Прокуратурата подхвана и семейството на Елена Йончева за къщи

Проверява дали са с пари от ЕС и дали са настанявани гости в тях
Обновена: 23 апр 2019 20:53 | 23 апр 2019 18:30, Камелия Цветанова
534
Прокуратурата подхвана и семейството на Елена Йончева за къщи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховна касационна прокуратура се самосезира по повод медийни публикации за имоти на семейството на Елена Йончева, която е водач на листата на БСП за евроизборите.

В публикациите се твърди, че Йончева със средства от ЕС разполага с три къщи за гости на морето.
 
По повод твърденията ВКП е разпоредила проверка на Главна дирекция "Национална полиция", допълват от пресцентъра на обвинението.

Служителите ще проверят на място дали къщите за гости се ползват по предназначение.

Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи.

Ще бъде извършена и документална проверка на дейностите по проект по мярка 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 - 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

От ВКП уточняват, че е определен едномесечен срок за извършване на проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
4
 
5
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
Добрев едва онзи ден се махна, като подаде НОВА оставка, защото в скандала хората се сетиха че някои с оставчиците са си на позиция. Лесно подават оставките депутатите, а как е с министрите.Там Ангелкова е от скандал в скандал, даже и Валери Симеонов я сочи отвътре на властта, но оставка няма.Още по-замазан е случая с Теменужка Петкова и тя като Добрев дава оставка и ...остава, сензационна принципнаст. а опита за сделката с ЧЕЗ за бъде купена беше още по-голям скандал от апартаменто-теросови
352
6
 
9
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Е, ЧЕ В ГЕРБ ПОДАВАТ ОСТАВКИ.ЕТО ЛЪЖИТЕ:1. за Алоууу Ваньо подади ли някой оставка, за тоя с гласа питам.2. за звънни ми на егенето пак за тоя с гласа...3. с Цуцолан скандалите са десетки - едва сега подаде, изпратен с почести и назначен за шеф на изборите, той и без това до изборите нямаше да стъпи в парламента.4. Цирка с оставката на Делян Добрев. Като надуши, че конституционния съд ще го изрита от парламента ПРИ ПЪЛНО МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ си оттегли оставката
351
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хората ще излязат на 26 май и ще гласуват против ГРОБ не толкова заради листите,а защото мразят ГРОБ,като организирана престъпна група за забогатяване на гърба на народа...
350
1
 
1
 
! Отговори
Един преди 4 години
Е то си има поговорка : "Страх лозе пази".
349
6
 
7
 
! Отговори
Пак копи-пейст? преди 4 години
До БСП жалка...: Поредния гербаджийски *** се хвана за копи-пейста. Колко пъти ще го публикуваш това? По Г'ьобелс ли ви учат: "една л'ъжа, повторена сто пъти може да бъде приета за истина"
348
7
 
9
 
! Отговори
ГАДОСТ преди 4 години
До АнонименКато гледам Елена,хич не им цепи басма на герберастите и затова са в паника от нея...Като нищо ще вкара поне половината от тях в затвора...както се разберат с Кьовеши...А може и повече...То и само Цецо крадецо да е...пак ще сме доволни.......................Най-добрата отбрана е нападението - а защо напада ленчето. Всъщност какво прави тук, да ходи в другата си красива и просперираща родина. Ай сиктир.
347
7
 
10
 
! Отговори
С О Р О С О И Д преди 4 години
Съдията Хинов въпреки натиска призна, че Иванчева не е взела подхвърления и подкуп. Осъжда я по свидетелски показания, че видите ли била искала подкуп. Това ако не ви говори че процеса е политически, то така десните фашистки процеси ги знаем. Първия такъв процес е срещу Георги Димитров, че бил запалил с туба бензин Райстага, това е нивото на диктаторските режими като на Хитлер. Трагедията е, че Димитров ги розобличи и Иванчева също ще ги разобличи и ПАНИКАТА НА ГЕРБЕСТИТЕ Е ОГРОМНА ОТ ТАЗИ ДРЕБН
346
8
 
12
 
! Отговори
БСП жалка... преди 4 години
И какво излезе сега - да избираме водач на листата на БСП между любовницата му офшорната Елена и любовника и СерГей ? Каква страхотна драма. Другари комунисти това ли е дневния ред на България? Това ли е големия въпрос на България? Излизайки извън парламента вие загубихте всякаква връзка с реалността. Следва очевидна загуба на изборите, уволнение на *** и маргинализиране на БСП...
345
5
 
