Цацаров се разпореди - делото на Местан под специален надзор

Решението идва след молба от родителите на починалото бебе
Обновена: 24 апр 2019 17:22 | 24 апр 2019 10:12,
49
Цацаров се разпореди - делото на Местан под специален надзор
Снимка: БулФото

Главният прокурор Сотир Цацаров взима под специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възлага на Върховната Касационна прокуратура да оказва засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура - Кърджали.

Още по темата
Това съобщиха от сайта на държавното обвинение.

Според Цацаров досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия.

Решението идва след като до главния прокурор са постъпили молби от родителите на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

От прокуратурата поясняват, че по делото предстои да бъдат извършени множество процесуалано-следствени действия и да бъде привлечен по-голям експертен анализ.

На 14 април след тежка катастрофа с участието на Лютви Местан, загина 6-месечно бебе, а майката и бащата на детето бяха спасени в болницата. Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейството. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

В момента Лютви Местан е с мярка за неотклонение "гаранция" в размер от 10 000 лв. и няма право да напуска страната. Вчера стана ясно, че лидерът на ДОСТ е обжалвал тези мерки.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари