Главсекът на МВР: Ще си тръгнем от Костенец само при решен случай

Ивайло Иванов призова да не се пращат недоброжелателни сигнали
Обновена: 16 май 2019 21:21 | 16 май 2019 21:15,
97
Главсекът на МВР: Ще си тръгнем от Костенец само при решен случай
Снимка: BulFoto
Ще си тръгнем от Костенец, само когато случаят приключи. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, съобщават от пресцентъра на институцията. 
 
Думите му са по повод издирвания за две убийства 43-годишен Стоян Зайков, който вече седми ден се укрива от полицията. Той е заподозрян за смъртта на бившата си приятелка и за тази на свой съсед, който му е и братовчед. 
 
Ивайло Иванов призова да не се злоупотребява и да не се подават недоброжелателни сигнали, както и хората да не предприемат самостоятелни действия в случай, че забележат издирвания мъж. 
 
"Издирването на заподозрения продължава, но за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Полицията реагира сериозно и се проверява всеки един сигнал", подчертава той. 
Още по темата
По думите му, двете убийства се различават по своята динамика и засега от МВР не могат да бъдат категорични, че извършителят им е един и същ.
 
"Единственото, което можем да кажем до момента със сигурност, е часът на смъртта - 14 май, вечерта. Използван е ловен патрон, 12 калибър, на този етап не можем да определим точно оръжието. Следи от взлом в къщата на втория убит не са намерени", категоричен е Иванов. 
 
Главният секретар разказа и за акцията от по-рано днес в село Очуша.
 
"Получихме сигнал, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки там на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинната звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител", поясни Иванов.
 
Основната цел на разследващите, казва Иванов, е да гарантира живота и здравето на гражданите и полицаите. Поради тази причина, полицията обмисляла всеки един ход и използвала само обучени служители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
32
 
! Отговори
Хъммм преди 4 години
ще постоят още 2-3 дена, после някой ром ще пребие/убие някой и всичката полиция ще отиде да ги пази.
15
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тос като го видя главата му ми напомня на яйце и се сещам за Великден йеее
14
3
 
25
 
! Отговори
tyr преди 4 години
Докато тия *** висят в Костенец, онзи може да утрепе някой в Белово например
13
3
 
19
 
! Отговори
Хахахаха! преди 4 години
Ай ГлавСектир бе!
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешници! Потвърдено.Не е в очакването кога ще си тръгне, а в редовното и ефективно присъствие е проблема.Ама иначе е яко да се изхвърли пред медиите, щото случая е в фокуса им. С две думи, работим щото ни гледат, иначе симулираме.Жалки!
11
3
 
46
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
То голяма файда от вас.Жената писала жалби ....нищо.Вардихте къщата и целия град заграден пък той гръмнал с ловна пушка съседа и нито чули нито видяли ...нищо .Само дето гълтате командировъчни .Крайно време е да ви се плаща за свършена работа .
10
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес много се смях като чух по новините излиянието на глав сека че можело през цялото време Зайков да се е укривал в съседската къща!?!А вие не се ли сетихте да проверите там?Едно следово куче да бяхте завели, щеше да го намери ако е там! А вие разполагате с термални камери и пр. глезотии, за които данъкоплатеца е платил скъпо и прескъпо!Всъщност, гербавите милиционери работа няма да свършат, ама час по-скоро да докарват кучетата, те ще се справят! И без това са далеч по-умни от милиционерите
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го напишат и този самоубил се. Те само това знаят.
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешници!
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В този си вид, това сто хилядно сборище на младопенсиониращи се потомствени рушветчийстващи копанари и непрокопсаници, струващо на данъкоплатците над два милиарда лева годишно само преки разходи, без да се броят щетите нанесени от престъпното им действие или бездействие, създадено по съветски тертип, е абсолютно безполезно и се явяват основен източник на престъпления.
6
2
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
защо си бръснат главите тия?...Вероятно за да приличат на "Вожда"?..Някога мъжете в рашата са си пускали кошмарни космалаци пред ушите,наречени "николаевски бакенбарди",за да се натегнат на царя Николай,който е отглеждал такива на лицето си....Сега па слугинажа си бръсне кратуните...Значи не сме мръднали и час,не век ,в интелектуално отношение..Слугинаж,навеждане,подражание...Ега ти!.............иначе явно ударят тъпана..Избори идат все пак..Требе да са отвлича вниманието от скандалите..
5
2
 
33
 
! Отговори
Часът на смърта преди 4 години
14.05.19г.Мъкаа.Това министерство го уби с медийните си пиар изяви.Преди некадърния пожарникар някой да е чувал изказвания на гл.секретар?Дори в МВР повечето служители не познаваха лицето на тази длъжност.И така трябва.А сега длъжността е за медийна звезда и потенциален политик.Някой некадърник не разбира защо ръководството е разделено на политическо и професионално.За това професиолизма умря.
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рамбо ,предай се , Рамбо говори щатската полиция .Помните ли този филм .Това е капитализма ,докарва човека до убийство и ти пращат жандармите. ..
3
1
 
23
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Оставаме там докато не намерим начин да излезем от ситуацията по възможно най-добрия начин, ще имитираме професионализъм и ще дадем всичко от себе си да накараме всеки търтей в региона да вземе на сериозно професията си поне за малко и за пред камерите."
2
3
 
17
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Я, по *** от тоя, не съм виждал...Па, за Вазе незнам...
1
3
 
41
 
! Отговори
Ови преди 4 години
Аааа, единственото положително било, че хората ще помагат..... . Браво господин полицай. Комплексирани смешници сте почти всичките органи , за съжаление....