Мъж ще лежи 26 години за двойно убийство в Горни Дъбник

Тежкото престъпление е било извършено с особена жестокост
29 май 2019 18:00,
6
Мъж ще лежи 26 години за двойно убийство в Горни Дъбник
Снимка: pixabay.com

Извършител на двойно убийство влезе в затвора за 26 години за извършено от него тежко престъпление от 2017 г. в плевенското село Горни Дъбник, съобщиха от прокуратурата.

Окръжната прокуратура в Плевен приведе в изпълнение ефективната присъда "лишаване от свобода" при първоначален строг режим, уточниха от ведомството.

С решение на ВКС от 21 май т. г. е било потвърдено наложеното наказание от Окръжния съд в Плевен на подсъдимия. Той е признат за виновен, че на 30 октомври 2017 г. умишлено е умъртвил двама души, като деянието е извършено с особена жестокост.

По отношение на едно от умъртвените лица, убийството е било предумишлено, по особено мъчителен начин.

Плевенският окръжен съд е наложил "доживотен затвор" за деянието, но тъй като производството по делото е протекло при условия на съкратено съдебно следствие, съгласно НК определеното наказание е било заменено с "лишаване от свобода" за срок от 26 години, поясниха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
7
 
! Отговори
Аамет преди 4 години
Брей,думата "pомлянин" се цензурира...Защо бе мръши атакизки???
3
1
 
12
 
! Отговори
Sasho преди 4 години
Плевенският окръжен съд е наложил "доживотен затвор" за деянието, но тъй като производството по делото е протекло при условия на съкратено съдебно следствие...."лишаване от свобода" за срок от 26 години"Значи съдът първо решава доживотен, след това го минава по съкратена процедура и става 26 години.WTF ?!
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двойно убийство с особена жестокост и ... 26 години. А доживот на кого дават? Да ви пикaм на съдебната система, дето се подиграва с нормалните хора.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти колкото Иванчева за "поискан, но неполучен подкуп", както го формулираха най-накрая.