МВР на крак: Снайперисти, кучета, хеликоптер издирват Зайков

Настаниха в тайни квартири мишените на убиеца от Костенец
18 май 2019 07:30, Анисия Иванова
185
МВР на крак: Снайперисти, кучета, хеликоптер издирват Зайков
Снимка: Булфото

Издирваният за две убийства Стоян Зайков от Костенец може да извърши грабеж в околните села, за да се нахрани. За това са предупредени кметовете на близките населени места.

Вече девет дни 43-годишният мъж успява да се измъкне от хиляди служители на МВР, които са по следите му. В петък стартира най-мащабната акция на полицията от последните години, в която са включени баретите, жандармерията, Охранителна и Криминална полиция, и дори ловните дружинки, които обикалят горите за дивеч. МВР ползва хеликоптер, дронове, следови кучета и високопроходима техника, за да го намери.

До късно вечерта снощи акцията не даде резултат, а евентуалните мишени на Зайков са под полицейска защита, част от тях даже вече са преместени от полицията в тайни квартири. Някои от лицата от графата "застрашени“ са делокализирани. Към всички потенциални жертви са предприети мерки за защита, съобщи вчера вътрешният министър Младен Маринов.

Още по темата

На 10 май сутринта близките на бившата изгора на Стоян - Милена Шишкова, я откриват с две огнестрелни рани в главата и вързани ръце в полето пред къщата. Оттогава МВР е по следите на бившия затворник Зайков, когото в Костенец познават с прякора му Чане. 4 дни по-късно, в сряда, е намерен убит с куршум в главата и третият братовчед на Стоян Зайков - Валентин Петров, който е съсед на Зайков в кв. “Полето”, припомня "24 часа". Основният заподозрян отново е Чане. Оттогава в издирването му се включи тежката артилерия на МВР.

Една ограда е деляла домовете на Стоян и Валентин, а само часове преди да бъде открит мъртъв Валентин е говорил пред медии. Той предупредил, че Чане няма да се предаде, а ако бъде открит, ще стреля на месо. От години двамата били в лоши отношения, защото няколко пъти Чане ги е обирал.

"Значи аз бях 6 клас, когато ни обра и тогава пак така - цялата полиция, с месеци не го намериха. 6-ти клас, каква психика трябва да имаш, че да можеш да се криеш?", разказла Валентин. Издирваният бил хитър и опасен - преди години прекарал няколко дни в бидон, за да не го намерят полицаите, които го търсили за поредната кражба. Живеел тайно и по таваните на съгражданите си.

Още първия ден след кървавото убийство Валентин бил отведен на разпит в полицията и признал, че се страхува да не му се случи нещо. Хората в квартала коментират, че Чане се крил именно на неговия таван и мъжът го е разкрил и тогава бил застрелян.

Освен всяка къща в града и околните села акцията продължава и в Рила планина, където Зайков може да се е укрил. Той редовно е ходил там на излети и познава отлично пътеките и маршрутите.

Бащата на издирвания Георги Зайков заяви пред bTV, че той е последният човек, когото синът му ще потърси. Двамата прекъснали отношенията си преди 15 години. Един от първите домове, претърсени от криминалистите още в петък, е на близкия му приятел Ангел. Мъжът обаче не вярва, че Стоян е посегнал на бившата си приятелка.

Оправдава бягството му със страх, защото е криминално проявен и осъждан. По думите на Ангел Стоян Зайков няма и мобилен телефон. Хвърлил го в печката.

Стоян бил бракониер и познавал добре гората. Разследващите са поискали от местните власти пълен списък на изоставените сгради и постройки, за да бъдат претърсвани една по една.

Проверките вече обхващат район от 20-30 км около Костенец, но стигат и до Перник след няколко подадени сигнала, че е забелязан там. Зайков засега не е обявен за международно издирване. Причината е че още от преди години има заповед да не напуска страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
5
 
19
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Борисов започна унищожаването на държавата като главен секретар на МВР, сега направи целия апарат по свой образ и подобие и резултата е налице!
104
1
 
17
 
! Отговори
СПЕЦ преди 4 години
Този е като Рамбо,няма хващане.Викнете момчетата от Френския легион и Американските спец части,ако и те немогат да помогнат се обадете на другаря Путин да изпрати армията от парада на 9май
103
1
 
