Панов: Главният прокурор е най-силната политическа личност

"Трябва да се създаде процедура за разследване на основния обвинител"
Обновена: 14 май 2019 22:09 | 14 май 2019 21:26,
31

Промени в Конституцията и в правомощията на главния прокурор поиска председателят на ВКС Лозан Панов на среща с президента Румен Радев.

За разлика от главния прокурор, който определи инициативата на държавния глава като прибързана, Лозан Панов я окачестви като съвсем навременна, предава Bulgaria ON AIR.

На разговора с Румен Радев той отново се застъпил за промени в Конституцията по отношение на мястото на прокуратурата, както и за правомощията на главния прокурор.

"Един от акцентите беше и това, че главният прокурор в страна като България има монопол да повдига на когото си поиска, когато си поиска, обвинение. Липсата на контрол върху неговата дейност в крайна сметка го прави най-силната политическа личност в България", заяви Панов.

Президентът и съдия номер едно са обсъдили също политизацията на прокуратурата.

Според Лозан Панов в момента на практика главният прокурор е най-силната политическа личност в България. Затова и трябва да се създаде процедура за разследване на основния обвинител.

Следващите срещи на Румен Радев са с председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков и с членове на Висшия съдебен съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинските мъже като Панов казват нещата както са в действителност. Дебелите ***, държани на каишка с компромати като Цацаров мрънкат, увъртат и усукват.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама за Сотир това,че ходи в министерски съвет и лично господин Борисов му приема отчетите си е контрол.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ще има пак "Нали ти си го избра"?
1
5
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
Прокурора отдавна е трябвало да разследва най големите сделки .Тръбата на боко и електронното правителство на герб. Тръбата е за между един и два милиарда и никога няма да се изплати ,а ел правителството е глътнало праз мандата на герб над два милиарда лв. а има дигитализация на не повече от 20 % В тия най крупни сделки са и най големите кражби .Освен това трябва самия прокурор да може да бъде даден на прокурор ,ако не е направена проверка точно колко пари са откраднати там.