Младен Маринов: Сигурността е скъпа, издирваме Зайков

Полицията разширява периметъра на претърсване
Обновена: 21 май 2019 16:59 | 21 май 2019 15:30,
63
Младен Маринов: Сигурността е скъпа, издирваме Зайков
Снимка: БулФото

Сигурността наистина е скъпо нещо, но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предава Фокус.

"Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения - както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец", обясни Маринов.

Още по темата

На въпрос дали е станало ясно на кого принадлежи намереното оръжие, Маринов отговори, че експертизите за ДНК профили все още продължават.

"Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство“, каза министърът.

Маринов поясни, че се разширява периметъра на претърсването и че полицията получава много сигнали, които ежедневно се проверяват. Сигналите били от най-различно естество, включително и такива, които той определи като злонамерени.

"Призовавам да не се пускат злонамерени сигнали", помоли Младен Маринов.

Припомняме, че вече 12 ден продължава издирването на Стоян Зайков от Костенец. Той е заподозрян за две убийства - това на бившата му приятелка и това на негов съсед, който му е и братовчед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
серена преди 4 години
Е нема такава държава, е па нема!Шофера на Мето,да е шеф у МВР-то!Сигурността е скъпа,при вас акъла е малко,а мозъка полиран!
48
0
 
6
 
! Отговори
то преди 4 години
Да пратят журналистите да им направят безплатно разследване......много прости тия от МВР бе!!!!
47
0
 
10
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
И от кога шофьора на Мето Илиенския разбира от сигурност. Толкова колкото пожарникар разбира от Държавно управление. То и за това сме на уно място със Салвадор иТимбукту
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как точно Зайков е избягал от затвора и за какво е бил осъден,че му липсва картона с отпечатъците и метрични данни,други анализи как ДНК,че от две пушкала на две места в едно населено място,още че си изтеглил налични пари от сметка по вероятност банка заради размера на сумата,че не могат да установят явявал ли се е в родното си място за убийствена разправа с родата как факт,че и с лица заради стари спорове как разправии,но защо или му ги преписват и действат от негово име както двете убийства.
45
1
 
8
 
! Отговори
Аман преди 4 години
Младен Маринов: Сигурността е скъпа, издирваме Зайков ! Маринов , да ви издирят *** на моста на дервишите ! Без да обиждам системата МВР смятам че е ударила дъното !
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера го видях в Комотини.
43
1
 
12
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Господин Бойко Борисов, явно трябва да потърси съдействието на Българската армия. Ако и тя не успее да се обърне за помощ към Генералния секретар на НАТО г-н Столтенберг. Така има вероятност да се открие фантома Зайков. За съжаление, нашият Премиер не е в топли отношения с Доналд Тръмп, за да разчита на морските тюлени.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво още не се знае? какво правите? и къде сте ?Спирам да пиша,че ми идват в по- вече изпълненията ви.Като че ли нарочно го правите
41
1
 
19
 
! Отговори
Тия преди 4 години
Само абат парите на данъкоплатците.
40
1
 
19
 
! Отговори
www преди 4 години
ИЗДИРВАНЕ ПО БЪЛГАРСКИ- ПОЛИЦИЯТА ЧАКА . АКО НЯКОЙ ПОДАДЕ СИГНАЛ ДЕЙСТВА ИНАЧЕ КЪДЕ ЩЕ ХУКНЕМ ДА ТЪРСИМ И ДА ОСТАНЕМ БЕЗ КРАКА ....
39
0
 
16
 
! Отговори
При братя Галеви преди 4 години
Може да е отишъл при братя Галеви. Там няма как да го намерят, защото тях отдавна вече никой не ги търси.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя заек ги направи разногледи. То бива некомпетентност ама тия преминаха всякакви граници. Търсят го там където отдавна го няма. За бавноразвиващ ли го имат неам идея. Как ще се скрие там където е направил убииството да не е луд. Този отдавна е пресякъл границата пеша едвали някога ще го открият. Колкото откриха тези дето чистачката ги гони с метлата В затвора.
37
1
 
8
 
! Отговори
Браво господине преди 4 години
И да го намерите до събота че Бубайко съвсем ще офуска като магарица изборите.
36
0
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Държава в която всички Институции са съсипани - е нормално и МВР да е съсипано - Удобно за мафиоти с бели якички -политици бизнесмени и съдии корумпета обвиняващи МВР че не си е свършило работата като доказателства- БГ държавната машина е ръждясала и то НАРОЧНО! Друго си е да съдим бедняци - ами те даже не трябва да идват в СЪДЪТ- направо ги съдим в полза на МОнополите и си слагаме таксите отгоре върху бедняка и после на ЧСИ -лесно се работи срещу БЕДНЯЦИ!Още 2 милиона ще избягат от ***!
35
5
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Стига сте политизирали проблема. При Орешарски Виденов или Първанов колко министри, или служители подчинени на БСП си подадоха оставките,питам аз?"Какво политизаране ве цецо ве, та от както шефа ти мутрата стана глав секретар акциите на полицията са чисто и просто пиар, медийна пропаганда.Какво ми говориш за Орешарски, дето управлява има няма няколко месеца при постоянни протести. Плюс това после се чупи в ДПС дето ся крепят на бибитко мандата. Това на ГЕРБ троловете са направо скандални...
34
0
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Като Ви е скъпа сигурността ( вече попиляхте 10 мил лева досега с хеликоптери танкове и спец звена ) НЕКА МВР да даде 1 милион лева -1000000 лв на ЧИСТАЧКАТА ОТ ЗАТВОРА!! Тя ще разплете случая и ще залови беглеца бързо- Не и трябват топ криминалисти джудисти или ясновидци гледащи на боб и на злато- Предните двама тежковъоръжени гангстери се уплашиха от НЕЯ - а полицаите бягаха от ТЯХ като Зайковци пред Кумчо Вълчо- Явно Заекът ЧАНЕ е бърз и неуловим за полицията -ХМ!
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурността е скъпа... Колко дни още сте планирали да го издирвате в къщата му?! Може би когато разХодите станат = 150 к
32
0
 
8
 
! Отговори
Специалист по всичко преди 4 години
Вторта жертва можеше и да не се даде и даже да го намерят ,ако бяха наблюдавани и Щателно претърсени Всички къщи на роднини ,който едва ли са били много .Това е сериозен пропуск ,който някак си беше неглижиран и даде пледимство на беглеца .
31
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да е скъпо и милиарди да ви дадат, вие пак ще си седите всички по храсталаците да издирване по месеци някакво откачило провинциално чиче. Да не си помисляме ако си имате работа с професионалисти, мале, мале цялата държава ще се срути тогава! Късайте пагоните и марш вкъщи!
30
2
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Трябва "Зеленият пъпеш" само да поиска и Зайков ще се предаде!