След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал

Дядото на починалото бебе: Стоеше като паметник!
241
След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал
Снимка: Кадър Нова тв

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан не е направил опит за помогне на семейството, което рани в катастрофата край село Загорско, пир която загина бебе на 6 месеца.

Заради инцидента политикът остана без книжка. По време на разследването стана ясно, че от 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

Още по темата
Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже "засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали".

Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

"Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило два дни по-късно", каза майката на бебето Емине Ахмед пред Нова тв.

Според съпруга й Юсеин Ахмед безспорно виновният за катастрофата е Местан.

"Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие", коментира още бащата на бебето.

Той допълни, че се е осъзнал, когато са го извадили от колата.

"Дойдоха някакви хора, изкараха детето, после мен“, каза Юсеин.

А  хората, които са им помогнали, са пътували в колите зад тях. Единият е бил лекар и той пръв е помогнал на семейството. Именно той е закарал с колата си бебето в болницата.

"Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала", каз още Юсеин Ахмед.

"Много щастливо семейство бяхме, няма я вече нашата принцеса“, каза през сълзи майката на починалото бебе.

След катастрофата Юсеин се е обадил на баща си Тефик Ахмед. Той веднага е тръгнал към мястото на инцидента и там е видял Лютви Местан.

Оказа се, че двамата се познават от деца, а след това дори са били заедно в казармата.

"Помни ме, как да не помни, като ме видя веднага се дръпна“, каза той.

"Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата", коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ.

"Стоеше като паметник!", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Някой от пишещите гледал ли е бебе на 6 месеца. Как си представяте, бебе в столче , вързано да не излети."Именно. При такъв удар и премятане в търкалящата се кола никакво столче няма да спаси бебето. Все пак столчето се държи на коланите на седалката, не е заварено за конструкцията на колата.
97
3
 
11
 
! Отговори
Asparuh преди 4 години
Много жалко за семейството.Но практиката в България продължава да се избиваме по пътищата а виновни няма.Докато виновни няма всеки ще си прави каквото иска и ще си кара както иска.Жалки и нещастни управляващи имаме
96
2
 
16
 
! Отговори
nina преди 4 години
" Шпионин агент дерибей, да не цени хората техния живот. И най вече идва от банкет пийнал е бая, каза го човек от компанията, кръвният тест е подменен в бърза помощ, какво повече да ви кажа? С една дума много искам но няма да го доживея да го видя в кауша. Много съжалявам, че Доган не го остави да се "самоубие", сега бебето щеше да е живо и здраво и всички ние нямаше да говорим за тази катастрофа. Животът ще продължи за него, ще си живурка на наш гръб все едно нишо не се е случило, ще си прави мръсните игри, а тези хора цял живот ще живеят с болката си. Справедливост трябва да има ."
95
3
 
18
 
! Отговори
Дарвин философ преди 4 години
Местан е като всички комунистически агенти-безсърдечен -егоист!Но има хиляди кастровища без видимост с изход на главен път и липса на знаци за ограничение на скоростта или крастовище.Безхаберието на всякъде е застрашително.Масово на ръководни позиции калинки,блондинки и рода.
94
4
 
24
 
! Отговори
nina преди 4 години
"Да уточня , агент Павел е точно от този край където стана катастрофата. Той много добре познава пътя, знае че главният път който ще пресече е наистина е с интензевен трафик , има много коли от Румъния, Молдова, които наистина си карат бая бързичко, но той самият както видяхме е свикнал да кара с превишена скорост да НЕ спазва законите защото си мисли, че е богопомазан. Шпионин агент дерибей, да не цени хората техния живот. И най вече идва от банкет пийнал е бая, каза го човек от компанията, кръвният тест е подменен в бърза помощ, какво повече да ви кажа? С една дума много искам но няма да го
93
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И двамата са виновни , Местаня повече от условна няма да получи. На такива кръстовища , затова се слага ограничение 60 , за да може , ако стане нещо такова да се реагира.А тоя е летял с двойно по-голяма скорост. Също си е за отнемане на книжката.
92
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е цветът на нацията. Крият се като мишки, когато трябва да се окаже помощ на пострадали. Как очаквате хора с такъв морал да ви помогнат на вас, на целия народ да живеете по-добре? Защо гласувате за тях? Те си гледат само себе си. Не се интересуват от раята.
91
15
 
13
 
! Отговори
Да преди 4 години
До Не пишете глупостиГледала съм бебе на 6 месеца. Няма как да излети столчето/кошницата, ако е монтирана правилно. А как се монтира е описано в съответното упътване. За неспазнаве на указанията вина носи този, който го монтира.
90
4
 
