"Подкупгейт" в "Младост": Мотивите на съда оборвали Ваклин

Биляна Петрова вече съди държавата в Страсбург
Обновена: 2 юни 2019 12:07 | 2 юни 2019 11:45, Камелия Цветанова
43
"Подкупгейт" в "Младост": Мотивите на съда оборвали Ваклин
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мотивите на съда за присъдата на няколко места казват, че Александър Ваклин казва неистини, т.е. че лъже. Това коментира в ефира на bTV бившият заместник-кмет на столичния район "Младост“ Биляна Петрова, която получи разрешение от съда да наруши домашния си арест за 4 часа, за да гостува в телевизията.

Още по темата
По думите ѝ на страница 127 пише, че е обезпокоителен фактът, че Ваклин не си спомня с кого е говорил за тези 15000 лева. Пише, че Ваклин е говорил различни неща от свидетеля от ДАНС, отбеляза Петрова.

Подсъдимата по едно от знаковите дела за корупция получи право на отговор след гостуването на бизнесмена Александър Ваклин в предаването.

Тя разкри, че вече е подала иск в Страсбург за условията в ареста и за нарушените ѝ права при задържането ѝ.

"Това ми е изключително неприятно, защото отново ще се налага данъкоплатеца да плаща грешки на властимащите, на които не им пука”, каза Петрова.

Според нея присъдата на първа инстанция е прекалено строга и "дори за убийство не дават толкова”.

Целта е да се отстрани "кметът на гражданите" от "Младост", смята Биляна Петрова. „Няма начин тези неща да не се отразят на психиката ми”, каза Петрова, която отбеляза, че се радва, че в момента е вкъщи при семейството си, макар и под домашен арест.

"Моето помагачество не е нито ясно, нито доказано. Всичко е съшито с бели конци и с адвокатите ми ще се борим да го докажем на втора инстанция”, категорична е Биляна Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Журналистическите материали по темата ме подсещат за онзи виц: Чукчи писател, чукчи не читател! Като се пишете сериозни журналисти как пък никой не взе да прочете мотивите на съда вместо да вярва на преразказите на Иванчева. Не ви ли се струва нещо съмнително в тези преразкази на фона на 20 годишната й присъда?!?! Или вярваме на Иванчева какво разправя, а какво има по делото не е важно. Сериозно ли си мислите ча 20 год присъда се произнася ей така без доказателства?!?!
33
0
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Има някаква информация, че този Ваклин е племенник на тоя Йорданов дето влезе евро-депутат. Ако е така значи нещата там миришат страшно много.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властиимащите да плащат защот са лица на изборни длъжности по няколко правила,които са установени по редица документи-основни и допълващи,а лицата са се кандидатирали да изпълняват изискваните задължения спрямо документите и оказаните доверия от страна на гражданите как основни за държавно управление и избор на управници или не са справили да си понесат вината по вид на плащания щом за други санкции не се говори щом са причинили щети на гражданин по инстанциите как искове м/у тях,не към общество
31
2
 
9
 
! Отговори
Шито с бели конци преди 4 години
Как се гради обвинение върху доказано фалшифицирани записки в тефтерче, върху объркани твърдения на Ваклин и на третия подсъдим? Нормално ли е при "поискан, но невзет подкуп" да се прилагат мерки и присъди по-строги, отколкото при убийства и злоупотреби с милиони? Това трябва да пита едно нормално общество. А живеещите в "Младост"си заслужават условията, в които ще живеят! Много са и можеха да се преборят! Вече е късно!
30
3
 
8
 
! Отговори
Целта е постигната преди 4 години
Обвиненията срещу Иванчева и Петрова няма да издържат и ще бъдат освободени. Но ще мине много време и дотогава всички зелени междублокови пространства в Младост ще бъдат застроени! При свършен факт никой нищо няма да може да направи. Вече се вижда ефектът. Някой може ли да каже колко точно нови огромни блокове поникнаха там? Колко хора вече нямат никаква гледка, освен прозорците на отсрещния блок? Но жителите на квартала не се вдигнаха като един, не защитиха жената, която се бореше за тях.
29
3
 
