Местан за катастрофата край Загорско: Няма да поема чужд грях и вина

Лидерът на ДОСТ отрече да има нарушения на пътя, ще заведе дело за клевета
Обновена: 26 апр 2019 18:22 | 26 апр 2019 18:19,
444

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отрече твърденията на прокуратурата, че има пътни нарушения. Затова и той се закани, че ще си търси правата в съда и ще заведе дело за квалифицирана клевета, съобщава Bulgaria ON AIR.

Местан настоя и че преднамерено му се изгражда образ на рецидивист, който кара с висока скорост. Лютви Местан отрича да е извършил каквото и да било нарушение на пътя от 2013 година до днес.

Още по темата

Той предположи, че засечените нарушения са на шофьори, които са карали коли, собственост на ДПС, в периода, когато той е бил председател на движението.

Местан намери пари, плати гаранцията от 10 бона

"Не съм управлявал нито за секунда превозно средство. Не съм се качвал зад волана, за да е възможно да съм карал с превишена скорост. Понеже през този период 2013-2016 г. бях председател на ДПС, най-вероятно от КАТ са засекли нарушения на коли, собственост на ДПС", обясни Местан.

"Не мога да стана съучастник в добре премислен сценарий за изграждане на злодея – убиец на дете, само защото това би обслужило нечии политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ", продължи той.

Местан коментира и разследването на катастрофата край Маказа, при която загина 6-месечно бебе. Той отрече да е виновен за пътния инцидент край село Загорско.

Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната

Лидерът на ДОСТ каза, че страда за смъртта на бебето, но е категоричен, че няма да поема чужд грях или вина.

"Лъжите и квалифицираните клевети обаче набраха такава скорост и се разгърнаха в такъв мащаб под специалния надзор на прокуратурата, че мълчанието ми вече е недопустимо", каза още той.

А адвокатът на семейството, което загуби детето си в катастрофата, съобщи, че ще поискат да бъде направен следствен експеримент с участието на двамата шофьори.

Според него вината ще бъде установена от разследващите и не е уместно да се правят изявления преди това. Станимир Сталев допълни още, че провежда паралелно разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
31
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Бог бави,Не забравя!Ако се измъкнеш от"правосъдието ",както всички виждаме,че драпаш да постигнеш,Бог ще ти въздаде,рано или късно! Там няма "връзки",нито имунитет!!!!
263
1
 
36
 
! Отговори
един преди 4 години
Милия той, няма никакъв грях и вина!Мислите си, че като сте депутати, другите хора са само електорални единици, които са длъжни само да гласуват за вашето благоденствие, а тях кучета ги яли!
262
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бре хора, не разбрахте ли, че животът на обикновения човек не струва нищо за този............политик и не само за него!
261
11
 
3
 
! Отговори
zetor преди 4 години
До Astarot 268: Нее - Местаня преценява, че има достатъчно време да освободи платното и да си продължи в неговото дясно! И така става, да, ама оня вече паниран, решава да заобиколи отляво и .....
260
3
 
42
 
! Отговори
Накратко ..... преди 4 години
... след краткото мълчание тоя гнус започна настъпление. Което е ясен знак че, вече си е осигурил измъкването безнаказан . Договорките с правосъдието са направени. Получил е гаранции от властимащите че няма да го жертват . Покровителите му са одобрили какво , как и къде да говори . Послушните медии са получили съответните инструкции. Направени са вече опити , може би успешни да се затвори устата на потърпевшите . Стандартната процедура е спазена .
259
0
 
19
 
! Отговори
65 преди 4 години
Местан намери пари за гаранцията? 10бона са непосилни за него?Лошо,много лошо.Да си увеличи заплатата веднага!
258
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЯ Е ЗА ЗАТВОР ОТ ГОДИНИ
257
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще стане като с фигуриста.Виновен няма да има.
256
0
 
18
 
! Отговори
Шофьор преди 4 години
По погледа личи , не му е чиста съвеста... Беше добър евроатлантик
255
1
 
