Главсекът на МВР: Ще си тръгнем от Костенец само при решен случай

Ивайло Иванов призова да не се пращат недоброжелателни сигнали
Обновена: 16 май 2019 21:21 | 16 май 2019 21:15,
97
Главсекът на МВР: Ще си тръгнем от Костенец само при решен случай
Снимка: BulFoto
Ще си тръгнем от Костенец, само когато случаят приключи. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, съобщават от пресцентъра на институцията. 
 
Думите му са по повод издирвания за две убийства 43-годишен Стоян Зайков, който вече седми ден се укрива от полицията. Той е заподозрян за смъртта на бившата си приятелка и за тази на свой съсед, който му е и братовчед. 
 
Ивайло Иванов призова да не се злоупотребява и да не се подават недоброжелателни сигнали, както и хората да не предприемат самостоятелни действия в случай, че забележат издирвания мъж. 
 
"Издирването на заподозрения продължава, но за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Полицията реагира сериозно и се проверява всеки един сигнал", подчертава той. 
Още по темата
По думите му, двете убийства се различават по своята динамика и засега от МВР не могат да бъдат категорични, че извършителят им е един и същ.
 
"Единственото, което можем да кажем до момента със сигурност, е часът на смъртта - 14 май, вечерта. Използван е ловен патрон, 12 калибър, на този етап не можем да определим точно оръжието. Следи от взлом в къщата на втория убит не са намерени", категоричен е Иванов. 
 
Главният секретар разказа и за акцията от по-рано днес в село Очуша.
 
"Получихме сигнал, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки там на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинната звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител", поясни Иванов.
 
Основната цел на разследващите, казва Иванов, е да гарантира живота и здравето на гражданите и полицаите. Поради тази причина, полицията обмисляла всеки един ход и използвала само обучени служители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
6
 
! Отговори
баба Цоцолана преди 4 години
Драги ми смехурковци ,видяхте ли колко струва боколандия? всичко върви на самотек и нищо не може да спре да се търкаляме като снежни топки към гибелта си благодарение на разни некадърници от преди 89г дето тогава за нищо не ставаха,а сега решиха че могат държава да управляват!
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главсекът на МВР: Ще си тръгнем от Костенец само при решен случай Ами хайде де цал месец ни продънихте ушите с тоя ваш случай! То тоя дето го търсите досега сигурно три пъти обиколи земята а вие още се бутате по храските в костенец.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На него му е лесно.Нали той си спи при жената. Другите пък, предполагам взимат нещо като командировъчни или овертайм.Всичко точно значи.Да му мислят заподозреният и мирните граждани наоколо.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ще си тръгнем от Костенец, само когато случаят приключи"Поредното доказателство, че сте там само за присъствие.
72
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Вместо снимка на този дебел милиционер вземете да пуснете снимка на издирваното лице. Може пък и някой да го види някъде.
71
0
 
6
 
! Отговори
хайде преди 4 години
ще си тръгнете посрани, каквито сте отишли там. От около 30 години липсва системна превенция на престъпленията.(т.е. не липсва подкрепа за престъпниците, разбирате ли?)
70
0
 
5
 
! Отговори
Ниманд преди 4 години
Е поне знаете че ще сте в Костенец до пенсия :)
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
moe da kara kurs po sinhronno pluvane...ma policaite dali mogat da pluvat...
68
0
 
8
 
! Отговори
malart преди 4 години
До Народната милиция - Зайков може да си е пуснал брада и да е с качулка. Така де - да се е променил само и само да прави сечено на милиционерите
67
0
 
10
 
! Отговори
Eha преди 4 години
Ако беше ограбил банка или някоя лафка, щяхо да го заловят на секундата....но тука става въпрос за обикновени хора
66
1
 
12
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Ше умра от смех!Все едно търсят Обама!Милиционери!Като ги слушам-такъв страх всяват в населението там,че ми иде ....Горките хора,а те чакат родната милиция да ги пази!
65
1
 
5
 
! Отговори
Плакати преди 4 години
Стоян Зайков не е заек та да избяга!Стоян Зайков - заек в вълча кожа!Стоян Зайков - мерило за ефикасността на службите!Стоян Зайков - ще гласува за който го хване!
64
1
 
15
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Абе глав.секретарю бе то един Чане в Костенец ви се опъна и ви направи смешни, а недай се Боже се появи подобен индивид в София, Пловдив, Варна,Бургас, Плевен, Ст.Загори или някъде другаде... Питам тогава кво прайм?
63
1
 
14
 
! Отговори
бай Х преди 4 години
МВР да не се мeсти в костенец
62
3
 
14
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Само да внимават, че при такива акции се стрелят помежду си! Да видим дали полицията ще даде жертви! Оня ден са хвърляли бомби?! Може би е време и за ГРАНОМЕТИ!
61
0
 
4
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
До HeinrichHimmler Защо полу?
60
2
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
За всеки ден в които не е открит беглеца да се реже по 10% от бюджета на МВР. Това ще мотивира тлъстаците да се размърдат и да почнат да си вършат работата. Когато протестираха за пари бяха много активни, а сега в този цирк Балкански нещо много ги мързи да се мръднат. Като не работят да стоят гладни. Следващия месец заплатите на всички участници в тази акция трябва да са 0 лева и 0 стотинки = на работата която вършат. Да слухтят по казината са богове, ама когато трябва да си заработят заплатите?
59
2
 
11
 
! Отговори
Тиквени семки преди 4 години
А някое грандоманско име за "операцията по залавянето " на извънредно опасния СТРАХЛИВ И АСОЦИАЛЕН престъпник Заякой няма ло да измислите ? А заподозрените с брада и мустаци проверявате ли ? Ами у тях на диванчето погледнахте ли ? Да не се окаже самоубит в някой храст с 5-6 куршума в главата ?
58
1
 
28
 
! Отговори
Анонимус преди 4 години
Чужденец ако види тази операция ще си помисли че се бият с ал кайда,егати и операцията. В белите държави,тези неща се правят тихомълком ,оня докато се усети го щракват с белезниците,а нашта полиция идват организирани с екипи и бронетранспортьори,ще го намерят само ако той се предаде. ПАРОДИЯ !
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР-Пикчърс!!!Отначало вършеше работа и замаскирваше донякъде некъдърността на Органа,но освен тежки финансови последствия за добре режисираните,но изпразнени от съдържание и смисъл постановки от селски вечеринки,резултатите са меко казано трагични.Друго обаче от неподготвени хора и такива със съмнително минало и морал,не може да се очаква!