Цацаров към ДАНС: Дайте информация за офшорки, сметки...

На прицел са лицата, заемащи висши публични длъжности
15 май 2019 11:48,
125
Цацаров към ДАНС: Дайте информация за офшорки, сметки...
Снимка: архив "Булфото"

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от Председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация, включително и от финансовото разузнаване, относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Румен Радев: Диалогът ми с изпълнителната власт е труден!
 
Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица.

Припомняме, че президентът Румен Радев призова управляващите:"Както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
39
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ха ха !..Майтап!След като 7 години тоя дремуца в слугинажа си към "Баштицата",който го назначи,сега,НА ИЗПРОВОДЯК ,реши да излъска чизмите си.......и.."Пито-платено"..."Бития бит,ефания-ефан",а биещите и ефящите - на бели коне...
37
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свободна Европа по може да даде още нещо от колкото некои служби тук.
36
2
 
25
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
и резултатът ще е 0 в полза на ...сетихме сетези сметки не се ползват за да могат истинските собственници да бъдат откривани и всекипритежаващ такава си е вързал гащите освен това какво гарантира че данс няма да представи само селектирана информация?
35
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали преди години НАП снима имения на " велики везири" тук в България , ами вижте си ги тези филмчета или припомнете щото нещо нищо се получи тогава. Сега пак ще и същото. Или ще им се иска порцията за където трябва.
34
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те ако изкарат действителната информация за офшорките и приберат трупаното там, ще можем да си изплатим външния дълг, да си обновим армията с последната дума на техниката, самостоятелно да организираме световно по футбол и да направим заплатите европейски.
33
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България никога не е имала главен прокурор с топки.Целия провал на държавата тръгва от КРИВОСЪДИЕТО-там е заровено кучето.Но никой не иска да го изрови.
32
1
 
11
 
! Отговори
ФОТОГРАФ преди 4 години
МНОГО МУ Е ХУБАВА ФОТОГРАФИЯТАДА БЕШЕ МИ ПОДАРИЛ ЕДНА ЗА НАД ЛЕГЛОТО ДА СИ Я ОКАЧАКАТ ЛЕГАМ,КАТ СТАВАМ ДА ГО ВИЖДАМ
31
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да излязат офшорките на Йончева и половината останали комунисти. Да каже "Зеленият пъпеш" от къде има стотици хиляди евро за да купи апартамент за над 150 000евро. И то пак на занижени цени!!
30
0
 
28
 
! Отговори
да бе преди 4 години
Като това:В средата на 2008 г. по линията на спогодби и еврорегламенти НАП се сдоби с подробна информация за българите, които имат доходи от лихви от банкови сметки в ЕС или в около 15 други държави и асоциирани територии като например Монако, Андора, Сан Марино, Холандски Антили и др. Оказа се, че около 4000 българи имат банкови сметки или други авоари в тези държави. От НАП обещаха да започнат проверки срещу онези от тях, които не могат да докажат произхода на парите си в офшорните сметки.
29
1
 
21
 
! Отговори
ххх преди 4 години
Разчитайте думите по следния начин:Всеки,който има такава информация,смело да я подава!Убеден съм,че много скоро по медийте ще излезе такава информация,вкл. за Баце и Цоко носа.
28
0
 
28
 
! Отговори
Oleee преди 4 години
Предизборна пушилка плюс изпреварващо изпиране на когото трябва. Тоя за цял мандат нищо не свърши, та сега ли ?
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички имотни агенции в дубай знаят за някои известни български депутатКИ, имащи по 6 апртамента на Палмата. Не е трудно журналято да получат такава информация! При желание де...
26
1
 
28
 
! Отговори
мери преди 4 години
Пак герберски PA преди избори че той с цецо и Боко са дупе и ***
25
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев ми харесваше,но започна да става нахален и нагъл и да говори глупости,един ден ще го съдят за предателство,вижте в ПИК какви интересни неща пише!"България загуби 2 милиарда лева заради Румен Радев - ще ги върне ли президентът или ще плаща жена му,ако си тръгнат от Луфтханза?"
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да помогнем на цацаратурата - Започнете от Авиора Консулт и Александър Ангелов!!!
23
2
 
23
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Сега агенти на данс с 1000лв. заплата отиват в панама , южна африка , карибските острови и започват да разпитват служители на банки ( голям смях ще падне) от там им казват "абе що не си таковате майката" и се връщат в българия ... Това е което ще стане.
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чух те, те офшорните зони за това са създадени да дават информация на Цацаров,смях, смях, смях!
21
1
 
23
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Тези които крият пари в офшорки са достатъчно умни за да знаят как да ги скрият.... ще им намерите сметките и парите ама на куково лято то американските служби немогат да ги намерят ,че вие ли....има си специално зони дето даже е збранено арестуването на хора с закпн в близост до банка ... банките имат по голяма власт и от правителството ще им намерите сметките кати цъфнат налъмите
20
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТИСНИ ГИ ЦАЦАРОВАКО НЕ СИ ТИ , НЯМА КОЙ....
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не към ДАНС,а към румънските и бг жрналисти,които взеха флашката със сметките от и я покриха,и си мълчат. Май от БГ бяха от 24 часа журналистите.