След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал

Дядото на починалото бебе: Стоеше като паметник!
241
След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал
Снимка: Кадър Нова тв

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан не е направил опит за помогне на семейството, което рани в катастрофата край село Загорско, пир която загина бебе на 6 месеца.

Заради инцидента политикът остана без книжка. По време на разследването стана ясно, че от 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

Още по темата
Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже "засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали".

Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

"Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило два дни по-късно", каза майката на бебето Емине Ахмед пред Нова тв.

Според съпруга й Юсеин Ахмед безспорно виновният за катастрофата е Местан.

"Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие", коментира още бащата на бебето.

Той допълни, че се е осъзнал, когато са го извадили от колата.

"Дойдоха някакви хора, изкараха детето, после мен“, каза Юсеин.

А  хората, които са им помогнали, са пътували в колите зад тях. Единият е бил лекар и той пръв е помогнал на семейството. Именно той е закарал с колата си бебето в болницата.

"Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала", каз още Юсеин Ахмед.

"Много щастливо семейство бяхме, няма я вече нашата принцеса“, каза през сълзи майката на починалото бебе.

След катастрофата Юсеин се е обадил на баща си Тефик Ахмед. Той веднага е тръгнал към мястото на инцидента и там е видял Лютви Местан.

Оказа се, че двамата се познават от деца, а след това дори са били заедно в казармата.

"Помни ме, как да не помни, като ме видя веднага се дръпна“, каза той.

"Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата", коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ.

"Стоеше като паметник!", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Спокойнатогава такива скорости не са се вдигали, просто колите не са можели, а и не бяха толкова много
137
2
 
28
 
! Отговори
Оня с коня преди 4 години
Мисля, че ако пъхнат детеубиеца в затвора,съкилийниците му ще проявят жив интерес към него. Девиза им :Само месо при нас дошло! е в пълна сила е ще го уважат незабавно. Отношението им към педофили и детеубийци е едно и също.
136
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже , Боже голяма трягедия, горките хора... дано си получи заслужено тоя рецидивист, всички като него са мишки, заключил се в колата... по-отвратителна постъпка не се сещам...
135
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно форумните герои. На Местан вече са му разрешили да напуска страната. Ходи му се по екскурзии на човека вече.
134
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Спокойна 141Тогава при удар двигателя на москвича нахълтваше директно в купето и нямаше никакъв смисъл от еърбеци, колани и столчета. Всичко вътре ставаше леш. Останалите в купето живи ли са? Живи са! Защо зимни гуми, защо фарове, защо колани, защо столчета, защо забрана на телефони........
133
1
 
24
 
! Отговори
обичащ журналистите преди 4 години
Не знам, какви очи трябва да имаш, за да отидеш при съсипана от скръб майка, и да разпитваш: Спря ли, не спря ли, мъчно ли ви е, и ред такива!!!
132
25
 
10
 
! Отговори
Спокойна преди 4 години
Колко от коментиращите тук са се возили в столчета, опасани с колани, специални механизми и въздушни възглавници като деца?
131
1
 
48
 
! Отговори
ГОСТ преди 4 години
МЕСТАН НАГЪЛ УБИЕЦ, ОТДАВНА ТРЯБВА ДА СИ В ЗАТВОРА
130
1
 
34
 
! Отговори
Мосю Густав преди 4 години
Българийо, твоето име е "Безнаказаност"!
129
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както и очаквах странната геометрия и още по-странния пътен правилник на Местан не бачкат.И пак както очаквах си е включил инстинктите от времето на Доган тоест да бяга и да се крие.Дано да влезе в пандела.Там ще се срещне основно с електората си, по-точно оная част, дето гласува за сандвичи.Там ще си говорят, като паткан с паткан.
128
3
 
61
 
! Отговори
Dido преди 4 години
Жалко за семейството!Дано на хората от този край им се отворят очите най накрая! Такива като Местан, Доган само ги използват!30 години все една и съща карта за възродителния процес се играе по избори!Щели да им защитават прават и свободите!?!? Направиха си сараи,хотели, купиха ТЕЦове, карат скъпи коли и убиват по пътищата същите тези хора на които уж защитават правата .....
127
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 222Много добре знам.....тия от Кърджалийско са същите като тия от Делиормана. И не ми се прави на учителка по география.
126
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До абеТи с географията си много скаран.
125
4
 
38
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Бойко защо партия ДОСТ не е закрита?
124
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките хора... Бог да им е на помощ. А Местан, както и подобните му, е крайно време да бъдат поставени на мястото им. Явно е чакал ефендията да дойдат ибрикчиите му и да му кажат какво да прави, за да се оневини максимално. Колко отвратително грозно е да се самозабравиш дотам, че човешкия живот да не означава нищо за теб. На справедливост май никой не се надява - тя отдавна е напуснала и съдилищата, и прокуратурата, и администрацията. Докато народа сам не изрине ***, той ще смърди.
123
4
 
45
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
"..."Стоеше като паметник!", допълни той."Че той така си стои от 30 г. насам, освен когато изпълнява чуждестранни поръчки... Заедно с бившия си шеф... Да вземат така да се наредят нещата, че да си стоят като паметници на определените от "Гробищни паркове" места...
122
1
 
15
 
! Отговори
222 преди 4 години
До абеТи знаеш ли де се намира Делиормана?
121
19
 
4
 
! Отговори
абе преди 4 години
вижте на гугъл стрийтвюто как е спрял муджахидина точно на завоя на разклона белият опел....вие искате тоя дето български не знае да мине с ограничена скорост...на тия от делиормана със закон трябва да им забранят да са шофьори
120
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки отнетото предимство и очевидната вина на Местан,без да изпадате в крайности помислете трезво.Ако движещият се по главният път беше карал с повишено внимание и с 50 км и беше обезопасил бебето с столче както изисква законът нямаше щетите да се такива.Всички в колата са видели идващия автомобил на Местан но са пренебрегнали опасността.
119
2
 
37
 
! Отговори
Гошето преди 4 години
Местан не помогнал на пострадалите. Има си хас - егоист, който е готов на всичко за да си напълни джоба, да помогне на някой...