Прокуратурата подхвана и семейството на Елена Йончева за къщи

Проверява дали са с пари от ЕС и дали са настанявани гости в тях
Обновена: 23 апр 2019 20:53 | 23 апр 2019 18:30, Камелия Цветанова
534
Прокуратурата подхвана и семейството на Елена Йончева за къщи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховна касационна прокуратура се самосезира по повод медийни публикации за имоти на семейството на Елена Йончева, която е водач на листата на БСП за евроизборите.

В публикациите се твърди, че Йончева със средства от ЕС разполага с три къщи за гости на морето.
 
По повод твърденията ВКП е разпоредила проверка на Главна дирекция "Национална полиция", допълват от пресцентъра на обвинението.

Служителите ще проверят на място дали къщите за гости се ползват по предназначение.

Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи.

Ще бъде извършена и документална проверка на дейностите по проект по мярка 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 - 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

От ВКП уточняват, че е определен едномесечен срок за извършване на проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едно нарушение, което е повече от очевидно.Къщи за гости в село Велека изобщо не трябва да има. То не отговаря на условията за такова селище. Всичко трябва да започне оттам.КОЙ и как е разрешил в село Велека да има цели 10 (!) такива къщи, 3 от които принадлежат на клана на г-жа Йончева, борец срещу корупцията!
312
12
 
16
 
! Отговори
AУУУУ преди 4 години
Сбръчкано, грозно и злобно. Трагедия пълна !!!
311
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако всички "изкуфели" старци,както ги наричат простЕЕЩИТЕ герберастки ***,излязат да гласуват,с ГРОБ Е СВЪРШЕНО
310
18
 
4
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
До Калеко АлекоИзражението и може да е всякакво,но количеството маса е една десета от вождовото.
309
17
 
3
 
! Отговори
Бай Гошо преди 4 години
До бай ТошоВъпрос на гледна точка и келепир.За мен тази няма никакво значениесамо лае..,но други вредят,смърдят,та пушек се вдига Тихомълком,без много шум.
308
9
 
8
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Вожде и към теб има съмнения, но не подаваш оставка, защото? Виждам двоен аршин. Един към подчинените си и друг към теб. Оставка!!!
307
10
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Изражението на лицето и е като на шумкар хвърлил око на мандра която да отараши ... !!!
306
13
 
22
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
тази жена е много вредна за България и трябва да е в затвора, вижте изражението на лицето само, абсолютна психопатка
305
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яхнала е метлата май!
304
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКВО СТАНА С БАРСЕЛОНА , ЦВЪ , ДЖЕНДРЪРА ЦАЧЕВА , РАШИДА , ГОРАНОВ , ПАЦО ТЕРАСАТА , ТОНИ БАЛКОНА , МАНОЛЕВ , СОКОЛА , ДЕБЕЛЕЕВСКИ , БАНОВ , ДЕЛЯНЧО ДЖУКАТА , АНГЕЛКОВА ??????? От толкова крадлива *** 1 не да не излезе виновен....неее знааааам....и да крадете не можете....то с такъв малкограмотен вожд какво да се очаква...
303
7
 
14
 
! Отговори
ap преди 4 години
Колко бързо се самосезираха,а за други и след като ги сезират нарочно мълчат като ........И това ако не е политика здраве му кажи.
302
5
 
12
 
! Отговори
5 години преди 4 години
По наредбата за тези помощи този, който е кандидатствал и получил помощта е длъжен да пази документите по подпомогнатите дейности 5 години. И е длъжен да използва постройките за това, за което е подпомогнат, също 5 години. Те отдавна са минали. Какво ще търсят по-точно, ясно е. Но името на депутатката беше натикано в заглавия, които може би представляват клевети. Ще се самосезира ли прокуратурата ако се окаже, че Е.Й. няма собственост върху тези постройки, нито е получила пари за тях?
301
1
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
До АнонименТака е,когато ние всички тука парльотим единствено франсе,а само с конграчулейшън и целувки не става.
300
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До питанкаЩе разбират поне каква е темата , докато гласуват . Червените ще трябва да платят 50% повече от бюджета само за преводач
299
4
 
6
 
! Отговори
до 321 преди 4 години
Не зная къде е гледал Станишев навремето, но това младото момче- архитектът, какво му замъгли" мозъка, че е баща на сина й....А и Иво Христов каква статия има антиСтанишев за "рокерските години на Бузлуджа"- Станишев FOREVER"..(преди да стане премиер 2014)Въобще нищо не е "наред" при новите БСПевродепутати- "тлеят" враждите..Ще видим и русофила Димов в Атака, който "припява" от блоговете на Иво Христов:"тихо отчаяние, в което държавата България умира.
298
4
 
8
 
! Отговори
питанка преди 4 години
Какво ще правят чужденците Габриел,Мендел и бесната пенсия Ал.Йорданов,само на 67г и с 15 г по-малък от Елена Йончева в европарламента и кого ще представляват.Народът?Шега-само себе си и вожда..
297
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А и какво изобщо ще правят бесните стари пенсии в Европейския парламент ,като винаги са си правили крадливите схеми чрез помощта на Русия и дърпат само натам? Те 80%от тях и английски не знаят
296
6
 
11
 
! Отговори
Кольо преди 4 години
Те, Йончева добре я разследват и обещават за един месец да си свършат работа. Ама какво стана с Цецо, Цецка и останлите апартаментчици? Вече повече от месец нищо не се чува за тях. Все едно Свободна Европа не ги издаде на цял свят. Или, кво, забраниха ви да пишете за тях ли. Вие не пишете но ние помним и ще дойде ден да попитаме. По-точно, да разпитваме.
295
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Цветелина сибанкяскаЦветелина е милиардерка много преди Бойко.
294
5
 
7
 
! Отговори
йончевагейт преди 4 години
До апартгейтТова,че някои гербаджии били крадливи,дай да оставим БСП,които са още по-крадливи..и така до края на света.Ега ти логиката.