Мъж ограби и уби жена преди 10 години, хванаха го сега

Съучастникът му е загинал в катастрофа
23 май 2019 15:11,
9
Мъж ограби и уби жена преди 10 години, хванаха го сега
Снимка: архив "Булфото"

Пловдивската окръжна прокуратура задържа 32-годишния З.Д., който преди 10 г. ограбил и намушкал жена пред жилището й, където впоследствие жертвата починала. Той е действал със съучастник подбудител Г.Б., тогава на 32 г., но впоследствие загинал при катастрофа, пише "24 часа".

Още по темата

Нечовешко: Американка бутна мъж от автобус и го уби

От 56-годишната жертва били взети пари, дамска чанта и документи.

До момента е установено,  че на 30 септември 2009 г.  в  Пловдив пострадалата В.Б. се прибирала в жилището си. На стълбището след входната врата тя била нападната от непознат мъж, който дръпнал дамската й чанта и побегнал. Пострадалата опитала да задържи вещите си, поради това била влачена от нападателя, а когато се развикала за помощ той й нанесъл пет прободно-порезни рани с нож в областта на корема и предмишницата.

Съседи повикали „Спешна помощ“, но въпреки лекарската намеса жената  починала на 8 октомври 2009 г. Първоначално извършителят на престъплението не е бил открит. През 2018 г. делото е било възобновено с оглед необходимост от извършване на допълнителни действия по разследването. Едва на 22 май т.г. за обвинеям е привлечен З.Д.

Той  е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянен арест срещу него.

Законът предвижда наказание от 15 до 20 години "лишаване от свобода", доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Петър Чурек,....Влиза- по- входовете,.....Като, анкета .....
7
51
 
4
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 4 години
Алчната жена за 100 лева в чантата се запънала та си загубила живота.Бе давай да взима квото може пази си живота.Бах тая алчност.
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заека от Костенец и след 10 години няма да го хванат. Но иначе потрошиха няколко милиона само за две седмици. Народеееее в каква ли люлка са те люля и с какви ли повои повивали.
5
1
 
34
 
! Отговори
BIK преди 4 години
Тоя явно си е свалил брадата и са го хванали най накрая.
4
4
 
21
 
! Отговори
Ко стаа преди 4 години
какво става със Заяка ? Хвнат ли е? И за оставки в мвр не чувам нищо. И тоя ли ще го чакаме 10 години ? И изобщо той ли е убиеца? Въпроси- глас в пустиня."Мъж ограби и уби жена преди 10 години"- заглавие та дрънка. "ограбиЛ и убиЛ"- минало свършено време в Българският език, драги ми недоучили в сороските институти.
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо доживотен за тоя психопат, щом се е укривал толкова време, без да проговори съвестта му, значи е безскрупулно животно. Доживотен.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи, има надежда за залавянето на зайков. все пак той не е братя галеви,нали?
1
6
 
43
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
за убийство- 15-20(7-10), за поръчков процес с натопени в корупция от мазен строител- 20 години!