32
 
! Отговори
Курти преди 4 години
МВР е ненужна организирана престъпна група. Закривай. Много са мързеливи и некадърни. А и са крадливи.
102
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Към всички потенциални жертви са предприети мерки за защита, съобщи вчера вътрешният министър Младен Маринов."Значи Господ да им е на помощ. Същият този *** преди 2 дни обясняваше пред медиите, че нямало данни за стрелба и насилствена смърт на Валентин Петров.
101
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Викнете и тия с моторите, сигма ли бяха. Ако са приключили с разнасянето на дрога, разбира се.
100
1
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Определено е интелегентен и смел- фактът че е пълно с полиция и ТОЙ си е позволил "лукса" да убие показно братовчед си след интервюто - говори че е и отмъстителен- полицията попадна на "камък" -ВИКАЙТЕ ЧИСТАЧКАТА ОТ ЗАТВОРА ЗА ДА СЛОЖИ КРАЙ НА САГАТА НАРЕЧЕНА ---ПАРОДИЯ НА МВР
99
0
 
22
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Знаете ли защо Зайко-Байко не го е страх да прави престъпления и да ходи в гората, защото е умен и хитър!!!Някой го наричат психопат и болен мозък, но аз го наричам асоциален егоистичен интелигентен убиец, който мисли напред и има нестандартна логична последователна мисъл!!!Агент Кени Лейджър!ЦРУ!!!
98
6
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ДО 116--АЗ Чане ще го хвана за минути- Вързвам една голяма пица в храсталаците (да е гореща за да мирише) и се скривам на ПУСИЯ --Чане ще надуши пицата и ще тича към нея като Заек към зеле - И с Чане е свършено - ХМ (ама аз ли да уча МВР как се хващат от рода Зайкови)
97
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Музичката от Бени Хил трябва да стане химна на нашто МВР !
96
1
 
27
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Познайте кой им плаща заплатите на тия търтеи на снимката.
95
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като бивш полицай, участвал в издирвания считам,че 99% от написаното тук е глупаво, политически оцветено и напълно некомпетентно. 90% от мероприятията при подобни издирвания се правят с агентура, но съдействието на МВР вече 30г. се нарича доносничество. Има литература как и за какви срокове преди 9.9.1944г. са издирвали партизаните и как след тази дата са издирвали горяните, но книги никой не чете. Имаше доста професионални материали за това, но по заповед на един министър бяха унищожени.
94
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Много ми е интересно, ако изкарам по горите всичките умници тука, какво ще постиганете - едно голямо НИЩО!"Значи сме напълно квалифицирани за ръководители на полицията.
93
17
 
4
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Много ми е интересно, ако изкарам по горите всичките умници тука, какво ще постиганете - едно голямо НИЩО! Жалки задклавиатурни герои и присмехулници. За това и държавата е на този хал.
92
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази случка е достойна за USA продукция. Изглежда много сложна акция с много ловък и професионален престъпник. хахахах
91
2
 
26
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Според мен Чане е на път да стане национален герой - Народът просто МРАЗИ Държавата и не я припознава като Държава - Така народът се радва и на един Чане който постави на колене цяло МВР- въпреки че е убиец и трябва да си понесе наказанието-За сетен път виждаме безпомощността и крахът на Държавата - Та ТЯ неграмотни роми не може да залови - а тръгнали ВОЙВОДАТА ЧАНЕ ДА ТЪРСЯТ!!БГ СЕ НУЖДАЕ ОТ СЕРИОЗНА РЕФОРМА - ОТ ВЪРХЪТ НА ДЕБЕЛАТА ЦАЦАРАТУРА -ДО ПОСЛЕДНИЯТ ПЕШАК С УНИФОРМА !
90
1
 
31
 
! Отговори
До долния преди 4 години
Хахахаха,Един прави всичките фуражки на палячовци...Представете си ако бяха няколко.И сега си представете армията на шкембе войвода ако нещо стане ....Щеше да е смешно ако не беше трагично.
89
2
 
19
 
! Отговори
запознат преди 4 години
Превърнаха МВР от професионлисти борещи се с турски тетористи, до днешно време водено от бивши шофьори на мутри!
88
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да си е сменил прякора на Цане.
87
0
 
17
 
! Отговори
ниманд преди 4 години
още ли го търсят ?!?!? защо не хванат някой друг и да го обвинят за тези дела , така ще си спестят много човеко часове !!!!а пък и това си е редовна практика !!!
86
2
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Това си е чиста подигравката с висшия управленски състав на МВР и с оперативния щаб, който ръководи издирвателните работи по залавянето на убиеца!!!Лицата на полицаите ги виждаме с пълно снаряжение как претърсват район след район, а не сме видели лицата ,които ръководят акцията!!!Научете се да носите отговорност селяни прости, и вече няма да бъдете нито селяни, нито прости!!!Агент Каралайн Дохърти!ЦРУ!!!