17
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
То (местан) НЕ Е спряло на знак СТОП!!!!!!!!!
89
5
 
12
 
! Отговори
Такааааа преди 4 години
До До ТакаааааБебето може да е или в кошница, или в столче, което е поставено в почти хоризонтално положение (има много такива модели). И двата варианта се монтират или с изи-фикс, или с колан. И в двата случая няма как да се "откъсне".
88
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1.Бащата - джигит е признал за превишената скорост. 2.Майката признава че детето е изхвърчало от колата, следователно не е било обезопасено със столче и колани, както е по закон. 3. Поради това, че пораженията на колата на Местан са във фронталната част, а не в страничната, може да се заключи, че удара настъпва след като маневрата е зъвършена. Местан може да е дявол, но е нелепо да се затваряме очите пред фактите и обстоятелствата. Детето е мъртво поради безхаберието на родителите
87
0
 
23
 
! Отговори
nina преди 4 години
#82Вчера в *** прочетох много добър коментар на човек,който се е занимавал застрахователен бизнес и е работил със снимки от катастрофи..Накратко,бебе на 6 месеца,мускулите на врата не са му укрепени още,фонтанелата му е още отворена,такова търкаляне и преобръщане-няма шанс.Колите не са направени,за да се търкалят с живи хора вътре.
86
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е така наричащите се турци в България да се събудят и да протестират срещу закрепостяването което упражняват върху тях ДОСТ и ДПС.Къде са сега тези с никове"горд турчин","101% турчин","100%TURK"да кажат Готови ли си за истината?Готови ли си да прозрат реалноста за "Елита" в тези две партии?Готови ли си да видят Плутокрацията маскирана,като Демокрация?"Турци",събудете се!Предлагат ви глупава роля в изтъркан филм.Хора,готови ли сте?Ние българите не си мълчим като вас и критикуваме политици
85
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До guesteninСкъпи защитнико на силните на деня. Колата на Местан е смачкана отпред, което означава че семейството е ударено странично и изхвърлено в канавката. Ако местан е бил първи на пътя, мощният автомобил е щял да се истегли без никакви последствия, но първи са били семейството.
84
9
 
28
 
! Отговори
Не пишете глупости преди 4 години
Някой от пишещите гледал ли е бебе на 6 месеца. Как си представяте, бебе в столче , вързано да не излети. Фантазии и търсене на начин да се изкара че Местан няма вина.
83
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, карайте внимателно по пътищата! За къде сте се разбързали? По-спокойно, по-уравновесено, без резки маневри, спазвайте тия знаци бе! Не са за украса! Не се правете на състезатели и на супер шофьори! Къде си тръгнал с малко дете да се силиш със 100 км бе? Абе на тия хора кой им дава книжки, трябва да им правят психотест и за категория б. А Местан си е за затвора така или иначе, турски агент.
82
17
 
11
 
! Отговори
guestenin преди 4 години
3. Това че се движиш по път с предимство не те прави властелин на вселената.Скоростта ти трябва да е съобразена с пътната обстановка .Може 10 мин да стоиш на тоя стоп и в момента на тръгване като ти изкочи един такъв със 100 км в час нямаш време за връщане назад..гледаш да се изтеглиш максимално бързо напред. Не съдете прибързано а карайте внимателно и не се доверявайте сляпо само на правилника а на истинкта си за самосъхранение. Ако господина караше с 60 бебето можеше и да е живо.
81
4
 
27
 
! Отговори
Stamat преди 4 години
Крайно време е престъпленията на пътя да се класифицират като опит за убийство, защото реално са такива - не спираш на "Стоп" - опит за убийство, караш пиян и дрогиран - опит за убийство, засичаш, отнемаш предимство, не спираш на пеш.пътека - опит за убийство, защото се прави съзнателно! Автомобила е чисто оръжие и трябва да се внимава.
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 64Аз се моля такъв с БМВ да не ме срещне!
79
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Местан може да е всякакъв но вина за катастрофата носят и родителите защото:1. Малко дете не се държи на ръце в кола, а се обезопасява чрец създадените за целта средства"И по какъв начин държането на детето е ПРЕДИЗВИКАЛО катастрофата? Ако недосегаемия беше спазил знака, нищо нямаше да се случи. А и ВСИЧКИ дълбоко се съмняваме в тезата за бързото шофиране, това е медийна кампания да оневинят Веселяка.