0
 
! Отговори
не закони,а икони... преди 4 години
Сп.Андрей Януаривич Вишински " самопризнанието е царицата на доказателствата".Сп Цветан Цветанов " съмнението е обосновано предположение".Първото е достатъчно за присъда,а второто - за следствен затвор и следствени действия на следователите в МВР и ДАНС. Даже вече и да не си съучастник, а "съпричастен" /братчед,роднина,близък и пр./ и попадаш в полето на "обоснованото предположение" и следствено могат да те опандизват!
28
1
 
1
 
! Отговори
случаен минувач преди 4 години
До Я па ти....Ами пречи му че не са станали публ.известни факти за родство по между им,както за Русев и братчедката.Сп.домораслия ни правен гений в първия случай имаме вече "обосновано предположение" за прикриване.Подобно "обосновано предположение" има в казуса за Тиквата и набитите братчеди.А сп.прависта Цвъки такова предположение беше достатъчно да вкара в следствения затвор лекари и десятки други на които провали репутации,кариери,здраве и пари,а всичкия *** матрял да плаща,присъдените....
27
1
 
4
 
! Отговори
Народа преди 4 години
Всички крадци и измамници искат да лапат земята на селяните от Горубляне,да са ви честити всички минали и бъдещи кметове амин.
26
1
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Само питам 26 След като вилата е на Пенка Златева , какви ги дрънкаш ? Ти така може да кажеш че е на Бойко. Кво ти пречи.
25
3
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Всички затворници твърдят че са невинни. Там са най добрите граждани.
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само питам Какви въпроси само, а ! Вървят комплект с отговорите си ! Елементарни, махленски отговори ! Ама като не те съдят за тези "въпроси" що да не си драскаш по форумите !
23
5
 
33
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
За няма и 7 месеца кметуване, временният кмет на Младост Румен Русев успя да си купи вила в Ница.Припомняме, Русев зае поста на свалената с полицейска постановка Десислава Иванчева, която бе блокирала десетки строежи.Вече на поне 60 места в квартала отново се строи, а кметът очевидно забогатява.Къщата с разгъната площ 700 кв.м. се води на името на братовчедката на Русев Пенка Златева.Това е от Декември .А до сега сигурно и яхта си е купил. Честния кмет .
22
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На страница 234 има изпусната запетайка, която коренно променя делото.
21
6
 
29
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Скоро прочетох че заместникът поставен на мястото на Иванчева миналия месец си е купил вила в Ница . Щото бил много честен . Някой може ли да потвърди ? Много бързо изчезна от медиите .
20
19
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Натопиха я, защото не разрешаваше на гербомафията да застрои и Младост.Всеки нормален българин го знае.
19
13
 
46
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
РАЗБИРА СЕ , ЧЕ ЛЪЖЕ ВАКЛИН!!!ТОЙ ЛИЧНО СИ ПРИЗНА, ЧЕ ПЪРВОНАЧАЛНО Е ПРЕДЛОЖИЛ ПОДКУПА ТОЙ!НО СПЕЦ СЪДА ОСЪДИ САМО КМЕТИЦАТА ЩОТО СЛУЖИ НА БУДА!
18
3
 
30
 
! Отговори
Тъпландия преди 4 години
Корумпирани не могат да се борят с корупцията и само като кучето си гонят опашката, за смях на останалите. Ако към това се добави и нисък интелект, глупците които са ги избрали имат много да плащат бадева.
17
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама бибито и десито що още не са в сливенския?! номера с евровота не мина, вижда се че са в идеално здраве (щом могат да се разхождат по медиите за интервюта), в сливенския ги чакат с нетърпение!
16
4
 
41
 
! Отговори
Градинка преди 4 години
"Прецедентът" с кметиците( не от герп), начинът на провеждане на акцията и немотивираните присъди, обричат цялата кампания за борба с корупцията на пълен провал.
15
7
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А къде се намира порталът за подкупи?