Запорираха сметки и имоти за над 9 млн. лв. на кмета на Септември

Обвинен е за източване на общината, доказателствата са в 6 тома
25 май 2019 11:55, Анисия Иванова
36
Запорираха сметки и имоти за над 9 млн. лв. на кмета на Септември
Архив: Булфото

Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева Пазарджишкият окръжен съд запорира сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев, на съпругата му и на свързани с тях фирми. Претенциите на комисията са за незаконно придобито имущество.

Определението за запор на имотите и банковите сметки на Рачев и кръга около него не е окончателно, но обжалването му пред Пловдивския апелативен съд не спира изпълнението му, съобщава БНР.

Още по темата

Решението на комисията е на база шест тома доказателствен материал, част от който е и прословутото тефтерче, което бе открито в спалнята на Рачев при обиска през февруари миналата година. В него са записани големи суми пари и инициали на хора.

Тогава Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за източване на общината като действащ кмет.  Инициативният комитет "Да спасим община Септември" предизвика проверките.

Адвокат Николай Баташки: "Продължаваме да питаме защо Министерството на финансите бездейства, след като Община Септември е във фактическа неплатежоспособност, тоест фалит, и на сайта на Министерството е посочена информация за поети задължения от над 22 милиона лева, без да е ясно за какво са тези поети задължения".

Преди седмица Рачев получи условна присъда от 2 години и половина заради укрити данъци в големи размери за период преди да стане кмет на Септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Наглост преди 4 години
Ние спряхме да вярваме в държавата.когато кмета на пазарджик излезна сух от водата..няма кой да го хване.опекли са си нещата..дружат с правилните хора и мачкат хората както си искат..може да не ти плати осигуровките и да те изкара.че ти сам си се отказал от тях и нищо да не можеш да направиш...мачкат и ти си оставаш без работа...без осигуровки.без стаж..врътките и дупките в закона ги знаят и мачкат.Дано никой не остане да им работи на тия измамници кметове
24
0
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
От ГЕРБ е нали ? Но нищо няма да му направят ! След евроизборите ще му се размине !
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено след проверката и делото господинът ще бъде абсолютно невинен по всички обвинения.Винаги театърът е един и същ-хванат уж някой правят страшните обвинения,злоупотребявал с положение крал,източвал, понякога и ръководил организирана престъпна група и какво?Ми невинен.
22
1
 
16
 
! Отговори
инфо преди 4 години
9 млн. лв. са нищо работа...На фона на кметове с лични сметки по 70 млн. лв. според 1 вещо лице...Мин. година правителството раздаде НЕПЛАНИРАНИ 250 млн. лева на общини на ГРЕБ.Чакаме следващите осъдени кметове!
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от ГЕРБ ли е ?
20
0
 
9
 
! Отговори
Смехурко преди 4 години
Някой да е срещал скоро в България ПРАСЕТО КОЙ и майка му ГРУХЛА ... освен в бюлетината за евровота на една партия на Мултигруп/ДС? ... питам за приятел...
19
0
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
На този на челото му пише ГЕРБ! Като каже някой Гербаджия или както е по-м одерно Гербераст и си представям точно този!
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе как мобаха тоя да го изберат за кмет бе кои са гласували за тоя. На айдуците власт им дават, егати народа егати и племето.
17
0
 
21
 
! Отговори
До ай сиктир преди 4 години
Давам пример.Новият булевард във Варна-110 млн.
16
3
 
11
 
! Отговори
Американеца преди 4 години
До русофила: Нещо си се объркал -достоен крадец обучен от бог Борисов.
15
17
 
1
 
! Отговори
русофила преди 4 години
Достоен ученик на Корнела.
14
1
 
15
 
! Отговори
Михо преди 4 години
До Анонимен:Ами , хайде де , кажете на бога от ГЕРБ да ги разследва. Ще разследва друг път -колкото изпрати Емел Етем в затвора и Иван Костов за световния грабеж и ликвидацията на България. Виждате как се прегръщат сега с един от главните ликвидатори на Държавата-Ал. Йорданов.
13
2
 
12
 
! Отговори
ЛЮБЕН преди 4 години
Ако този Кмет е от ГЕРБ ,СДС или разни мушмороци от това правителство ,то тогава въпроса към Министерството на финансите веднага получава отговор и всички го знаят.Отговор получава и въпроса ,защо още не е вкаран в следствието и по бързата процедура в затвора, а се шикалкави.Отговор получава и незададения въпрос ,къде са подарени парите от тази дебела чантичка. Айде , Цацаров , ти си -не само да плашиш с разни фирми на не знам си какви острови и да отбиваш номерата за крадците от ГЕРБ.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма кой да ги накаже
11
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом на Иванчева за 70 000 лв. "поискани" съдът присъди 20 години, интересно е за тоя за 9 милиона колко ще отсъди?
10
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли Гербушко, който да не е крадец?
9
1
 
37
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
9млн. нищо не е. Европа плаща, няма проблеми... Щом му хващат 9, значи усвоени са поне 30. Прах в очите.
8
2
 
35
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 4 години
И тоя хубавец е от бандитска партия Герб - дано тези след тях ги вкарат в затвора заедно с главната мутра от Банкя амин!!
7
1
 
38
 
! Отговори
.... преди 4 години
Защо изтриете другите коментари бе гадове.Усетих те се и пишете само в ползи за властта.Прочетете колко дават независимите агенции за герб и колко за независимите и възраждане.Щом в малък Септември се краде така представете си навсякъде Как е
6
2
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Да бъде изключен веднага от герб