Цацаров се разпореди - делото на Местан под специален надзор

Решението идва след молба от родителите на починалото бебе
Обновена: 24 апр 2019 17:22 | 24 апр 2019 10:12, Йордан Бързаков
49
Цацаров се разпореди - делото на Местан под специален надзор
Снимка: БулФото

Главният прокурор Сотир Цацаров взима под специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възлага на Върховната Касационна прокуратура да оказва засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура - Кърджали.

Още по темата
Това съобщиха от сайта на държавното обвинение.

Според Цацаров досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия.

Решението идва след като до главния прокурор са постъпили молби от родителите на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

От прокуратурата поясняват, че по делото предстои да бъдат извършени множество процесуалано-следствени действия и да бъде привлечен по-голям експертен анализ.

На 14 април след тежка катастрофа с участието на Лютви Местан, загина 6-месечно бебе, а майката и бащата на детето бяха спасени в болницата. Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейството. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

В момента Лютви Местан е с мярка за неотклонение "гаранция" в размер от 10 000 лв. и няма право да напуска страната. Вчера стана ясно, че лидерът на ДОСТ е обжалвал тези мерки.


 


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво му е специалното на делото за Местан, че ще е под особен надзор. Да го надзирават в затвора, а не от прокуратурата. Платил си е на когото трябва и са му разрешили да напуска страната. От такова правосъдие от България емигрираха около 2 млн. души през последните 20 - 25 г. При това, не само турци като агента Зидаров.
45
0
 
5
 
! Отговори
а преди 1 месец
а може просто да се изнесев родната им държава, там да си отнемат предимство колкото си искат.
44
0
 
6
 
! Отговори
Rander преди 1 месец
На всеки заслуженото..Удряш -плащаш,не може цял живот мурафет...ефенди...Капиш..
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как могат да се излага съда така..до къде стигнаха!!!та прокурора се сети да ги наблюдават от София.сега сте на ясно кво става.честно каза о тов заслужава поне 15 г. Затвор..
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално цацата е служител на доган.. Пеевски.. Кгб
41
0
 
26
 
! Отговори
патриот преди 1 месец
ЗАЩО МЕСТАН НЕ Е В ЗАТВОРА ИМА УБИИСТВО АЛОО ЦАЦОРОВ
40
0
 
26
 
! Отговори
анон преди 1 месец
"делото се отличава с фактическа и правна сложност" - това в една нормална държава ако го каже лидера на правосъдието и ще си търси друга работа най- много до 24 часа. каква сложност бе мързел с вързани ръце? сложното е че не можеш да огрееш на всички които те "спонсорират" да си там независимо, че не ставаш за тази (а най- вероятно и за никаква) работа... аман от некомпентентни лица с власт рушащи бавно но здраво малкото което е останало от битието на българина...
39
0
 
21
 
! Отговори
nina преди 1 месец
Тук има платен трол,който пише под всяка статия в подкрепа на Местан..За твое голямо разочарование,драги Троле,хората не са толкова глупави,ще да ти повярват на приказките.Имаш поздрави от арменския поп
38
0
 
21
 
! Отговори
nina преди 1 месец
=37
Дааа,точно така е било,а Местанчо има само 13 фиша за превишена скорост от 2013 насам,а колко си е платил подкуп,той си знае. Този само е влетял на скорост в кръстовището,а сигурно и е бил на градус от софрата...
37
34
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 1 месец
Не е ПТП с участието на Местан, а е ПТП с фатален изход за детенце, предизвикано от бащата на детето, шофирайки с много над разрешената скорост и без да съобрази, че ще премине през кръстовище, както го предупреждава знакът. При тази скорост ПТП-то е неизбежно.
36
18
 
3
 
! Отговори
Mazenfes преди 1 месец
Не е катастрофа с УЧАСТИЕТ на местан, а е ПТП с фатален изход за детенце, ПРЕДИЗВИКАНО от местан. Има огромна разлика. Освен това ,защо е необходимо да се взема под специален контрол това дело? На съдиите не ли им работа съвестно и справедливо да отсъдят ?!
Цацаров е много прозД. По тоя начин, сам доказва, че на съдът в България, не може да се има вяра. Всичките на власт са калинки. Акъл нямат, но за това пък крадат! Толкова ли тоя шИ_пар, не може да се усети ?!
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пак ни пускат по пързалката
34
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БМВ-то влиза в насрещното и удря колата на Местан след като той вече е направил левия завой и е в лентата си. Защо BMW-то е навлязло в насрещното е ясно - движел се е с "200" км/час и е излетял в насрещното след лекия десен завой 60 метра преди кръстовището. Затова двете коли са ударени отпред вдясно, а не вляво, както щеше да е при отнемане на предимство. Трябва да се промени закона и всеки движил се с превишена скорост да е виновника за катастрофата, независимо от предимството.
33
34
 
5
 
! Отговори
Пешо тира преди 1 месец
Ако Местан е виновен следите от ударът щеше да е от ляво на неговата кола, а не отдясно мили капацитети.
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как стана така, че на Местан колата е ударена от дясно и другата от там. Очевидно е, че са се срещнали на права отсечка, непосредствено след завоя почти челно и джипа се е насмел карайки като луд.
31
3
 
48
 
! Отговори
да преди 1 месец
Местан уби дете, нарушавайки правилата за движение по пътищата !!!!
всичко друго са празни приказки - бащата е карал с превишена скорост и преди Местан да се появи на пътя - щом с действията си си причинил катастрофа и то със смърт ще си носиш последствията без значение дали си лидер на турска партия или българска партия
30
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не го вкарат в затвора, българските съдии отново ще станат за резил.
29
3
 
45
 
! Отговори
Надя преди 1 месец
Абсолютна липса на законост и справедливост за всички.Не може да убиваш и да имаш едва ли не имунитет,само защото имаш власт.Тотален хаос ни е съдебната система.
28
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първата дума на бащата след катастрофата е бил ,какво направих
27
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственото неизвестно за широката публика е скоростта, с която се е движело BMW-то.
Останалото се знае, има свидетели.