Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната

Отново му отнеха шофьорската книжка, не бил изряден
Обновена: 24 апр 2019 16:01 | 24 апр 2019 15:58, Камелия Цветанова
161
Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан вече може да пътува в чужбина.

Кърджалийският окръжен съд му отмени мярката "Забрана за напускане пределите на Република България", която му беше наложена заради катастрофата край село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца, а семейството му пострада сериозно.

Още по темата

Местан е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Съдът приема, че забраната за напускане на пределите на страната се явява прекомерно ограничение.

"Данните, събрани по делото, и досегашното процесуално поведение на обвиняемия позволяват извода, че и без прилагането на мярката същият няма да осуети развитието на воденото срещу него наказателно производство, съответно няма да избегне наказателната репресия, тъй като няма реална опасност от укриването му в чужбина", са мотивите на съда.

Определението му е окончателно и не подлежи на обжалване.

Междувременно Прокуратурата повторно отне книжката на Лютови Местан, след като събра достатъчно доказателства, че обвиняемият не е бил толкова изряден шофьор, съобщи говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирано от 24 часа.

Първоначално свидетелството за съдимост му беше отнето след катастрофата, отнела живота на 6-месечното бебе, но съдът отмени тази мярка с аргумента, че Местан не е обществено опасен. Във връзка точно с това прокуратурата събирала доказателства дали Местан е изряден шофьор.

Оказало се обаче, че книжката му така и не е била иззета първия път, защото подсъдимият не се намирал на адреса, на който официално обявил, че живее, и от СДВР не го открили.

Установило се, че Местан имал един акт и 13 фиша от 2013 г. насам и всичките били за превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
такива са ни всичките политици,такова ни е цялото правосъдие,така ще бъде заличена тази държава - безпринципност,наглост,продажност
69
2
 
21
 
! Отговори
Няма да избяга преди 4 години
Спокойно, няма да избяга. Докато е тук ще получава някакви пари от Турция за да разиграва "защита на малцинство". Ако отиде оттатък границата, никой няма причина да му дава и една обезценена лира.
68
4
 
31
 
! Отговори
Му ха ха ха преди 4 години
Браво на "независимия" Кърджалийски съд. Браво аферим, ашколсун, машшала. И медал за храброст на Мустангя му дайте, че толкова нерви си потроши за някакво си там бебе.
67
3
 
19
 
! Отговори
Не съм трол преди 4 години
Сега ще забегне в Турция и вАри го търси.
66
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да уволнят и в карат в затвора тоя подкупен резашки съдя!
65
2
 
18
 
! Отговори
Гнфн преди 4 години
Само в каква държава ако може да се каже живеем имаш ли влас може да разиграва всякой
64
3
 
18
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Пиши го бегал !
63
2
 
18
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Жалко само за детенцето - Светла му памет, и за родителите му. Не ми се мисли те какво изпитват като четат тази "новина". Ужасно е.
62
3
 
25
 
! Отговори
,.,., преди 4 години
Кърджалийско общинско Кривосъдие.Дори Местан да напусне страната,той повече бял ден няма да види.Завинаги до края на жалкия си животец в очите на хората той е убиец на 6 месечно бебе.Това ще го преследва винаги и спокойствие няма да има,защото и той има деца и внуци.Аллаха му го гледа.
61
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименза съжаление и за мой ЛИЧЕН срам, САМО ние останахме да битуваме в системата на НОМЕНКЛАТУРЧИЦИТЕ.СЪЩИТЕ "табиети" от Живково време...Само дето на бкп сега му викат "ГЕРБ"..
60
1
 
12
 
! Отговори
Krom преди 4 години
И пак така, риторично - как ли биха се развили събитията, ако всичко това бе се случило в съседна Турция? Съмнявам се Господин Местан да иска да знае отговора. Не вярвам, че би му харесал.
59
0
 
4
 
! Отговори
Владиката преди 4 години
Аферим
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 53О, Господи, прибери си вересиите! Първо соца фалира, умря! Окончателно! Не е сменен по желание! Сега може само някой с къса памет, от невежество или кретения да ни го върне. Второ. Сина на партийната секретарка, активен борец против фашизма в селото ни, причини две катастофи с две жертви по тошово време. И....нищо. Та май е вече време да заминаваш при Бай Тошо.
57
2
 
4
 
! Отговори
Krom преди 4 години
А за какво би му било да напуска България? Питам риторично ..?
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може би и обезщетение ще трябва да му изплатим за това, че е бил в ареста, и че са му създадени неудобства.Няма такава пародия на държава.
55
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
долу мернах:-"Цацаров се разпореди - делото на Местан под специален надзор"..Тук чета: Местан може да напуска страната....?!?!...Какво ще рече "Под специален надзор" при условие,че СЪДЪТ решава за "мярката за неотклонение"?!..Такава ТОТАЛНА,БОЛЕЗНЕНА *** ФРЕНИЯ е налегнала ЦЯЛАТА "организация" на "държавата",че просто не знам,...всъщност плаша се като си помисля до къде ще стигнем....МНОГО СКОРО....
54
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Дайте и орден "Стара планина" на Местан за заслуги към България .
53
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има сумати фишове и един акт, значи си кара, както си иска, отнема човешки живот на бебе!!! и може да си хойка. После има закони, за всички са еднакви, на кого говорите това, а, на кого!
52
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новините след няколко дни:"Лютви Местан е в неизвестност. Полицията подозира, че не се намира на територията на България, властите от Анкара отричат да разполагат с информация да е преминавал турската граница".
51
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Оказало се обаче, че книжката му така и не е била иззета първия път, защото подсъдимият не се намирал на адреса, на който официално обявил, че живее, и от СДВР не го открили."И пускате човек, който не се намира на посочения от него адрес да ходи в чужбина? Вие отсега му подготвяте бягството!