомясто. Честните хора само цъкат с език и си мислят, че са по-стока от тарикатите и бачкат като волове на нива. Някой даже се хвалят, че взимали по 2000-3000лв на месец, демек отворковци. Аз ги вадя за 2 минути :)))
4
4
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Балък. Умните хора теглят с карти в Перу :) Там, в Мирафлорес, като им дадеш 7000 долара на месец и целият участък те пази, докато теглиш
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са ни българските крадци че и молдовци. Малееее всеки краде откъде дойде
2
1
 
19
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Няма по-хубаво чувство от това да прецакаш някоя банка.Те банките никога не остават прецакани. Ще си го вземат от нас.
1
9
 
11
 
! Отговори
Тигър преди 4 години
Със здраве да си ги харчи като излезе.Няма по-хубаво чувство от това да прецакаш някоя банка.