6
 
! Отговори
Замазване преди 4 години
Бойко и гербаджиите се мъчат да замажат по всякакъв начин Апартаментгейта си. Ама всички купували по данъчна оценка, ама всички били маскари (но герберските са по-добри), ама Елена Йончева имала четири-пет-шест къщи за гости (а те са на свекъра и от преди брака) и т.н. Но на електората вече не му се вярва.
344
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"С тази бу.халка срещу Йончева ще се постигне обратен ефект. Още повече ще привлече симпатиите на обикновените хора."Ми дайте й да построи още 3 "къщи за гости" във Велека на тази боркиня с корупцията.
343
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тази бу.халка срещу Йончева ще се постигне обратен ефект. Още повече ще привлече симпатиите на обикновените хора.
342
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без обединение на всички българи срещу ГЕРБ и доказаните им патерици, последната от които е Слави Трифонов и всеки момент ще бъде активирана от тандема Борисов-Пеевски няма спасение от ХУНТАТА-ШАЙКА. ЗАБРАНА НА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИТЕ ПАРТИИ РОМСКАТА ГЕРБ И ЕВРОРОМА И ДРОМ И ИИ ТРУСКИТЕ ДПС И ПТП-ДОСТ.
341
4
 
5
 
! Отговори
до 369 преди 4 години
герберастите съзират само някакви руски и бесепарски заговори срещу тях и не могат да допуснат ,че някой може да ги мрази безплатно...просто за идеята да се отървем от тях.Никой не ми поръчва и не ми плаща да се боря срещу мафията ГРОБ,както никой не е плащал и на Левски и на Ботев да се отървем от робството,а в случай се боря срещу герберасткото такова.Съвестта ми "препоръчва" да прогоним хунтата на Борисов и неговите тролещи слуги ,а това може да стане ,ако всички излезем на 26 май срещу тях.
340
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Аз съм решила да гласувам за Иванчева."Не се и съмнявам, че след толкова фоерверки в медиите хората взеха да изперкват.
339
4
 
4
 
! Отговори
Цецо лице на ГЕРБ преди 4 години
До Анонимен 368: Нагъл и безочлив е коментара ти драги. Но това, че така се стига "по на високо в партийната йерархия" (на ГЕРБ) е вярно. Цецо Цветанов е жив пример за това.
338
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм решила да гласувам за Иванчева. Тя най-много пострада от шайката. Обаче сега ще гласувам за БСП оня да хвърли кърпата. А наесен, уважаеми привърженици на БСП, когато има парламентарни избори, заедно с местните, подкрепете Иванчева да спрем заедно строителната мафия в София, която вилнее, така както турчен не е вилнял. ИВАНЧЕВА КМЕТ А ФАНДЪКОВА ПРОПУСКАРКА В ОБЩИНАТА. ЗАЩО ПРОПУСКАРКА - АМИ ЗАЩОТО ВИНАГИ ПРОПУСКА ДА ЗАЩИТИ СОФИЯНЦИ ОТ ЕДРИЯ БИЗНЕС
337
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Щом Манолев си подава оставката ,значи той си признава далаверата още преди проверката или се надява проверката да е мижи да те лажем и се прави на моралист..."Гениално!Излиза, че щом някой както многоуважаваната г-жа е *** до гуша, но не си е подал оставката, сиреч признал вина, всичко е ОК. Сега ми става ясно защо в БСП и ДПС колкото по-нагъл и по-безочлив си толкова по на високо в партийната йерархия стигаш.
336
5
 
7
 
! Отговори
гербер преди 4 години
Затова да е някой на 60 години премиерче-ергенче си е най-добрата ситуация. Само мисли за народа си и за никой друг. Ей затова комунистите ще *** от мъка. Вижте Милиончева триста мъже смени и сега като и проверят тристате семейства ако на всекти е оставила по нещо за разлъка каква сага ще излезе...На власт ще сме и след сто години. Умирайте от злоба, кредити, завист и глад, ние сме си добре.
335
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Останаха само 2-а герберастки трола...другите се предадоха от безсилие или не че им е дошъл акъла,но изразходваха лимитът даден им от Цветанов и чакат пак да им презареди "ваучерите" ,за да отвлекат вниманието на хората от крадливата шайка около Боко и Цецо...
334
2
 
8
 
! Отговори
1984 преди 4 години
ЩОМ ЩЕ СЕ ПРОВЕРЯВАТ СЕМЕЙСТВАТА до девето коляно, нека да не е от терасаджиите а от независима комисия. Освен това е редно да се изясни най-най-най-накрая има ли си Бойко семейство или си няма. Толкова личен ерген а си няма половинка. Бива ли такова нещо. Чува се нещо за гръцки острови, вили Барселонски, но ние така и не научихме има ли си човека жена или си няма. АКО ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ НЯМА ТОЙ ЖЕНА НЯМА ИСКА ДА НИ УПРАВЛЯВА, АКО ПЪК ИМА ЗАЩО Я КРИЕ, НЕЩО ТАКА НЕ ПРАВЯТ ДРУГИТЕ ХОРА.