След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал

Дядото на починалото бебе: Стоеше като паметник!
241
След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал
Снимка: Кадър Нова тв

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан не е направил опит за помогне на семейството, което рани в катастрофата край село Загорско, пир която загина бебе на 6 месеца.

Заради инцидента политикът остана без книжка. По време на разследването стана ясно, че от 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

Още по темата
Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже "засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали".

Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

"Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило два дни по-късно", каза майката на бебето Емине Ахмед пред Нова тв.

Според съпруга й Юсеин Ахмед безспорно виновният за катастрофата е Местан.

"Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие", коментира още бащата на бебето.

Той допълни, че се е осъзнал, когато са го извадили от колата.

"Дойдоха някакви хора, изкараха детето, после мен“, каза Юсеин.

А  хората, които са им помогнали, са пътували в колите зад тях. Единият е бил лекар и той пръв е помогнал на семейството. Именно той е закарал с колата си бебето в болницата.

"Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала", каз още Юсеин Ахмед.

"Много щастливо семейство бяхме, няма я вече нашата принцеса“, каза през сълзи майката на починалото бебе.

След катастрофата Юсеин се е обадил на баща си Тефик Ахмед. Той веднага е тръгнал към мястото на инцидента и там е видял Лютви Местан.

Оказа се, че двамата се познават от деца, а след това дори са били заедно в казармата.

"Помни ме, как да не помни, като ме видя веднага се дръпна“, каза той.

"Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата", коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ.

"Стоеше като паметник!", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
0
 
! Отговори
Jordan преди 4 години
Ако не се лъжа,преди всяко кръстовище,има пътни знаци,ограничаващи скоростта на движещият се по главен път на 60 и даже 40 км.Мразя всички политици,но защо не се споменава това?
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ако аз имам знак "Стоп" и някой друг се движи с превишена скорост, аз имам право да не спра. Така ли да те разбирам?
176
2
 
9
 
! Отговори
Не разбирам.. преди 4 години
..защо чесането на езици тук продължава...Нещата ще се решат от експертната оценка на обстоятелствата, довели до катастрофата. Ако човекът с БМВ-то е карал с до 90, ако Местан е имал видимост - цялата вина е на политика. Ако пострадалата кола се е движила с 90+ - вината е споделена. Ако се е движила толкова много над 90, че Местан не е имал възможност да я види зад завоя и е предприел маневрата на сляпо - вината е еднозначно на човека с БМВ-то. Това е.
175
23
 
3
 
! Отговори
Брахим преди 4 години
Е голяма работа. Г-н Местан ще и направи ново бебе...може и близнаци.
174
1
 
15
 
! Отговори
681 преди 4 години
Тефик,сега видя ли колко струват вашите вождове които ви делят от държавата в която сте родени живяли и продължавате да искате да ви защитава тя?Всички са чужди продажници и ви държат в зависимост и бедност за да не бъдете българи а някакви неясни субекти.Вие ще си изживеете мъката и за цял живот ще ви останат празни сърцата,но този мишок ще излезе сух от ситуацията след много съдебни врътки.
173
1
 
9
 
! Отговори
nina преди 4 години
#184Може би ще е добре да бладодариш,че не си на мястото на тази майка,вместо да назидаваш и обиждаш.И с 80 км някой може да те отнесе на пътя.Засрами се!
172
2
 
6
 
! Отговори
Kris преди 4 години
Не проумявам, предубедените коментари на повечето тъпани тук! Не защитавам Местан, той е мазен и гнусен, можеше, да е всеки! И да спреш на СТОП, все някога тръгваш, и ако няма видимост, нямаш шанс! И аз съм с бебе, с кошче, колани, и повече от 80,не помислям да вдигам, спирам за секунди! БМВто е леш, сигурно от ниска скорост и адекватност! Простата майка, как е проспала поведението на мъжа си?! Все едно не знаем, по провинцията, какви са" специалисти"шофьори!
171
2
 