20
 
! Отговори
Astarot преди 4 години
На мапса там знак 60 не се вижда. Пътят прави лек завой преди отбивката, но не е чак толкова остър и толкова близо, за да не се виждат наближаващите по главния път коли.Аз си го представям така: Излиза си Местан от отбивката, намаля на стопа, преценява, че идващата от ляво кола ще го изчака (тоест, ще понабие спирачки) и прави ляв. Шофьорът на другата кола се панира и тръгва да го заобикаля през насрещната лента, където вече двете коли се засичат.
254
2
 
52
 
! Отговори
teo преди 4 години
Ако убиецът Местан не влезе в затвора за това нагло убийство на дете и се мъчи да съди българската прокуратура и за предишните си нарушения, България ще гледа Шенген през крив макарон !Местан в затвора!!! "Най-добрата защита е нападението" - това е неговата тактика, но дали ще се подведат съдиите, получавайки подкупи, ще стане ясно!!! Българино, събуди Левски???????
253
20
 
1
 
! Отговори
незапознат преди 4 години
Нямало знаци , това е едно на ръка, но също така този с детето не минава за първи път от там и трябва да е на ясно къде да е нащрек.
252
2
 
36
 
! Отговори
да преди 4 години
тоя невинен се изкара при условие,че с действията си на пътя е предизвикал смърт...е,няма как да бъде невинен...смърт е това..не е изкълчена ръка..счупен крак !!!
251
1
 
62
 
! Отговори
Политик преди 4 години
Типичният български политик! Нагъл, безкруполен, без капка съвест! Готов на всичко за да се отърве от наказание! Неспособен да поеме, каквато и да било отговорност!Нищо ново!
250
5
 
8
 
! Отговори
Да пази господ преди 4 години
Има много кръстовища убийци. изходи от населени местаБез видимост обраснали с храсти и дървета с ограничения които джигити не спазват.
249
9
 
18
 
! Отговори
от 297 до 299 преди 4 години
Ако не е спрял на СТОП си прав, но до някъде (в паниката си прави рискова и непозволена маневра) Това не оправдава превишената скорост, и то с много. Правилното решение е спирачка, а такава няма (отдаваме го на паниката, всичко става за секунди). Но разковничето е в превишената скорост, трябва да имаш време за реакция! Ако обаче няма знаци преди кръстопътя за ограничение на скоростта и предстоящо кръстовище (и то с черна история), тогава главната вина отива в АПИ, категорично!МИСЛЕТЕ КРИТИЧНО
248
0
 
31
 
! Отговори
Волан преди 4 години
Ти поеми своята. Не се скатавай! Защото твоята е 90% в случая!!!
247
6
 
5
 
! Отговори
Do297 преди 4 години
...I DVAMATA IMAT VINA....NO MESTAN POVECHE.....DRUGIYA E PUT S PREDIMSTVO......UDARA E B BLIZOST DA KRASTOVISHTETO......ZNACHI.....MESTAN NE SE E IZNESAL DASTATUCHO BURZO.....ZA DA NE SE NALAGA BURZO DVIJESHTIYA SE DA PREDPRIEMA IZLISHNO OPASNA MANEVRA!....MESTAN...65% VINOVEN....35...JERTVATA! ....OPRAVDATELNA PRISUDA......S PLATEN GRAJDANSKI ISK.....60000LV...BEBETO....I 30000 ZA RODITELITE...
246
20
 
5
 
! Отговори
да помислим преди 4 години
Нека да разгледаме действията и на двамата:1. Местан: може и да е спрял *** стоп-а, но може и да не е. Всичко се базира на свидетелски показания. Пристрастни!2. Юсеин: според негови показания се е движел с 90-100 (разбирай малко повече, сешш се ;). При ограничение 60 на участък от пътя с кръстовище и липса на видимост. Спирачен път - тц, нема. Демек - летели сме ниско.Айде сега да си представим - спираш на СТОП, оглеждаш се, потегляш и един паникьосан самальот влиза у насрещното.Вие сте...
245
0
 
28
 
! Отговори
къде е логиката преди 4 години
10 000 лева гаранция за местан за убийство на бебе на пъта - срещу 100 000 лева гаранция за манолев за незаконна къща за гости?!