ВКС не послуша Цацаров: Остави в ареста полицаите, осъдени за Чората

Не получихме отговор защо са осъдени, твърди адвокат
14 юни 2019 13:25,
44

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВКС отказа да спре изпълнението на присъдата и ще решава до месец по искането на осъдените за смъртта на Ангел Димитров-Чората и на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на делото, предаде БТА.

Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков бяха осъдени за смъртта на Димитров, настъпила при акция "Респект" срещу организираната престъпност в Благоевград преди години.

Съдът прие, че към този момент не би могъл да приеме молбата на осъдените, тъй като не са настъпили нови обстоятелства, които да променят предишните решения.

Още по темата
ВКС не допусна роднините на Ангел Димитров да бъдат конституирани като страна. От становища по процеса стана известно, че така делото отново може да стигне до Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Защитата и подсъдимите също бяха против допускането на роднините и поискаха делото да бъде възобновено и решено с присъди от друг съдебен състав на Върховния съд. Участвалите в акцията искат възобновяване на делото, за да бъдат оправдани.

"14 години търпим петното, че сме убийци, защото вярваме в родината си и правосъдието. Дори хората в затвора казват: Вашето място не е тук", каза бившият антимафиот Мирослав Писов, цитиран от "24 часа".

По думите пък Явор Нотев, който е адвокат на обвиняемият Борис Механджийски, съдът не е разполагал с доказателства, за да определи авторството на деянието и затова е възприел начин да го преодолее, нарушавайки закона.

"Съдът, който е произнесъл присъдата, е избягал от отговорността да посочи кой от полицаите с какви действия е допринесъл за смъртта на Димитров. Не звучи сериозно и петимата да са допринесли за нея", категоричен е Нотев.

Процесът мина по няколко пъти през всички инстанции за близо 14 години, а полицаите бяха ту осъждани, ту оправдавани. Сега са с присъди от по седем години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демотивира се не само полицията с безобразията във ВКС, а цялата държава. МВР, прокуратура, съдилища...... И накрая ВКС вземе, че се изсере на метеното. Клекнаха, понеже спонсорите от Европа им размахаха заканително пръст.
18
4
 
1
 
! Отговори
Върховен съд преди 4 години
До АнонименВас ви ограмотяват във ВКС! ;)
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 12Това е образно казано, но нещата вървят в тази посока - не чух, не видях, не знам.....Щом държавата не застава зад служителите си, а защитава гадовете - да ти пикам на нея.
16
3
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Не е както го говориш--ако си полицай и така ги тълкуваш нещата не знам....напиши как трябва да бъде според теб...
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лозан Панов няма ли вече да го гонят???
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До неграмотни аргументиДобре че беше ти - да ограмотиш главния прокурор на България ха хаха ахаха
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цацаров, ако искаше да не влизат в затвора, просто трябваше прокуратурата пак да не си свърши работата, както правят обикновенно, ама нали и отвън ги гледат някои дела, та тоя път номера не е минал.
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много лесно бе..... Питаш го взимаш ли наркотици, ако каже - да, видиш ли, че ще оказва съпротива правиш му едно кафе и го пускаш по живо по здраво да си продава наркотиците. Що да те съдят 20 години и още толкова да го лежиш, понеже няма държава и ВКС са корумпирани престъпници?!
11
1
 
3
 
! Отговори
камери и пак камери преди 4 години
навсякъде и в затвора--много станаха делата срещу органите--като не искаш да ти следят действията ставаш миньор....ако се разчуе за някакви неосветени разпити --звеното се разформирова след разследване ,искат се строги мерки за почистване на собствения двор,кой е казал ,че всички са едиси какви си ..
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Ти чел ли си практиката на ЕСПЧ?! Това е един другарски съд, в който този дето не е завел дело и не се е жалвал за някоя простотия, той не е осъдил България. Убийци, изнасилвачи, наркопласьори, *** - всичките задължително печелят и БГ данъкоплатеца плаща като поп.
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сбъркана държава сме, прокурор да иска да се пуснат осъдени. Това едва ли го има някъде другаде.
8
8
 
11
 
! Отговори
неграмотни аргументи преди 4 години
Браво на съда!!!!
7
5
 
16
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Те са го убили, за ареста никой не спори, но едно е да арестуваш някого друго е да го убиеш докато го арестуваш... а полицатите са ПОСЛЕДНИТЕ, които ни защитават от мафията, мутрите и шведите....
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия трябва да се радват че са им дали само по 7г. И Лозан Панов няма нищо общо, независимо от гербаджийската пропаганда. България беше осъдена от съдът в Страсбург заради тези "герои" и след години протакане и опиги за замазване на случая съдът просто нямаше друг изход освен да ги осъди. Нали искаме в ЕС, Шенген и т.н.? Е, ето го! Затова и няма шанс да им преразгледат присъдите и да ги пуснат
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Дупе да е яко на *** народ като вас.
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правосъдието тук няма нищо общо - важното е Лозьо Панов Чернолебедев да се опъва на всяка цена на главния прокурор - нали за това си го избраха Ивчо Прокопиев и грантаджииските "агнешки главички" на Сорос!
3
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, да видим сега колко полицаи, че се втурнат да си вършат работата. Колко ще посмеят да арестуват когото и да било. В държава чиято полиция е без права да налага ред и без права да за използва сила и оръжие срещу наглеците и даже може да осъдят полицай, че си е свършил работата, не очаквайте някой да ви защитава от мафията, мутрите и шведите.
2
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mutrite trqpat koliat besat ama gat tiah gi utrepat, staat mnogo dobri ...
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно, убийците в затвора.