Запорираха сметки и имоти за над 9 млн. лв. на кмета на Септември

Обвинен е за източване на общината, доказателствата са в 6 тома
25 май 2019 11:55, Анисия Иванова
36
Запорираха сметки и имоти за над 9 млн. лв. на кмета на Септември
Архив: Булфото

Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева Пазарджишкият окръжен съд запорира сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев, на съпругата му и на свързани с тях фирми. Претенциите на комисията са за незаконно придобито имущество.

Определението за запор на имотите и банковите сметки на Рачев и кръга около него не е окончателно, но обжалването му пред Пловдивския апелативен съд не спира изпълнението му, съобщава БНР.

Още по темата

Решението на комисията е на база шест тома доказателствен материал, част от който е и прословутото тефтерче, което бе открито в спалнята на Рачев при обиска през февруари миналата година. В него са записани големи суми пари и инициали на хора.

Тогава Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за източване на общината като действащ кмет.  Инициативният комитет "Да спасим община Септември" предизвика проверките.

Адвокат Николай Баташки: "Продължаваме да питаме защо Министерството на финансите бездейства, след като Община Септември е във фактическа неплатежоспособност, тоест фалит, и на сайта на Министерството е посочена информация за поети задължения от над 22 милиона лева, без да е ясно за какво са тези поети задължения".

Преди седмица Рачев получи условна присъда от 2 години и половина заради укрити данъци в големи размери за период преди да стане кмет на Септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са гербавите *** Гледна точка, Зозо, Странджата, Професор, Бай Фидан, Винету, СатаНато и т.н.?Да коментират техния човек!
4
1
 
39
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Майко мила представете си в по-големите градове за какво иде реч след като тоя е успял да източи САМО 9 милиона. И един въпрос след като вече има една присъда макар и условна съда и прокуратурата сега пак ли ще процедират по същия начин нищо, ама от сърце ?!?!?!
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъдето и да го погледнеш с тази крадлива, Гербаджийска муцуна си е за затвора. Всъщност цялата Гербаджийска пасмина са за затвора. Утре всички истински Българи да гласуваме против ГЕРБ и ДПС.
2
1
 
39
 
! Отговори
11 преди 4 години
Крадеш над 9 млн. И 2г. Условно което при обжалване ще мине с няколко месеца... после защо младите бягат.....
1
2
 
37
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Кмете, да ме светнеш как се правят 9 млн.лева при 2 сценария: да си кемт и да не си кмет !