Главсекът на МВР: Ще си тръгнем от Костенец само при решен случай

Ивайло Иванов призова да не се пращат недоброжелателни сигнали
Обновена: 16 май 2019 21:21 | 16 май 2019 21:15, Йордан Бързаков
97
Главсекът на МВР: Ще си тръгнем от Костенец само при решен случай
Снимка: BulFoto
Ще си тръгнем от Костенец, само когато случаят приключи. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, съобщават от пресцентъра на институцията. 
 
Думите му са по повод издирвания за две убийства 43-годишен Стоян Зайков, който вече седми ден се укрива от полицията. Той е заподозрян за смъртта на бившата си приятелка и за тази на свой съсед, който му е и братовчед. 
 
Ивайло Иванов призова да не се злоупотребява и да не се подават недоброжелателни сигнали, както и хората да не предприемат самостоятелни действия в случай, че забележат издирвания мъж. 
 
"Издирването на заподозрения продължава, но за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Полицията реагира сериозно и се проверява всеки един сигнал", подчертава той. 
Още по темата
По думите му, двете убийства се различават по своята динамика и засега от МВР не могат да бъдат категорични, че извършителят им е един и същ.
 
"Единственото, което можем да кажем до момента със сигурност, е часът на смъртта - 14 май, вечерта. Използван е ловен патрон, 12 калибър, на този етап не можем да определим точно оръжието. Следи от взлом в къщата на втория убит не са намерени", категоричен е Иванов. 
 
Главният секретар разказа и за акцията от по-рано днес в село Очуша.
 
"Получихме сигнал, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки там на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинната звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител", поясни Иванов.
 
Основната цел на разследващите, казва Иванов, е да гарантира живота и здравето на гражданите и полицаите. Поради тази причина, полицията обмисляла всеки един ход и използвала само обучени служители. 

97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
33
 
! Отговори
Часът на смърта преди 1 месец
14.05.19г.Мъкаа.Това министерство го уби с медийните си пиар изяви.Преди некадърния пожарникар някой да е чувал изказвания на гл.секретар?Дори в МВР повечето служители не познаваха лицето на тази длъжност.И така трябва.А сега длъжността е за медийна звезда и потенциален политик.Някой некадърник не разбира защо ръководството е разделено на политическо и професионално.За това професиолизма умря.
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рамбо ,предай се , Рамбо говори щатската полиция .Помните ли този филм .Това е капитализма ,докарва човека до убийство и ти пращат жандармите. ..
4
1
 
23
 
! Отговори
Victimized преди 1 месец
"Оставаме там докато не намерим начин да излезем от ситуацията по възможно най-добрия начин, ще имитираме професионализъм и ще дадем всичко от себе си да накараме всеки търтей в региона да вземе на сериозно професията си поне за малко и за пред камерите."
3
3
 
17
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Я, по *** от тоя, не съм виждал...
Па, за Вазе незнам...
2
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи остават там завинаги.
1
3
 
41
 
! Отговори
Ови преди 1 месец
Аааа, единственото положително било, че хората ще помагат..... . Браво господин полицай. Комплексирани смешници сте почти всичките органи , за съжаление....