Прокуратурата подхвана и семейството на Елена Йончева за къщи

Проверява дали са с пари от ЕС и дали са настанявани гости в тях
Обновена: 23 апр 2019 20:53 | 23 апр 2019 18:30, Камелия Цветанова
534
Прокуратурата подхвана и семейството на Елена Йончева за къщи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховна касационна прокуратура се самосезира по повод медийни публикации за имоти на семейството на Елена Йончева, която е водач на листата на БСП за евроизборите.

В публикациите се твърди, че Йончева със средства от ЕС разполага с три къщи за гости на морето.
 
По повод твърденията ВКП е разпоредила проверка на Главна дирекция "Национална полиция", допълват от пресцентъра на обвинението.

Служителите ще проверят на място дали къщите за гости се ползват по предназначение.

Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи.

Ще бъде извършена и документална проверка на дейностите по проект по мярка 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 - 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

От ВКП уточняват, че е определен едномесечен срок за извършване на проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
5
 
5
 
! Отговори
Е, НЕ преди 4 години
До АнонименЩом Манолев си подава оставката ,значи той си признава далаверата още преди проверката или се надява проверката да е мижи да те лажем и се прави на моралист... .....................Разбирам, че тролиш, каквото ти е поръчано. Ама, айде кажи ми колко гънки имаш - ВСЕКИ УВАЖАВАЩ СЕБЕ СИ ЧОВЕК би постъпил по този начин. Не говорим за червените - те са единствен по рода си, надявам се, изчезващ вид.
332
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Манолев си подава оставката ,значи той си признава далаверата още преди проверката или се надява проверката да е мижи да те лажем и се прави на моралист...
331
4
 
7
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
Mного са проблемите на гербавата шайка.Техните сигнали срещу БСП идват от барековия сайт ПИК, където лъжата я имат за спорт, а сигналите срещу герберския елит начоло с Цуцо идват от единствената медия на американското правителство Свободна Европа. На кой да вярваме ,а? На Пеевски или на Съединените щати?СЕГА ЩОМ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ НЕ ПОЛИТИЦИТЕ А ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА, КАКВО ЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПЪК ЗА СЕМЕЙСТВАТА НА ГЕРБЕСТАТА ШАЙКА - ТАМ Е БЪКОНО ОТ САНДАНСКИ ГЕЙТОВЕ И КУМГЕЙТОВЕ...АВТОГОЛ!!
330
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ай, цъкайте минусите!":-)))Както виждаш само червени *** сте останали на линия.Нито един минус и 4 плюса за 10-тина минути.
329
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злоупотребата с евросредства за едни е позволена, за други- не. Апартаментгейт леко започна да се измества встрани, с надежда да бъде забравен. Фокусът се измести срещу опозицията, много шум в медиите, снимки, *** и нещата около "нашите" хора ще бъдат потулени, най- много да изгори някой бушон- я кмет на малко населено място, я някой зам. министър в оставка. Сценарий до болка познат.
328
2
 
15
 
! Отговори
София не е България преди 4 години
Аз живея в София и имам добра заплата,но работата ми е свързана с пътуване и виждам как живеят хората в селата и малките градове-няма работа,няма болница,,абсолютна мизерия-молят за едно прахче в аптеката да лекуват грип,с гуменки на дупки зимата в снега.Сърцето да ти се скъса,като гледаш пълната разруха,полуразрушени и изоставени домове в които някога е имало живот.Тогава се сещам за нашите политици,живеещи в разкош,почиващи на скъпи курорти,не стъпващи на такива места ,но всичко се плаща .
327
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудих се за кой антисистемен играч да гласувам на тези избори, мислех по симпатии някой да намеря, някой, когото уважавам като личност, без да гледам партии. Но днес вече съм сигурна, че ще гласувам за БСП, защото само те могат да разкарат тези нещастници от властта. Ще мижам, но ще гласувам за БСП. ГЕРБ вече се оляха тотално!
326
7
 