13
 
! Отговори
мюфтията преди 4 години
Държавата да помоне ли? Коя държава? Нашата ли или оная дето плаща на Местан да пи рави курбани, да ви води Истанбулски мюфтии да "извиват" по звуците на зурните?Видяхте ли колко пари струват, тия дето ви насъскват срещу на, а вие ги гледате с "влюбен" поглед и потърквате мазни от овча лой ръце в дългите, черни бради?За детенцето, жалко, много жалко .Мъката на родителите ще е вечна...... Но, моля ви се, не намесвайте НАШАТА държава в това. Обърнете се към Високата Порта. Нали искате да сте т
170
2
 
11
 
! Отговори
ундарталец преди 4 години
Жалко за детето,бог да го прости. А баща му дали е карал с 90 км в час и било ли е обезопасено детето?местан е виновен, ясно е. а бащата? Експертизи много,а никаква информация. Местан ще получи условна присъда,защото главен прокурор се намеси.Той винаги ли се включва при подобни инциденти и катастрофи? КОЙ,,,,,
169
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Местан - парична гаранция. Не смеят да го пипнат, защото е агент на турските служби. За подхвърлен подкуп - пранги за Иванчева. За хванат с подкуп командос - парична гаранция.За другите с апартаментите и вилите - само оставки.
168
1
 
5
 
! Отговори
Твмида.. преди 4 години
.. е сляпа, но за "Едни" е по-сляпа.И все пак, монетата , пък била тя и туЦка винаги има две страни.!?
167
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този екскремент защо не е в затвора за толкова много актове за превишена скорост?
166
2
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Гаден ***
165
24
 
8
 
! Отговори
баш ма брига преди 4 години
за тези резняцидокато се трепят по между си аз нямам проблем с това за кво ни занимавате с тези исламски животни както казваше Доган: " това е характерно за етноса ни"
164
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе хора,на село за какви столчета и бейби-ситове говорите бе ? Ходили ли сте по онези райони? Хората там са толкова ошашавени,че научават нещата за съвременният живот буквално от ТВ-сериалите.
163
1
 
30
 
! Отговори
nina преди 4 години
Не знам защо по всички статии се пуска снимката на местановата кола-ако видите на какво прилича колата на семейството след търкалянето...Тези хора трябва да си направят курбан и да са благодарни,че са живи.Да почива в мир бебенцето,то е нямало никакъв шанс да оцелee.
162
2
 
8
 
! Отговори
ДИВАК преди 4 години
До Gorskio -"НЯМАМ ДУМИ " просто повтаряш политически клишета или имаш съпричасност към смъртта на детето? аз имам мнението . че политическата номенклатура е еднаква в безразличието на обикновенният ЧОВЕК. местанчо е част от " НОМЕНКЛАТУРНИЯТ АПАРАТ"- ДЕТЕТО " БОГ ДА ГО ПРОСТИ " е Б О Ж И Д А Р за всеки ЧОВЕК , политиците се изживяват като недосегаеми , не само местанчо и други ПЛОНДЕРИ се смятат за "велики " - БОЖИ (оджов ) ДЕН ИДВА и всеки ще си намери мястото ! БОГ да прости детето и ВЕЧ
161
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паника, страх, ужас от случилото се... напълно естествена човешка реакция!На човек в такива моменти му се ще да се "свие в черупката си", да се събуди от "кошмара"...Силният, с невероятни усилия преодолява този стрес, слабият пропада в бездната на отрицанието...
160
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази жена докато е жива,всяка сутрин като се събуди и се погледне в огледалото,ще си спомня за детенцето си.И всеки ден ще се пита ,,Има ли справедливост в този живот?"Няма да и е леко до краят на дните си.Дано има и други деца,че да се утешава поне малко.След такъв Катарзис,много хора взимат решение да се изселят някъде по другите държави,там където могат да се надяват да е по справедлив животът към обикновените хора.
159
32
 
7
 
! Отговори
Шишо преди 4 години
Пострадалите с крали бързо, Места не е преценил скоростта, може да се селучи на всеки. Жлко за бебето на ако не е било в столче винта е споделена между всички.