След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал

Дядото на починалото бебе: Стоеше като паметник!
241
След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал
Снимка: Кадър Нова тв

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан не е направил опит за помогне на семейството, което рани в катастрофата край село Загорско, пир която загина бебе на 6 месеца.

Заради инцидента политикът остана без книжка. По време на разследването стана ясно, че от 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

Още по темата
Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже "засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали".

Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

"Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило два дни по-късно", каза майката на бебето Емине Ахмед пред Нова тв.

Според съпруга й Юсеин Ахмед безспорно виновният за катастрофата е Местан.

"Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие", коментира още бащата на бебето.

Той допълни, че се е осъзнал, когато са го извадили от колата.

"Дойдоха някакви хора, изкараха детето, после мен“, каза Юсеин.

А  хората, които са им помогнали, са пътували в колите зад тях. Единият е бил лекар и той пръв е помогнал на семейството. Именно той е закарал с колата си бебето в болницата.

"Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала", каз още Юсеин Ахмед.

"Много щастливо семейство бяхме, няма я вече нашата принцеса“, каза през сълзи майката на починалото бебе.

След катастрофата Юсеин се е обадил на баща си Тефик Ахмед. Той веднага е тръгнал към мястото на инцидента и там е видял Лютви Местан.

Оказа се, че двамата се познават от деца, а след това дори са били заедно в казармата.

"Помни ме, как да не помни, като ме видя веднага се дръпна“, каза той.

"Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата", коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ.

"Стоеше като паметник!", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че Местан е виновен - виновен е.Ама има ли смисъл да питам за детски столчета и колани в другата кола или не?
157
2
 
44
 
! Отговори
читател преди 4 години
В случилото се не ме притеснява Местан, има хиляди като него.Притеснява ме българският съд - за съжаление той е единствен.Действията му ме отвращават.
156
5
 
40
 
! Отговори
85462 преди 4 години
Местан е рицидивист. Защо в закона не се предвижда при повторение на нарушение автоматически да се отнема книжката за определен срок? А при трето нарушение, да влиза в затвора. Размерът на глоите сочи, че е надвишавал с доста позволената скорост. Да не подценяват положението - Местан МОЖЕ ДА СЕ УКРИЕ В ЧУЖБИНА. никакви заигравки - пълна забрана да напуска населеното място и адреса, където се води официално. Какво означава това, че не са го намерили на посоения от него адрес - той ВЕЧЕ се укрил!
155
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено,че ще се заключи в колата ,откъде да знае какво ще му сторят след тази случка,като нищо ще го утрепят и са били афектирани.
154
3
 
34
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
по никакъв начин не го защитавам!..Просто фактите са такива....Но БЕЗСПОРЕН РЕЗИЛ Е че отпадна забраната му да напуска страната!!!!!!!!!!!!ЦИРКАДЖИИТЕ от така наречения "български съд" ЕДНИ-ДРУГИ СИ "плюват в устите"..
153
6
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Местан е изключително вреден за България като "политик",разбирай-"еничер"..Същото важи и за БЛИЗНАКА му-Доган!!!!!!!.Но:-В случая става въпрос за ТРАГИЧЕН ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ и аз,като видях снимките, НЕ съм сигурен,че Лютфито,макар че като познавам манталитета на тия същества НЕ е спрял на знака "стоп",е ЕДИНСТВЕНИЯ виновник за трагедията.Просто ФИЗИЧЕСКИ е невъзможно да се опиташ да вземеш 90-градусов завой с ТАКАВА скорост.Определено потърпевшия джигит е карал като луд!!!За това е изхвърчал на
152
1
 
26
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 4 години
Как отначало го изкараха невинен и чисткато сутрешна роса че дори му върнаха отнетата книжка .Това е под всяко каквото и да е правосъдие за неплатен данък тия отнема то за убит човек при тежко ПТП те оставят да продължават да си участник във войната по пътищата .Толкова беден го изкараха че неможе да си плати гаранцията Съд и затвор в Белене .
151
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уплашил се е и затова е стоял в колата , но е трябвало да окаже помощ или поне съучастие. Тъй като е шубелия си мисля че ще избяга в Туркия.
150
1
 
33
 
! Отговори
sамо да уточним преди 4 години
В Правилника този знак не се нарича Стоп, а "Спри, осигури предимство" и се спира Задължително!!
149
4
 
37
 
! Отговори
бг преди 4 години
тези глоби са от камери...тоя е спиран от КАТ много пъти но там въпроса знаеш ли кой съм е оправял нещата.В бяла държава тоя вече е в затвора.
148
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е интересно, защо до 2013 г/ до като беше под протекциятана агента на ДС Доган/ е нямал нито едно нарушение, а след това толкова много?В корумпираната ни система НАШИТЕ ХОРА не се наказват!Ако не беше напуснал ДПС дори нямаше да се съобщи за това нещастие.
147
8
 
6
 
! Отговори
malart преди 4 години
До ??? Абсолютната истина, но затова никой не пита. Местан е отговорен, но родителите са проявили също безотговорност или неграмотност как относно пътуването на бебе, малко дете в автомобил
146
1
 
28
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
До АнонименКой *** ти е дал книжка, искам да знам? След като има STOP, зачи спираш.
145
5
 
20
 
! Отговори
политически необвърз преди 4 години
не в затвора, да умре дано. Кафа от политически своеволия. стига с тази недосегаемост. Уж европа гледа, пълен ***.
144
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
NO TOVA NE E GLAVEN ILI VAGEN STOP.IMA TRI VIDA STOP,NO SE SPIRA SAMO NA EDINIAT.1. GLAVEN-SPIRASH ZADALGITELNO.2. NEZADALGITELEN-IMASH DOBRA VIDIMOST I NE SPIRASH,3. ZADALGITELEN-NAMALYAVASH,OGLEGDASH SE I PRODALGAVASH.
143
3
 
24
 
! Отговори
Gorskio преди 4 години
Местански требе да влезе на топло за назидание на всички безнаказани мръс.ници. Ама и тия са *** *** - как ще возиш бебето без стол и колани. Не били помагали а даже пречели. Това са ТВОИТЕ ДЕЦА БЕ! Нямам думи!
142
3
 
28
 
! Отговори
мира преди 4 години
На знак СТОП задължирелно се спира Виновен е по закон Това е Няма никъде в закона , че е еди кой може да си завива без да спре има едно правило ОСИ - огледай , Сигурен Изпълнявай Той не го е направил
141
5
 
41
 
! Отговори
??? преди 4 години
Не оправдавам никой за нелепата смърт на бебенцето, със сигурност на родителите им е тежко за загубата, но никъде в медиите не се посочва как е пътувало то?? За да изхвърчи извън колата, при условие че всички други са с повърхостни наранявания... най-вероятно не е било обезопасено и закопчано в бебешко кошче за кола. В противен случай изхода може би нямаше да бъде фатален...
140
6
 
18
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
споко, вече преправят регулацията и правилници. Бебето е терорист и е било атентат
139
1
 
47
 
! Отговори
Театро преди 4 години
И 50 прокурори да го разследват пиесата е с предизвестен край. Прокурорите ще скалъпят някакво умишлено-неграмотно обвинение и съдът ще се мотивира че е с много пропуски. И ще оправдае виновния. Това е тъжната действителност в България.