2
 
! Отговори
Подхванала и Манолев преди 4 години
До Анонимен 360: Да, подхванала е и Манолев. По сигнал на кого? На Яне Янев - бившият коалиционен партньор на Бойко. Показателно е, че Бойко не иска да каже откъде е дошъл сигналът за далаверата с апартаментите. Източника май е някъде отвън или "приятелски огън" като от Яне Янев.А да имаш построена къща за гости само по себе си не е престъпление нито "нарушение". В най-лошия случай (ако не се използва по предназначение) е злоупотреба с евросредства. Но трябва да се докаже че не е ползвана.
325
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много бързо се самосезира тази прокоратура точно за Йончева. А Бивол даде миналата седмица данни за 350 такива уж къщи за гости. Но прокуратурата не чете Бивол, а ПИК и се самосезира само след публикации там. Случайно точно за Елена Йончева! Смях до сълзи и абсолютен водевил!
324
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 360Сал един Манолев спрягате. А другите?Няма място за сравнение с Манолев. Къщите не са на Йончева. Обаче името на Йончева и снимката и са на челна позиция в статията.Ай, цъкайте минусите!
323
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 354:Що така се превъзбуди, бе човек?!Ти как мислиш на обикновен бизнесмен да разрешат да си прави "къща за гости" в курортно селище: Манолев, Йончева и нагоре. Това си е наглост отвсякъде.
322
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквайте всеки момент да я обвинят и в канибализъм...
321
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кого от ГЕРБ е подхванала прокуратурата?"Идентична проверка стартира за Манолев за абсолютно същото нарушение: къща за госто в Сандански.
320
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай Йончева,с теб е цялото ми семейство и приятели.!Като станеш евродепутат ги разкатай заедно с румънката за крупните кражби.
319
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието е подвеждащо!Прокуратурата подхвана И семейството на Йончева!!! Какво е това "И"? Кого от ГЕРБ е подхванала прокуратурата? Горанов, Цветанов, Цачева, кого? Че пишете, че подхванала "И" Йончева? За да използвате съюза "и", трябва да има много други подхванати. Заглавието трябва да е" Прокуратурата подмина някои, но не пропусна да подхване Йончева". Къщите не са на Йончева, май? Но името на Йончева е в заглавието.
318
9
 
17
 
! Отговори
абсурдистан преди 4 години
Таз "прокуратура" се самосезира само след побликации в медиите ! - Срам и Позор !ми огледайте се около София какви палати за Милиони ,на морето хотели за Милиони, в планините хотели за Милиони ! - Слепи ли сте? де ги Нап,Данс,Кнопи ?
317
15
 
11
 
! Отговори
Клана на Йончева? преди 4 години
До Анонимен 351: Къщи има свекъра и, а не тя самата или нейното семейство. И това не е корупция.Стават смешни гербаджиите с тези напъни да замажат Апартаментгейта на Цецо, Цецка и дружинката им. Както изглежда опорната точка е "Всички са м'аскари, но тези на ГЕРБ са по-добри". Но не звучи убедително, защото имуществото на Цецо Цветанов например надвишава с милион доходите му, а той продължава да стои до Бойко и да готви "голямата изборна победа". А Доган купи ТЕЦ Варна и Бойко не се интересува
316
6
 
18
 
! Отговори
1111111 преди 4 години
До АнонименЦецо,Делян,знам.минстрите,Пламен КОНПИТО....Този от Сандански и т.н.и т.н.....Как така подават оставки...Значи са гузни и виновни...морален и невинен човек не подава оставка,както не подава оставка Елена.......Школовката драги мой- такива като Елена са имунизирани от срам. Колкото и гузна и виновна да е НИКОГА няма да пусне кокала . На това ги учат - лъжи, лъжи и пак лъжи.БЕЗГРАНИЧНО НАГЛИ
315
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
314
3
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
До ай бай ... тя породата и такава спечена, такива като нея са с бърз метаболизъм, който им помага да усвояват и топят всичко да което се докопат и завлекат, но после пак са гладни и затова постоянно надничат по апартаментите , терасите, килерите и долапите на другите или душат за дупки по оградите през които могат да проникнат ... Падат си и по екзотични острови, на които складират и препират черните си пари - за белите си дни ... !!!